perjantai 20. maaliskuuta 2015

Bodycombat ohjelman #63 arvostelu

Olen ottanut toiveiden vuoksi tavaksi arvostella uudet LesMills ohjelmat ohjattuani niitä muutaman kerran. Omaan repertuaariin kuuluu Bodycombat ja Bodypump, ja tällä erää eetteriin pamahtaa viimeisin Bodycombat setti, ohjelma numero 63.

Ensimmäinen ajatus koulutusvideota vahdatessa oli että WAU JOTAIN UUTTA!!! Sitten tuli nelosbiisin keskivartalo+punnerrusosuus ja mietin että mitä hittoa tämä nyt on? Kesken kaiken lattialle möngertämään? Onneksi lehdykässä luki, että tämä ei tarkoita konseptiin pysyvää muutosta. Onneksi heti vitosbiisissä oli taas uudenlaista twistiä iskucombojen osalta ja iloisena yllätyksenä sarkastisen hauska Muay thai biisi. Miten minä aina tähän Muay thai biisiin ihastunkin?

Joskus muutos on pieniä asioita. Joskus riemukkaaseen kiljahteluun riittää se että lämppärin pulssaukset suunnataankin taaksepäin iskulla :D Ja kyllä, tässä ohjelmassa lämppärissä pulssataan taakse-eteen-taakse-eteen mallilla. Huippua! Oikeasti. 

Kyynärpää koskee kovaa kun se osuu (Kuva lainassa Bodycombat FB sivuilta) 
Kakkosbiisi on ihanan rento ja Capoieran vuoksi tanssillinen ja pakaroille tappavan tehokas. Yksinkertaisuudesta plussaa, haastavuudesta riemuvoitto. Hyvä biisi luo suhteellisen yksinkertaisen koreografian ohjaamiseen liikkumavaraa ja tulen etsimään ja ottamaan huomioon ennen tämän 3kk jakson loppua ihan jokaisen pienen kilinän ja kolinan biisistä, takaan. Tervetuloa tarkastamaan tunneille Leidiin maananti-iltaisin. 

Kolmosbiisissä otetaan varmaan ekaa kertaa Bodycombatin historiassa mukaan takaosan vetävät liikkeet. En ainakaan noin 15-vuoden tuntiurani ajalta moista muista heti. Dynaaminen vetoliike yhdistettynä saksaileviin jalkoihin tiukassa tahdissa tekee tehtävänsä sekä lapojen väliin että hengityselimistölle. Tykkään.

Nelosbiisissä tosiaan potkitaan eteen ja liikkuen sivulle sekä 'ryömitään' keskivartaloa haastaen lattialla. Tätä pitää itse vähän vielä ohjatessa kehittää, että saan hommasta mielenkiintoista. Nyt homma tulee tehtyä, mutta on hankala pitää intensiteettiä yllä kun reilusti puolet biisistä tuijotellaan lattialankkuja ja junnataan samaa liikettä. Vinkkejä otetaan mielellään vastaan kommenteissa.

Siitä potkua kehiin (Kuva lainassa Bodycombat FB sivuilta)
Fight the resistance on jotenkin hellyyttävän tiukkisbiisi (6. biisi) ja sen voi vetää uholla tai lekkeriksi. Olen testannut molempia, toimii joka kerta. Yritän yllyttää tuntilaiset jossain kohtaa vielä huutamaan kanssani "Fight, fight, fight, fight, fight, fight, fight!!!!" Itselläni ainakin iskut ja potkut tipahtavat astetta tiukemmin maaliin tuolloin. Hyppypotkut tässä kohtaa ohjelmaa tunnahtelevat oikeasti raskaina. Toivotaan että kunto kehittyy ja homma helpottuu.

Muay thai biisistä (7. kappale) sanon vain että kuunnelkaa ihmiset sanoja. Vauhtia piisaa, vaihtoehtoja on tarjolla, mutta kappaleen sanoma on hirtehisyydessään valloittava. Älkääkä itse koskaan päästäkö ajatuksia sille kehälle mistä laulu kertoo, mutta tilanteen koomisuudesta saa nauttia. 

Toimi jo! (Kuva lainassa Bodycombat FB sivuilta)

Kaiken kaikkiaan hyvin tehokas ohjelma saa päätöksen tappavan pitkistä vatsalankuista ja kylkipidoista. Hallintaa vaaditaan koko keskivartalolta roimasti. Venyttelyt rauhoittavat juuri sopivasti, mutta väitän että ohjelmasta palautuminen vaatii omatoimista verryttelyä vaikkapa suihkun jälkeen tai seuraavana päivänä pidemmän pätkän.

ps. Youtuben syövereistä löytyy tämän releasen soittolista: https://www.youtube.com/playlist?list=PL_GsplNkxG2TiVxIwQG24L5hUf5hDEjW0 

2 kommenttia:

  1. 1,2,3,4 kuraa ja loput ihan hyvää. Kuutonen on paras ja oikein kunnon vanhaa combattia. Voi todella miettiä olevansa karateka

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentista! Aikalailla samoilla linjoilla, että alkupään biisit eivät ole parasta mitä BC on koskaan tarjonnut. Edelleen nelosbiisi on ihan kamalan puuduttava homma ja energiatasot siinä kyllä laskee. Silti tykkään lämppäristä ja toistaalta siitä poltteesta minkä kakkosbiisi saa aikaan.

    VastaaPoista