keskiviikko 28. toukokuuta 2014

Juhlivat Bodypump ja Bodycombat ohjelmat arvostelussa

Viikonloppuna oli LesMills lajien jatkokoulutukset Tampereella. Juhlaviin tasalukemiin ovat ehtineen Bodycombat ja Bodypump. Bodypumppeja on tahkottu jo numeroon 90 asti, kun taas Bodycombatin kanssa on päästy 60. ohjelmaan saakka. Ja molemmista lajeista meikäläisellä on lisenssi.

Ajattelin kokeilla tällaista ohjelmien arvostelua blogisisältönä. Kertokaa tarvitaanko tällaisia juttuja jatkossa, eli kiinnostaako moinen ketään? Aiheesta saa myös keskustella muuten, etenkin jos on ihan eri mieltä kanssani ohjelmien vetoavuudesta.

Bodycombat nro 60

Suurena uutuutena tähän juhlaohjelmaan on läntätty superman punch eli supermieslyönti. Muay thai kappaleessa eteen tulevassa liikkeessä on hämäys polvipotku jonka jälkeen takanyrkki runnotaan suojauksen läpi yllättäen ja voimalla. Vauhdikasta ja kivaa vaihtelua, mutta yllättävän vaikea rytmittää laakista oikein. Ohjaajan kyvyt laitetaan testiin tämän uutuusliikkeen kommunikoinnissa.

Biisilista tuntuu ihan näin alkuun vähän pliisulta. Muutama ikivihreä teknobiittiin iskettynä tuntuu vähän pakotetulta. Suurin osa kappaleista on todella pikatempoisia. Etenkin uusille taistelijoille näihin biitteihin lyöntisarjojen vääntäminen voi tuntua aluksi mahdottomalta. Vanhoille konkareille homma tarjoaa tietenkin haastetta.

Kuva lainattu LesMillsin Bodycombat Facebook ryhmästä
Lempparini biiseistä on Muay thai kappale Kryptonite, jonka esittää Proof Luke. Hyvin perinteinen combat biisi Rise again (kpl 5) pääsee myös lähelle ykkössijaa. Ehdoton inhokki on "kasariheviä" huonosti edustava Blaze Calm orkesterin esittämä "You're the best", jonka tahtiin tehdään keskivartalon harjoitteet. On muuten todella tiukat lihaskuntoliikkeet tässä ohjelmassa.

Hauskoja yksityiskohtia tarjoaa ohjelmasta 25 karannut ylös alas ylös lyönti etusuorilla. Samaten taekwondon väistöliikkeitä viljellään parissakin biisissä ja ne ovat kyllä tehokkaita koko kropan liikkeitä. Monia potkuja kehitellään pitkään toistamalla ja elementtejä rauhassa lisäämällä. Tästä iso plussa. Lopussa oleva miekka kata hymyilyttää mutta on toisaalta Bodycombatin hengen mukainen.

Ohjelma on yllättävän rankka. Tarkoittaa sitä että hommassa riittää haastetta vielä parin kuukauden päästäkin. Ja kuten aina liikkeet voi tehdä vieläkin paremmin ja lisätä kiertoa, työntöä tai räjähtävyyttä. Tässä ohjelmassa liikkeiden hiomiselle on aikaa toistojen kautta. Tiukka tempo tekee tekniikan säilyttämisestä haastavaa, juuri sopivassa määrin.

Bodypump nro 90

Otetaan tämä arvosteluun omana kirjoituksenaan, niin ei venähdä postaukset liian pitkiksi. Odotettavissa huomisen aikana :)

ps. Jos mielesi halajaa testaamaan bodycombattia, niin tänään Leidillä klo:17.30 voisi olla naispuolisten lukijoiden kanssa treffit. :)

pps. Biisilistan löydät ryhmäliikunnan blogikirjoituksesta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti