| Valmis annos, oli kuulkaa hyvää! |
Omenahillo
- Omenoita kattilallinen (ehkä kilo) palasteltuina kuorineen
- Vettä niin että omenat nippa nappa peittyvät
- Kanelia 2-3rkl
- Mascobado sokeria (tai esim. palmusokeria, tai jotain muuta valkaisematonta sokeria) 2-3rkl
- Psyllium kuitua 1-2rkl
- Keitä omenoita ja kanelia niin pitkään että omenat pehmenevät mössöksi ja osa nesteestä haihtuu.
- Lisää sokeria maun mukaan, mutta muista ettei sitä tarvita kovinkaan paljoa.
- Nosta kattila liedeltä ja lisää sekoitellen ensin yksi lusikallinen psylliumia ja tarpeen mukaan pikkuhiljaa seuraava lusikallinen. Psyllium vetää keitoksen kasaan yhtäkkiä kun sitä on tarpeeksi.
Paremmat lätyt (2 lättyä)
- 1 banaani (mitä kypsempi, sen makeampi)
- 2 kananmunaa
- 1tl vaniliinisokeria
- kookosöljyä paistamiseen
- Muussaa banaani haarukalla syvällä lautasella.
- Lisää joukkoon kananmunat ja vatkaa rakenne rikki.
- Lisää vielä vaniliinisokeri ja vatkaa kaikki sekaisin hyvin.
- Paista lätyt pannulla kookosöljynokareessa molemmilta puolilta ruskeaksi.
Tarjoiluun lisäsin hyviä rasvoja ja proteiinia pähkinöiden muodossa. Yleensä nautin lätyt runsaiden marjojen kera, mutta tällä kertaa marjoja korvasi iso köntsä omenahilloa.
| Tämä erä tehtiin mikrossa |
Energiasisällöt on ollut tapana kertoa, jote tässä niitä
Koko kattilallisessa omenahilloa on kaloreita 473kcal, josta
Proteiinia 2%
Hiilihydraattia 91% ja
Rasvaa 7%
Protskulätyissä on koko kahden lätyn setissä kaloreita 371kcal, josta
Proteiinia 17%
Hiilihydraattia 30% ja
Rasvaa 53%
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti