keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kahvia vai 30s. pikatreeni?

Törmäsin taannoin nettijuttuun, jossa kerrottiin mitä tapahtui kun kirjoittaja pyrki hoitamaan virkistymisen treenillä kahvin sisältämän kofeiinin sijasta. Tarkoituksena ei ollut lähteä salille tunniksi huhkimaan, jotta saa iltapäivään pienen buustin vaan käyttää 30 sekuntia tehokkaaseen täsmätreeniin. 

Lähtöasetelmana oli testata vaihtoehtoa, jossa esim. iltapäivän toimistotunnit sujuvat keskittyen ja täydellä teholla, mutta ei ole pakko käyttää kahvia. Kahvi voi olla hyväksi tai todella huonoksi elimistölle, riippuen lähinnä kunkin geeniperimästä. Siksipä kahvia kannattaa vältellä eikä läträtä sillä ehdoin tahdoin. 

Kirjoittaja testasi noin 30 sekunnin pikatreenejä, joiden tarkoituksena oli nostaa syke niin ylös että hengästytti. Toimistoympäristössä ei ole hyväksi hikoilla, ainakaan jos tykkää kollegoistaan. Siksipä tehotreeni lopetetaan heti sykkeen noustua ja hengityksen tihennyttyä. Saat valita itse mikä riehuminen toimii sinulle parhaiten sykkeen nopeaan nostamiseen. Kirjoittaja oli hyödyntänyt burpée hyppelyä, mutta mikä tahansa raivokkaasta musiikin mukaan hyppelystä ilmanyrkkeilyyn kelvannee. 
Lainassa blogista, jossa on paljon ilmaisia treenivinkkejä lontooksi

Kirjoittaja testasi omaa mentaalista suorituskykyään erilaisilla netin palikkatesteillä. Vertailun vuoksi testitulokset tallennettiin kahvin vaikutuksen alaisena ja treenin "vaikutuksen alaisena". Lyhytkestoinen muisti parani kahvilla reilusti enemmän kuin treenillä. Kaikessa muussa tulokset olivat pikatreenailun eduksi. Keskittymiskyky ja asioiden omaksuminen/ymmärtäminen lennosta parani huomattavasti treenin ansiosta. Ilman kahvia tai treeniä tulokset olivat järjestäen huonompia, joten mistä tahansa stimulantista on hyötyä.  

Minun tekisi mieli kokeilla tätä. Mutta haluaisin todistaa tämän useammalla kuin yhdellä "koekaniinilla". Jos haluaisit olla mukana tässä testissä ilmottaudu kommenttiboksiin tai sähköpostiin taina@moveme.fi. Järjestetään yhteinen testiasetelma ja raportoidaan tulokset tänne blogiin yleistettyinä versioina. Sinua ei voida tuloksista tunnistaa, ellet niin halua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti