sunnuntai 17. heinäkuuta 2011

Vesihaaste

Ihmisenhän tulisi juoda normaalina päivänä ruuasta tulevan nesteen lisäksi noin 1,5-2 litraa nestettä. Monilla tämä neste koostuu mehusta, limpparista, vichystä, maidosta, jne. Kaikesta muusta kuin vedestä. No niin se on täälläkin.

Olen havainnut, että lomalla tulee jostain syystä juotua ihan tosi vähän, kun on ulkona tutusta rutiinista. Monesti huomaan juovani ainoastaan aterioilla, ja silloinkin jotain muuta kuin vettä. Urheillessa vettä kuluu luonnollisesti janoon ja aamut alkavat poikkeuksetta isolla vesilasillisella. 3dl aamulla ja nestehukan korvaaminen urheilun aikana harvemmin kuitenkaan on tarpeeksi.

Julistan alkaneeksi vesihaasteen itselleni. Tarkoituksena on juoda suositellut 2 litraa joka päivä ja lisäksi 0,5l ylimääräistä vettä liikuttua tuntia kohden. Ja koska kaikki haaste vaatii kannustimen, kävin noutamassa itselleni hienon uuden juomapullon, joka seuraa minua käsilaukussa minne menenkin. Pullo vetää 6,5dl, joten kun juon sen tyhjäksi kolmesti päivässä on tavoite saavutettu.

Uusi uljas nalgenen juomapullo <3
Samaan hengenvetoon aloitan limpparilakon. Tavoitteena on poistaa limpparit omasta elämästä lopullisesti, mutta jokainen suuri teko alkaa pienillä askeleilla, joten ensimmäinen tavoite on siirtää limppari karkin asemaan ja pitää kerran viikossa "limpparipäivä". Limpparipäiväni haluan sijoittaa muualle kuin viikonloppuun, joten olkoot limpparipäivä keskiviikko. Tällöin luultavimmin jää helpoiten optio limpparille käyttämättä, kun ei ole rento viikonloppu.

Noniin, haaste on asetettu! Palkinto on saatu jo etukäteen uuden juomapullon muodossa (ja tarttui sieltä mukaan pari hametta ja treenipaita... partioaitasta... kröhöm). Lisäksi tarjolla on hyvää oloa ja hyvinvointia. Hyvä minä!

ps. Liity mukaan, tässä haasteessa voi vain voittaa :)

5 kommenttia:

 1. Olen törmännyt ongelmiin... Mitä jos kotoa lähtiessä pullossa on pari desiä jäljellä, mutta reissun aikana sitä kuluisi enemmän kuin tuo pari desiä? Pitääkö parin desin heitot laskea vai ei? Tässä pitää olla nyt tarkkana alussa, jotta homma ei lähde väärin liikkeelle. :)

  ps. Mieheni on jo ehtinyt kyllästyä jatkuvaan pissahätään. Rauhoittelen häntä faktalla, että parin päivän päästä pissaralli rauhoittuu itsestään ja elimistö tottuu :)

  VastaaPoista
 2. I'm in!!! Ja tuo uuden juomapullon hankkiminen, kröhöm shoppailemaan tahtoo myös hän, kuulostaa aika hyvältä startilta tähän haasteeseen :-)

  VastaaPoista
 3. I'm in too :D Taisku - onko siis siippasi kyllästynyt omaan vai sun pissahätään :)

  Katja

  VastaaPoista
 4. Ja kans tarkennusta, eli oliko idea että vettä tuon 1-2 litraa + lisät liikkumisen puolesta vai käykö se ihanainen vichy mitä ite imen mielelläni...

  VastaaPoista
 5. Katja: tirsk! Siis mies on kyllästynyt siihen että minä ramppaan vessassa koko ajan.

  Ja tarkoitus on juoda pääosin vettä, koska vichy aiheuttaa happohyökkäyksen... Ja hampaat ei tykkää jos päivässä on 12h putkeen happohyökkäys päällä :/ Mutta koita vaikka silleen, että ensin otat ruokajuomana vichya ja muulloin vettä? Syödessähän se happohyökkäys tulee kuitenkin.

  VastaaPoista