maanantai 20. tammikuuta 2014

Raportti tammikuun etenemisestä haasteiden suhteen - viikot 2-3

Niinhän se lipsahti että viime viikolla raporttia ei kuulunut, mutta täällä ollaan taas. Jos mietitte mistä raportoin niin aiheesta voi lukea lisää alkuperäisestä postauksesta täältä ja ekasta raportista täältä.

Tuolittoman tammikuun osalta homma on edennyt hieman vähemmän yritteliäissä merkeissä kuin ensimmäisellä viikolla. Junassa seisominen ja yhtäaikainen työskentely tietokoneella ei kertakaikkiaan onnistu. Pendolino heiluu niin vimmatusti, että hommasta ei tule yhtään mitään. Puhumattakaan siitä, että ainoat pystypöydät löytyvät ravintolavaunusta, josta taas ei löydy yhtäkään sähköpistoketta joita hetkittäin tarvitaan.

Liikuntojen tilannetta ja fiiliksiä
Sinnikkäästi olen silti sähköpöydän ääressä seisoskellut. Etätyöpäivinä kotikonttorilla olen testaillut tiskipöytää esim. puhelinpalavereiden aikana. Se nostaa konetta sen verran korkeammalle, että ihan täysin töitä ei voi tehdä mutta hienosti katsella mitä näytöllä tapahtuu ja kuulokkeista kuunnella mitä puhutaan. Kaverit ehdottelivat puhelinpalavereisen aikana jalkautumista ravaamaan ympäri kämppää, mutta koska suurin osa näistä palavereista sisältää itselläni myös jotakin ruudunjakoa koen että läppäri sylissä tarpominen ei ole järkevimmästä päästä. Toki sillä saisi lisää aktiivisuutta päiviinsä.

Parantamisen varaa on telkkaria vahdatessa. Silloin voisin venytellä, rullailla rhumble rollerillani tai vaikka seisoskella. Tämän koitan ottaa työn alle tulevien kahden viikon aikana. Ehkä samalla saan aikaiseksi ne putkirullausohjeet tänne blogiinkin :)

Vihattoman tammikuun osalta olen huomannut edelleen miettiväni todella tarkkaan mistä tykkään ja mitä kommentoin Facebookissa. Lisäksi voittona voin sanoa, että olen oppinut vain jättämään asiat sikseen jos joku lähtee omassa tai muiden statuksessa selkeästi haastamaan riitaa tai vääntämään asioita sivuraiteelle. Kaikkihan me tiedetään, ettei se sosiaalisessa mediassa asioista vääntäminen johda yhtään mihinkään. Nyt olen oikeasti myös käyttäytynyt sen mukaan. Tästä itselle siis kuuluisa papukaijamerkki.
Kuva lainassa wikimedia commonssista

Projekti 365 etenee niin, että tekaisin porukalle HeiaHeiaan ryhmän, johon liittyi lisäkseni kaksi ihmistä. Huisia :) Kuitenkin tätä kautta on itsellä helppo selvittää missä mennään, eikä erillistä raportointijuttua tarvita. Olen laskenut reippaammat ja pidemmät kävelyreissut työmatkoihin liittyen, ohjatut tunnit sekä niihin valmistautumiset (joissa selkeästi liikun) sekä toki kuntosalikäynnit ja hölkkälenkit. Vielä ollaan suunnilleen päivä ja tunti vauhdissa, eikä ole tarvinnut turvautua laskemaan kaikkia kymmenen minuutin pätkiä supermarketin käytävällä haahuilua. Olen havainnut ohjattujen tuntien radikaalin vähentämisen vähentäneen minun päivittäistä luontaista aktiivisuuttani. On jotenkin todella vaikea lähteä "vain omaa salitreeniä varten" salille.

Liikuntojen kooste


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti