perjantai 22. tammikuuta 2016

Bodycombat #66 arvostelu

Parempi myöhään kun ei silloinkaan, eikös? Eli seuraa reilut 1,5kk pyörinyt Bodycombat ohjelman numero 66 arvostelu.

Vahva ja vauhdikas lämppäri aloittaa setin. Käydään läpi perinteiset suorat, ylä- ja alakoukut sekä yllättäen shoot-osuus joka ei muissa ohjelman biiseissä toistu. Alakropan kohdalla harjoitellaan kaikki tulossa olevat potkut paitsi takapotku. Reenataan esquiva hommia bonuksena oikein reilusti. Eli saadaan extraa, mutta ei kaikkea reeniä liikkeisiin mitä tulevissa kappaleissa käytetään. Tämä on oman muistini mukaan hyvinkin yllättävää.


Ensimmäinen combat biisi on meikäläisen mieleen. Yhdistelmä Muay Thai, Karate ja Taekwondoa toimii ja kolmen etupotkun sarja on päräyttävä. Tuntilaisia voi huudattaa ja oikeasti jos koitatte, huomaatte että huutaminen tuo potkuun lisää terää. Kia!

Biisilista Bodycombat #66
Poweribiisinä soi The Salty Mix:n esittämä Titanium. Aika perus koreografia nyrkkeilylle ominaisella väistösarjalla. Muistan että jatkokoulutuksissa väistöihin lisätty alakoukku tuntui tosi hankalalta. Tunneilla en ole moista huomannut, mutta kyllähän väistöliikkeet aika lyhyiksi jäävät kun alakoukkua lisätään. Olen useammin kuin kerran aloittanut väistöt väärään suuntaan. Joku piuhojen paikka on opiskellessa mennyt sykkyrälle. Mutta tuon kyllä huomaa heti, on vaan mahdotonta astua siihen suuntaan :D

Edellisissäkin ohjelmissa on ollut tiukkoja jalkabiisejä. Tämä ei ole poikkeus, vaan nyt revitään pakaroista kestävyyden lisäksi nopeutta etupotkusta askelkyykkyyn hämmästyttävällä vauhdilla siirtymällä. Murhaavat askelkyykkyhypyt eivät ole unohtuneet tästäkään ohjelmasta ja hyvä niin. En edelleenkään oikein tykkää kun kesken ohjelman pitää punnertaa, mutta kaipa tähän joskus vielä tottuu.

Tuntuu se ohjaajistakin pahalle :)
Vitosbiisi tarjoaa hillittömän vähän koreografisia haasteita ja sitäkin enemmän anaerobista suorittamista. Kun hakkailee lyöntisarjaa tietää tauolla tehneensä olkapään pakotuksesta päätellen. Juoksusprinttejä on tavallaan vähemmän kuin ennen ja toisaalta enemmän. Juostaan pidempää pätkää ja biisin lopuksi, jolloin se tuntuu enemmältä. Mutta oikeasti niitä juoksusettejä on vähemmän yhteensä.

Olen virallisesti nimennyt kuutoskappaleen rivitanssiksi. Jotenkin musiikki on sellaista redneck meininkiä ja liikutaan kappaleen aikana myös sivuttain reilusti höystettynä rystyslyönneillä (back fist). Takapotku etupotku combot tuntuvat itsestä aina jotenkin hassulta yhdistelmältä. Vähän niinkuin kiikkustuolissa olisi :)

Muay Thai on taattua laatua, mutta parin ohjelman verran ovat nämä kappaleet tuntuneet jotenkin pliisuilta. Veitsikyynärpäitä puolivälissä ja alkuun laskeutuvia kyynärpäitä ja polvia vastustajan kylkiin. Pomppuakin pääsee testaamaan jos vielä tässä kohtaa ohjelmaa jaksaa.

Alakoukkuja on paljon ja monessa biisissä.
Viimeinen power biisi antaa mahdollisuuden irrotella jos tahtoo. Pääsen ohjaajana huudattamaan tuntilaisia kun tekeminen suhteellisen simppeliä ja käsiä voi käyttää mielensä mukaan toistuvissa saksauksissa ja juoksuosuuksissa. Tasoja löytyy koreografiasta suoraankin, joten tekeminen ei ole tylsää.

Keskivartaloa kiusataan ihan uusilla tuulilla ja hyvä niin. Lankusta suoristetaan käsiä etukulmaan ja takaisin. Tätä kutsutaan hämähäkkiryöminnäksi vapaasti suomennettuna. Kylkiä rutistellaan loppubiisistä hiukan, mutta kyllä tehokkain osuus on tuossa hämähäkkihässäkässä.

Kaiken kaikkiaan tehokas ohjelmakokonaisuus. Etenkin etupotku-askelkyykky siirtymät kappaleessa neljä. Lopussa rauha venytellä ja jopa kiertoja lisättynä venyttelyihin.

Kaikki kuvat on lainattu Bodycombatin FB ja Pinterest profiileista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti