perjantai 9. maaliskuuta 2012

Pihakuulailua eli kahvakuulan kanssa ulkona

Koska blogin suosituin teksti on viikosta toiseen "Haastava kolmen patterin kahvakuulatreeni" ajattelin vastata huutoon ja tehdä lisää juttua kahvakuulatreenistä. Tarkoituksena on esitellä ohjelma, jonka suosittelen suorittamaan vain ja ainoastaan ulkona, ja sielläkin maisemissa jossa kenelläkään ei voi olla sanomista mahdollisista vaurioista maaperään. Talvella harjoittelupaikkojen määrä multiploituu, kun lumi toimii hienona eristeenä missä vaan.

Tässä hyvällä kokovartalopaiskaamisella paiskattu kuula
Lämmittely voi koostua harjoittelupaikalle hankkiutumisesta ja kuulien kantamisesta mukana paikan päälle. Ota mukaan muutamia juoksupyrähdyksiä, pyörittele kuulaa lantion ympäri ja lantiota kuulan ympäri, kävele takaperin, ota pari askelkyykkyä, kanna kuulia suorilla käsillä pään yläpuolella ja viskaa etuheilautuksen voimalla kuulia eteenpäin.

Patteri 1

  • Etuheilautus + askel viereen tai hyppy sivulle
  • Etuheilautus suorille käsille asti + 90 astetta kääntyminen hypyllä tai ilman
  • Tempaus yhdellä kädellä. Jokaisen kerran jälkeen kädenvaihto yhden käden etuheilautuksen kautta
  • Etuheilautuksesta heitto selän taakse ja juoksu kuulaa noutamaan


Patteri 2

  • Etuheilautus + kuulan painaminen/työntö alas maahan (ks. kuva)
  • Rinnalle veto kahdella kuulalla yhtäaikaisin vedoin
  • Askelkyykky + kuulan vienti etummaisen jalan ali eli "kasi"
  • Kuulan heitto etuheilautuksesta eteenpäin ja ylämäkeen (jos ylämäki on tarjolla) + kuulan haku takaisin heittopaikalle juosten. Ylämäen puuttuessa uudestaan ykköspatterin päättävä liike.

Kuulan paiskomista hartaudella, silmät kiinni 
Jokaista liikettä tehdään minuutti kerrallaan. Ykköspatterin jälkeen otetaan minuutin aktiivinen tauko, jossa palautellaan, mutta ei pysähdytä täysin ollenkaan. Kakkospatterin jälkeen taasen aktiivinen tauko minuutin pätkänä. Pattereita tahkotaan läpi halutun treenin pituudesta riippuen 3-5 kertaa. Yksi kierros pattereita taukoineen tekee 10minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti