keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Mitenkä kirjoitetaan e-kirja?

Olen kuullut huhua että moni teistäkin on miettinyt kirjan kirjoittamista. Meikäläinen mietti pitkään itsekseen, kunnes älysi että yksinään siitä ei olisi koskaan tullut valmista.

Ensin oli tarve kirjoittaa, koska nykyinen kirjatarjonta ei vastannut sitä mitä minä olisin halunnut kirjojen sisältävän. Halusin että olisi kahvakuulaopas, joka olisi kirja höystettynä tekniikkavideoilla. Perinteiseen paperikirjaan tuon toteuttaminen olisi ollut vaivalloista, joten mediaksi valitsin heti e-kirjan. Halusin, että kyseessä on kirja eikä treenivideo, koska usein sanojen ja tekstin yhdistäminen vain vie hommaa paremmin eteenpäin kuin pelkkä video tai pelkkä teksti yksinään.

Sitten meni valehtelematta rapiat kaksi vuotta ja mietin, että kyllä minä sen tässä ihan just ens viikolla kirjoitan ja kuvaan. Kun sama fiilis oli päällä pari vuotta se alkoi jopa vähän stressata, että tuleekohan siitä koskaan mitään. Tuttavani järjesti E-kirja mastermind kurssin ja mietin käsi nappulalla että lähtisikö siihen mukaan. En lähtenyt, koska tuntui kalliilta. Monta sataa erutoa siitä että minä teen jotain minkä osaisin tehdä yksinänikin?

No sitten meni vielä vuosi ja kirja ei ollut yhtään sen valmiimpi. Lähdin kurssille kiltisti kun se toista kertaa järjestettiin. Ja yllätyksekseni opin jotain ihan muuta kuin kirjan kirjoittamisesta. Opin oman potentiaalin kartoitusta ja huomaamista, opin markkinointia, opin internetin kauppapaikoista, opin asiakkaiden palvelemisesta jne. Opin minä kirjan kirjoittamisestakin. Sain tukea kurssikavereilta ja jopa oman tsempparin joka henkilökohtaisesti potki minut maaliin (Kiitos Kirsi, olet ihan paras!!!). Sain kaiken sen mitä odotin ja vielä ihan huimia määriä muuta tärkeää jota en edes tiennyt tarvitsevani.

Ja nyt ulkona on kaksi kirjaa. Ensimmäinen tavoitteenasettelusta kertova kirja ja toinen ruokavalion analysointiin ja korjaamiseen ohjaava työkalukirja. Näiden kahden avulla takaan että saat paremman jaksamisen omaan arkeen pienillä muutoksilla kuin huomaamatta. "Parempi Sinä" odottaa parin klikkauksen takana :)

Jos taas tahdot kirjoittaa oman kirjan, voin lämpimästi suositella katsomaan seuraavat neljä täysin ilmaista videota joissa saat osan kirjakurssin juttuja ihan ilmaiseksi. Katso videot järjestyksessä ja katso ne vaikka kaikki kerralla, koska ne ovat kaikki nyt julkaistu.

Tsekkaa videot ekasta lähtien tämän linkin takaa.

tiistai 28. huhtikuuta 2015

Mistä on meikäläisen ravintovalmennukset tehty?

Minä oon valmentanut ihmisiä ravinnon suhteen nyt kohta viitisen vuotta. Minulla on kehittynyt siihen tietynlainen tyyli ja tapa. Samalla lailla kun tavoitteenasetteluun ja valmennettavien motivointiin.

Kokosin ajatukseni e-kirjaksi nimeltä "Syö mielelläsi oikein". Kirjassa on ohjeet oman ruokavalion anylysointiin ja muokkaamiseen paremmaksi askel kerrallaan. Innostuksen luomiseksi olen tarjonnut myös päiväesimerkkejä ja ihan reseptiikkaa muutosten toteuttamisen avuksi. Enoni kysyi miksi ihmeessä pitäisi julkaista markkinoille "taas yksi ruokavaliokirja". Minä sanoin että siksi, että minun tapani tehdä ruokavalion tuunausta on erilainen. Sellainen jossa homma hoituu kuin itsestään eikä tunnu että kokoajan pitää kieltäytyä ja kiusata itseään.

Syö mielelläsi oikein e-kirja
Kirjan avulla sinusta tulee parempi sinä. Edelleen yhtä iloinen, mutta sisuskaluiltaan parempivointinen. Sinun arjestasi tulee helpompaa ja lastenkin ruokavalio voi samalla parantua harppauksin. Ilman että lapset nyrpistävät nenäänsä ja katsovat sinua syyllistävästi kulmiensa alta. Hyvää ruokaa kaikilla tavoilla, sellaista mitä kaikki voivat hyvillä mielin syödä.

Kun ihminen syö hyvin hän myös jaksaa paremmin liikkua ja kun liikkuu arjessa näkee kauniita unia. Paremmat unet, enemmän hereillä olevaa arkea. Ja kaikki tämä sinulle henkilökohtaisesta parhaiten sopivalla tavalla.

Jos tuntuu että kirja voisi olla sinulle, mutta kaipaisit apua muutokseen kurkkaa lanseerausviikon tarjoukset tästä linkistä (verkkopankki) tai tästä (luottokortti). E-kirjan avulla voit aloittaa muutokset HETI, koska kirja toimitetaan sinulle välittömästi oston jälkeen. Jos aloitat tänään olet huomenna jo päivän lähempänä parempaa sinua.

ps. Jos luet tätä kirjoitusta lanseerausviikon huikeiden tarjousten ja etupakettien poistuttua myynnistä, klikkaa itsesi tänne kirjan ostamista varten.

maanantai 6. huhtikuuta 2015

Misfit Shine - paras aktiivisuusmittari meikäläisen ranteessa tähän asti

Meikäläisen ranteessa on killunut suunnilleen kolme kuukautta Misfit Shine merkkinen aktiivisuusmittari ja ekaa kertaa ikinä olen vähän rakastunut tuollaiseen pieneen laitteeseen. Shine on kaunis, toimiva ja automaattinen. Siinä on patteri ja se kestää vettä sekä katseita. Härpätin on huomaamaton niin minulle, kuin muiden mielestä. Joo, olen ihastunut korviani myöden aktiivisuusmittariin. Olen virallisesti seonnut.

Siinä se kultainen killutin
Minun oli ostettava Misfit Shine kun olin sitä niin pitkään ihaillut ja lopulta hommasin sellaisen äitini ranteeseen. Asennettuani sen äidilleni, ei mennyt kuin päivä pari ja oma lähti tilaukseen. Olisin tilannut saman värisen kuin äitini, mutta en kehdannut. Tilasin kultaisen, toiseksi parhaan värivaihtoehdon.



Firmispäivitys, paketti ja kaikki vermeet ja sitten tavoitetta asettamaan.

Joskus muoto voittaa toiminnallisuudet (form over function), mutta tässä tapauksessa muotoilu tukee toiminnallisuuksia. Tykkään ihan hulluna eleettömästä led-kellotaulusta joka näpäyttämällä näyttää aktiivisuustason ja perään kellonajan. Toki toivoisin että joskus kelloa katsoakseen siihen toimintoon voisi oikaista eikä masentua surkeista aktiivisuuslukemista tai odottaa kellon ilmestymistä.

Misfit Shine mittaa aktiivisuutta pisteiden muodossa ja nämä pisteet on käännettävissä askeleiksi tai liikuntamääriksi ajallisesti mitattuna. En oikein älyä miksi systeemin pitää kehitellä jotain omia "pisteitä". Itselläni appiksen pisteet on pysyvästi käännettynä askeleiksi, jotka ovat vertailtavissa johonkin minkä älyän ja tunnen entuudestaan.
Unta ja valvetta voi tarkistella yleisellä tasolla tai tarkemmista näytöistä joissa detaljit näkyvät. Ympyrää naputtamalla saa näkyviin joko pisteet tai askeleet + km. Unen kohdalla kaikki tiedot ovat heti näkyvissä.

Itselläni tavoitteena on 1000 pistettä, joka on noin 8500 askelta tai 1,5 tuntia kävelyä tai 45min uintia. Äidille laitettiin pienempi tavoite ja voi sitä riemun määrään kun tavoite on päivittäin täyttynyt. Kun tavoite täyttyy kaikki pienet led lamput syttyvät ja vilkkuvat hetken. Lisäksi appikseen ilmestyy pokaali käppyrän päälle. Ja vaikka tavoite olisi täyttynyt voi liikkumista jatkaa ja ansaita lisää pokaaleita jokaista 500 pistettä kohden. Meiläläisen 1000 pistettä täyttyy sitten harvemmin kuin päivittäin... Pitäisi petrata aktiivisuutta toden teolla.

Mittari tunnistaa suhteellisen automaattisesti aktiivisia hetkiä, mutta "lajivalikoima" on todella suppea. Mailapelit, pyöräily, uinti ja aktiivinen sekä erityisen aktiivinen kuuluvat "lajeihin". Muiden aktiivisuusmittareiden tavoin perinteinen kuntosaliharjoittelu tai esimerkiksi Bodypump ei laitteelle rekisteröidy kunnolla. Eihän siinä tavallaan tehdä erityisen paljon liikkuvaa treeniä, vaan ollaan suorituspaikalla ja suoritetaan joskus lyhyitäkin sarjoja. Toisaalta kolme kertaa näpäyttämällä voi koittaa kertoa laitteelle että aloittaa treenin. Minä olen aina unohtanut tämän, ihan joka ikinen kerta. Koska Misfit tunnistaa aktiivisuuden silti automaattisesti tämä ei ole haitannut.


Kun katsotaan yleistä kuvaa esim. viikon syklissä voidaan unestakin antaa tarkempia detaljeja ympyrää näpäyttämällä.

Saman vuorokauden aikana aktiivisuusmerkintöjä voi muokata tai jopa lisätä. Hassua että vuorokauden vaihtuessa editointimahdollisuus poistuu. Jos itseään haluaa viilata linssiin se taatusti onnistuu vaikka laitteessa tällainen toimintorajoitus onkin. Joskus kun ei vaan jaksa säätää jää muistiin ihan ihme aktiivisuustasoja ja niille ei sitten mahda mitään. Statistiikkanikkari minussa ahdistuu tästä suunnattomasti.

Tässä aktiivisuusmittarini koittaa kertoa että kello on 9.55
Tarkkuudesta en osaa oikein enää sanoa mitään. Jokaikinen laite mitä olen pitänyt ranteessa (samassa ranteessa yhtäaikaisesti) antaa erilaisia lukemia päivän aktiivisuudesta. Heitot laitteiden välillä voivat olla jopa 2000 askelta. Ja jos päivittäinen keskiarvo on jotain 10000-12000 askeleen väliltä niin tuo heitto on siitä aikas iso siivu, reilut 10%.

Eleettömän mittarin takaa löytyy logo ja klo:12 paikan osoittava merkki 
Misfitin ehdoton hyvä puoli on sen automaattisuus ja arvaaminen. Tämä tarkoittaa unen träkkäämisessä sitä, ettei tarvitse kuin mennä nukkumaan. Ei tarvitse naputtaa tai heiluttaa rannetta tai muutoinkaan aktivoida unitilaa. Misfit Shine nappaa unen alun ja lopun automaattisesti. Unidataa voi jälkikäteen editoida jos arvaus menee pieleen.

Mutta tässä on laitteen isoin hölmöys. Unikäppyrät näyttävät täyttä nollaa uniaikojen editoinnin jälkeen. Ihan täyttä idiotismia!!! Mihin se appikseen tallentunut tieto häviää kun aloitus ja lopetusaikoja muokkaa? Ei mahdu minun kallooni. Olen jättänyt sitten vaan editoimatta. Epäjohdonmukaisuudet unidatassa johtuvat usein vessareissusta johon on kulunut kauemmin kuin 5 minuuttia ja/tai se on tapahtunut aivan liian lähellä heräämisaikaa.

Kun luin tämän arvostelun itsekseni huomasin että olen haukkunut laitteen jota kuitenkin kovasti rakastan. Krhm... joko tämä kertoo meikäläisen kaksijakoisesta persoonallisuudesta tai siitä kuin onnettomia muut testaamani laitteet ovat olleet. Tämä on sentään vain näytötön suhteellisen kaunis patterilla toimiva vekotin. Silti se on nykyisistä laitteistani ehdottomasti paras. Go figure :)