sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Testilenkki puolimaratonia varten

Sunnuntain kunniaksi koitti aika, jolloin testailin omaa puolimaraton kuntoa. Tiedän, että juoksupäivänä numerolapusta, seurasta, katsojista ja kaikesta sellaisesta saa extra buustia, joten testilenkiksi riitti 15km. Oma tavoite on ollut selvitä maaliin kahdessa tunnissa, mutta tänään todistin ettei näin tule tapahtumaan.  Toinen ääripää tavoitteesta on taittaa reissu 2,5 tunnissa. Tähän tämänpäiväinen vauhti kyllä riittää.

Tuommoisen pätkän aikana ehtii miettiä kaikenlaista. Huomasin, kuinka hymy kasvoilla juossut pätkät olivat nopeimpia ja kevyimpiä. Kehitin hyvänolontunnetta "ei-mistään", eli aloin vain hymyillä suupielet korvissa ja mietin kuinka hyvin juoksu kulkee. Riippumatta juoksun sujumisesta voi ajatella että se tuntuu kevyeltä ja tämä toimi ainakin tänään.

Reittiä näkyvissä. Vauhtiin vaikuttaa vahvasti ylämäet, tai niiden puute...
Ylämäissä hain tasaista vauhtia tuomalla terävästi polvia eteenpäin ja ponnistamalla tehokkaasti koko jalkapöydän läpi rullaavalla askeleella ja päkiästä voimaa hakien. Suosittelen lämpimästi tarkastamaan oman juoksutekniikan ammattilaisella. Voit välttyä monelta rasitusvammalta ja turhalta kärsimykseltä. Itsekin pitäisi taas pyytää joku videoimaan omaa juoksua. Varsinkin sillä hetkellä kun takana on jo 10km. Silloin hommaan tulee tuntu että kulkee, mutta voin kuvitella että väsymys tekee tuhoja ryhdille ja askelluksen kimmoisuudelle.

Olette tervetulleita kannustamaan minua ja useita muita Tampereen puolimaratonille 23.9. klo:11 alkaen toivonmukaan kauniina sunnuntaipäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti