torstai 10. marraskuuta 2011

Testissä Sports Active 2 peli (WII)

Ostin itselleni jo kesän lopulla Wiille olevan sporttipelin nimeltä Sports Active 2. Kyseessä on liikuntapeli, jossa personal trainer valmentaa kuntoilijaa. Mukana tulee sykemittari ja liikesensorit käteen ja jalkaan. Lisäksi pitää olla olemassa vähintään yksi Wiin kapula.

Tässä pelissä siis virtuaalinen Personal Trainer valmensi tätä Personal Traineria. Koska halusin suhtautua hommaan perinteisellä ylimielisyydellä, puin päälle rönttäverkkarit, hihattoman paidan ja villasukat. Ajattelin, ettei vartin testissä voi millään tulla hiki tai vaikeuksia ilman liikuntavaatteita. Ja kuinkas sitten kävikään...Ensimmäinen vartti meni vermeitä kootessa. Mukana tullut vastuskuminauha ja sen kädensijat eivät sisältäneet käyttöohjetta, ja siksi jätin ne kokoamatta. Tein liikkeet pelkällä vastuskumilla repien. Myöhemmin katselin kuvasta, että näköjään tarkoitus oli yhdistää nauha ja kädensijat ihan perinteisesti sitoen. Tästä tulee pelin lähes ainoa miinus.

Seuraavat 10 minuuttia syötin perustietojani ja mietin kuumeisesti mihin meidän Wiin tasapainolauta on kadonnut. Ehkä löydän sen seuraavaan testiin mennessä. Tämän jälkeen päästiin vihdoin itse asiaan ja pistin koneen generoimaan minulle vaikeimmalla tasolla vartin ohjelman. Ohjelma sisälsi pari lämmittelyliikettä, lihaskuntoliikkeitä, aerobista kestävyyttä treenaavia pätkiä ja lopuksi pari venytystä.


Liikkeitä tehdessä liikeanturit kädessä ja jalassa sekä wiin oma kapula kartoittavat liikkeitä ja voit nähdä oman avataresi ruudulla ohjeistavan PTn edessä. Koin juoksupätkissä ja kyykkäysliikkeissä että reiden anturi ei ottanut kaikkia liikkeitä vastaan ja lopputuloksena taisi olla vähän vielä tiukempi treeni. Tämähän ei ole siis haukku, vaan omalla kierolla tavallaan kehu.

Jo kolmannen liikkeen kohdalla villasukat oli pakko heittää pois jaloista. Viidennen liikkeen kohdalla oli pakko myöntää että niskasta pyrki esiin hikipisaroita. Ja sitten totaalinen hävetys, kun kädet maassa ja punnerrusasennossa jalkoja vatsan alle ja suoraksi vuoronperään hyppyyttäen oli pakko pitää taukoja muutama ennen 70 toiston täyttymistä. Mieskin tuli samaan aikaan naureskelmaan minun äheltämiselleni.


Syketietojen mukaan (joita laite mittaa) syke kävi aika korkeallakin ja suurimman osan aikaa harjoitus oli peruskestävyyden puolella kirkkaasti. Eli tehokasta, helppoa ja nopeaa (kunhan alkusäädöt jaksaa kerran tehdä). Pakko oli mennä suihkuun testin jälkeen.

Suosittelen tätä kotiäideille ja -isille, joiden liikuntaharrastus vaatii kotona pysymistä ja aikaa on yleensä vain alle puoli tuntia. Lisäksi suosittelen tätä koko perheelle tai kavereiden illanistujaisiin, joissa pääsee riehumisen jälkeen vaikka saunaan. Tai sitten itselleni, kiireiselle ihmiselle pikatreeneihin oman kodin rauhassa.

Kaikki kuvat sivustolta: http://www.ea.com/fi/ea-sports-active-2/

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs vaikuttaa mielenkiintoiselta peliltä ja sopii juuri tähän kotiäidin elämäntilanteeseen! :) Tuleeko tuossa mukana siis sykemittarit ja anturit sun muut, vai pitääkö ostaa jotain erikseen? Tasapainolauta meiltä löytyy, mutta ei mitään muita ylimääräisiä tarvikkeita.

    VastaaPoista
  2. Minna: Mukana tulee nuo kaksi anturia. jotka asemoidaan käsivarteen ja jalkaan. Käsianturissa on sykkeenmittaus sisäänrakennettuna. Sitten tarvitset Wiin normaalin ohjauskapulan ja voit hyödyntää tasapainolautaa (ilmankin selviää!). Ja tietysti tarvitaan se WII ja peli :)

    Ja sitten vaan kokeilemaan. Peli-iloa! Ota isommat lapset mukaan ja houkuttele siippa pomppimaan. Istuen itse sohvalla voit sitten naureskella vatsalihakset täyteen tikkiin ;)

    VastaaPoista