lauantai 28. joulukuuta 2013

MoveMe testaa - Adidas miCoach palvelu

En tiedä voidaanko katsoa että tämä on teknisten vempeleiden testi vai tavallinen testi, mutta sovitaan että se on vaikka molempia. Testattavana verkossa toimiva valmennuspalvelu miCoach, jota ylläpitää Adidas. Ihan ekana ei tulisi mieleen, että urheiluvaatevalmistaja tuottaa verkossa toimivaa valmennuspalvelua. Asiaa tutkittuani selvisi että Adidas tekee myös laitteita. Sykemittaria, kiihtyvyysanturia ja uusimpana SmartRun juoksukello, jossa on kelloon upotettuna sykemittari! Ihan pelkkää testausta varten tiukkahintainen kello (400€), mutta katsotaan josko myöhemmin irtoaisi blogitestiä varten lainaan tuommoinen laite?
Blogi tarjoaa asiantuntijoiden vinkkejä
Nyt kuitenkin asiaan. miCoach pavelu on valmennuspalvelu, jossa tarjolla on erilaisia ohjelmia erilaisiin tarkoituksiin. Palvelu kerää tietoa suoritetuista harjoituksista ja ylläpitää kalenteria seuraavista harjoituksista. Kun yhtäkään Adidaksen valmistamaa laitetta ei meikäläisellä ole käytössä, voi käsin syöttää jälkikäteen sykelukemia palveluun tai muita mitattavia asioita, kuten käytetyt painot salilla. Palvelusta taitaisi saada isosti enemmän irti, jos laitteita olisi. Palvelun voi ladata myös älypuhelimeen, ja kerätä harjoitusdataa sen kautta. Samalla saa käyttöönsä myös harjoituksen aikaiset vinkit ja vihjeet esim. juoksulenkille. 

Kaikessa harjoittelussa on käytössä värikoodaus tehoalueiden merkkaamiseksi. Sinistä, vihreää ja punaista aluetta vaihdellen saadaan treenistä haluttu vaihteleva kokonaisuus, eli ei tuutata jokaisella juoksulenkilläkään ihan täysiä koko pätkää. Lihaskuntoharjoittelua varten tarjolla on ensin lämmittelyä ja kevyitä venytyksiä ennen varsinaiseen lihaskunto-osuuteen siirtymistä. Turvallista ja tehokasta.
Tehoalueiden toteutumista voidaan valvoa sykkeen tai vauhdin perusteella. Minulla valittuna vauhti.
Itse testasin strenght&flex tyyppistä harjoitusohjelmaa ja hienoa oli havaita että siellä oli päteviä vinkkejä ja suoritusohjeita tarjolla. Jokainen liike on tarjolla sekä kuvin, että videon muodossa ja lisänä on valmentajan ohjeita suorituksesta. Jos oma kehonhahmotus on kunnossa homma sujuu hienosti ohjeilla ja kotona/salilla pääsee kunnon treenaamisen makuun. Harjoitusohjelmat on rakennettu nousujohteisiksi, joten kehittymään pääsee.

Tarjolla on tieto liikkeestä, videotutoriaali, aikalaskuri ja mahdollisuus "nauhoittaa" hommaan käytetty aika ja painot jne.
Kokonaisuuden hahmottamisessa helpottaa kokonaiskuva ohjelmasta, mutta pieneltä puhelimen näytöltä tästä ei kyllä ottanut mitään selvää.
Tarvittavat välineet on kerrottu, eikä suurimpaan osaan harjoitteita vaadita täydellistä salivarustusta
Valmentaja antaa vinkkejä jokaiseen yksittäiseen harjoitukseen tehokkuuden maksimoimiseksi.
Harjoitusohjelmat sisältävät aina myös vapaapäiviä, iso plussa täältä :)

Verkkopalvelusta sen sijaan jäi hieman valju olo. Ehkä palvelu heräisi henkiin kun käytössä olisi Adidaksen omia gadgetteja? Historiadataa on tarjolla niin, että pääosin näkee mitkä harjoitukset on toteuttanut ja mahdollisesti "vapaita harjoituksia" mitä on käynyt tekemässä harjoitusohjelmasta poiketen. Tässä muodossa homma ei ylitä HeiaHeian tapaisten palveluiden antia, ja jos data on jo jossain muualla olemassa en näe syytä siirtää sitä tänne. Jos meinaa liittyä Adidaksen tuoteperheeseen, niin silloin tietojen syöttäminen palveluun maksaa vaivan, muutoin hyöty on aika laiha.
"Saavutukset"… hekoheko :)
Ihana löytö oli hiihdon harjoitusohjelma, joka lämmitti suunnattomasti tällaista pohjoisen maan asukkia. Hiihtoa voi harjoitella joko tosissaan (Nordic racing) tai fiilistelyhiihtona (Nordic cruising). Myös lihaskunto-ohjelma on tarjolla hiihdolle erityisesti räätälöitynä. Ja jokaisesta harjoitusohjelmasta löytyy noin seitsemän eri lähtötasoa joiden mukaan ohjelman harjoitteet säädetään. Iso miinus tulee siitä, että valittuna voi olla vain yksi harjoitusohjelma kerrallaan. En siis voi yhtäaikaisesti kehittää lihaskuntoa ja hiihtonopeutta miCoachin ohjeiden mukaan. Tavallaan on totta, ettei täyspainoisesti voida parantaa kahta eri osa-aluetta yhtäaikaa täydellä teholla. Mutta rauhallisemmin edeten pariakin keskenään hieman ristiriitaista tavoitetta voi edistää. Suurin osa asiakkaistani harjoittelee sekä lihaskuntoa että aerobista kestävyyttä, ja ihan hyviä tuloksia ollaan saatu aikaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti