tiistai 29. marraskuuta 2011

Asiakkaan kokemuksia PT:stä

Minun yksi ensimmäisistä oikeista asiakkaistani suostui haastatteluun ja valottamaan miltä Personal Trainer tuntuu, maistuu ja kuulostaa. Ollaan treenailtu reilun vuoden verran nyt, ja kokemus on ollut opettavainen ainakin minulle PT:nä. Outin ajatuksia voitte lukea enemmän seuraavaksi. Tämän haastattelun julkaisemiseen on lupa haastateltavalta, ja ehkä tällainen julkinen painostus saa hänet avaamaan oman bloginsa piakkoin johon voin sitten linkata ;)


Palkkasit Personal Trainerin, miksi ihmeessä?
Olin saanut painonpudotuksen omin avuin käyntiin tarkistelemalla syömisiä, mutta jonkin ajan kuluttua tuli taas stoppi etenemisen suhteen. Tässä vaiheessa myös totesin, että olisipa kiva kun saisi vireyttä ja kuntoa myöskin paremmaksi. Ajatus siitä, että muutos pitää olla kokonaisvaltaista alkoi hahmottua ja tuli idea, että ehkä ammattilaisen avulla tähän kaikkeen tulisi tolkkua.


Mitä tavoitteita sinulla oli mielessä kun aloititte, ovatko tavoitteet matkan varrella muuttuneet?
Aluksi oli tavoitteena painon pudottaminen ja vireyden parantaminen. Nälkä kuitenkin kasvaa syödessä, ja voiman ja kestävyyden kasvattamisesta on tullut myöskin tärkeätä. Kuin varkain viime keväänä juoksukärpänen puri ja lenkkeilykunnon kasvattamisesta tuli erittäinen keskeinen tavoite tässä projektissa.


Mitä PT:n kanssa on tehty, mistä tapaamiset ovat koostuneet?
Olemme tehneet mielestäni kaikkea mahdollista kivaa! Olemme käyneet yhdessä salilla, kahvakuulailemassa ja hiomassa juoksutekniikkaa. Etäohjauksena olemme pitäneet pitkiä puheluita aiheena ravinto. Myöskin ennen ja jälkeen koitosten olen soitellut PT:lle ja olen purkanut pois paniikkia tai niitä varsinaisia onnistumisiakin.


Oletko saavuttanut sen mitä halusit?
Olen saanut mielestäni paljon enemmän kuin uskalsin toivoa. Painon putoaminen ja kunnon kohoaminen ovat tietysti näkyvimpiä asioita. Maastopuolimaratonille ja nyt viimeisimpänä Helsinki Midnight Runille osallistuminen ovat olleet sellaisia asioita, että en vielä vuosi sitten olisi voinut uskoa näitä todeksi ja itsensä voittamisen kokemus on jotain sellaista mitä ei voi rahalla ostaa.


Miten lähipiiri ja ystävät ovat suhtautuneet?
Äärimmäisen kannustavasti ja positiivisesti. Jotenkin vaikuttaisi siltä ja toivoisinkin, että kun olen puhunut tästä omasta kokemuksestani niin ihmisillä laskisi kynnys ottaa ammattilainen avuksi omaan kuntoiluprojektiin. Hyvinkin mahdollista, että olen joskus puhunut aiheesta liikaakin, mutta sitten taas toisaalta olen päässyt osalliseksi hyvinkin syvällisistä keskusteluista juuri harjoitteluun ja ravintoon liittyen. On tuntunut mielettömän hyvältä saada ympäriltä palautetta, että omalla esimerkillä on inspiroinut muitakin harjoittelemaan.


Voitko suositella PT:n palkkaamista muille?
Ehdottomasti! En keksi mitään hyvää syytä olla tekemättä niin. Yksi tärkeä asia, joka liittyy hyvinvoinnin kasvattamiseen on kuitenkin se, että ainoastaan ihminen itse voi muuttaa itseään. PT voi auttaa ja ohjata, mutta itse pitää haluta sitä muutosta, jotta tuloksia alkaa syntymään. Kun motivaatio on kohdillaan niin taivas on rajana :-)

Outi on ollut ihana treenattava, koska hän todellakin tahtoo muutosta ja on ollut valmis tekemään sen eteen hommia. Muistan alkutaipaleelta varmaan ikuisesti puhelun, jossa Outi kertoi voimien kehittymisestä seuraavalla esimerkillä. Outi oli ollut lastensa kanssa kylpylässä ja perinteiseen tapaan hyppyyttänyt ja nostellut lapsia altaassa lasten riemuksi. Isoimmat riemunkiljahdukset oli koettu, kun yllättäen äidin voimat riittivät ihan oikeaan ilmalentoon ennen veden pärskähdystä. Yllätyksestä selvittyään Outi oli saanut viskoa lapsiaan oikein urakalla loppuajan! Tämä mielestäni todistaa, että paremmasta jaksamisesta ja hyvästä olosta on hyötyä ihan koko perheelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti