tiistai 24. heinäkuuta 2012

Kuntosali kotona?

Kävin eilen Tampereen asuntomessuilla kuikuilemassa ja yllätyin kuinka monessa kohteessa oli Omasalin kuntosalilaitteet. Laitteet oli sijoitettu fiksusti muuten jäävään "hukkatilaan" käytävällä tai suoraan esim. "pojan huoneeseen" jossa käyttäjäkin pääosin aikaa viettää. Vierekkäin sijainneissa Louhi ja Villa Ilo kohteissa kuntoilulle oli varattu ihan erikseen tilaa johon koko perhe pääsee.

Casalin laitteilla rakennettu kuntosali
Komeroon piilotettava kuntosali
Ihanaa että ihmiset kuntoilevat kotona. Oli laitteena sitten kuntosalin pakkalaitteet, kahvakuula, jumppapallo tai crossari telkkarin edessä. Personal trainerina toivon, että laitteiden oston yhteydessä niiden käyttöön saisi jotain tekniikkaopastusta. Omasalin nettisivujen kautta selviää että laitopastuksen lisäksi erikseen voi ostaa PT:n palveluita.

"Pojan oma kuntosali" isossa ilmavassa huoneessa heti sängyn vieressä.
Painosetti ja säädettävä kahvakuula
Toivon sydämeni pohjasta, etteivät hommatut laitteet jää pyyhetelineiksi tai pölyty komerossa. Koska niin se vaan on, että mikä tahansa ihmelaite on täysin hyödytön jos sitä ei käytä. Näissä uusissa kotikuntosaleissa idea on, että ne vievät minimaalisesti tilaa omassa "kaapissaan". Pelkäsin että näkisin laitteita tiloissa, joissa niillä ei mahtuisi millään harjoittelemaan, kun tilavaade on niin pieni poiskasattuna. Mutta hienosti oli kaikki sijoiteltu riittävään tilaan.

Nyrkkeilysäkki ja hanskat. Ihanan valkoiset!
Tätini mielestäni MoveMe:n kotikonttorilla pitäisi myös olla salilaitteet. Kotikonttoriini ei kuitenkaan mahdu työpöydän ja yhden lipaston lisäksi yhtään mitään. Treenaan asiakkaita mieluummin heille tutuissa ympäristöissä, missä he käyvät muutenkin treenaamassa. Lenkkipolulla, kotona, kuntosalilla tai vaikka läheisessä leikkipuistossa.
Jenni Aholan salin motivaatiolause, tykkään!
Ilmanvaihto kotona tulee varmistaa harjoittelutilassa. Tämähän selviäisi kokeilemalla, mutta nyt täytyy vain olettaa että suunnittelussa riittävä ilmanvaihto on varmistettu. Mutta heitämpä ilmaan tarjouksen, että voisin tulla kokeilemaan noita laitteita livenä jonnekin messukohteeseen messujen päätyttyä. Yhdeteydenottoja otetaan vastaan sähköpostiini tai saa minulle soittaakin.

Kotikonttori ja kuntosali yläkerran aulassa/parvella
Muutamassa kohteessa oli ulkona uima-allas. Suomen kelit varmistavat, että tällainen on todellakin arjen luksusta. Reilusti useammassa oli ulkoporeallas tai palju. Uima-altaiden koot olivat niin pienet, että lapsen voi opettaa altaassa uimaan, mutta aikuinen opettelee pääosin päätykäännöksiä uimisen sijasta. Vedellä on silti todistetusti hyviä vaikutuksia aineenvaihduntaan. Veden paine iholla saa kehon pinnallisenkin verenkierron toimimaan ja lisää hyvinvointia.

Isompi uima-allas
Minipool
Yhdessä kohteessa oli esittelyssä uutuuslaite joka yhdistää työntekoon liitetyn istumisen ja hyötyliikunnan. Poljet kokoajan istuessasi koneen ääressä. Kuulostaa kätevältä, mutta nyt on oikeasti sanottava että hillittömän kokoinen laite. Katsoka itse kuvasta. Lisätiedot täältä.

Polkutuoli, jolla ei pääse minnekään, mutta joka ehkäisee istumisen haittoja
Ilmainen vinkki jokaiselle koti- tai tavallisessa konttorissa työskentelevälle. Seisten työskentely edes onsa aikaa päivästä voi poltaa silkkaa rasvaa kilon kuussa. Tähän tarvitaan toki nostettavissa oleva työpöytä tai erillinen "baaripöytä" jolle läppärin voi siirtää tarvittaessa. Edelleen uskoakseni halvempi ja sisustuksellisesti mukavampi ratkaisu.

Omakuva kivasta vessasta :)
Palaan pelkkiin sisustuslöytöihin myöhemmin. Stay tuned!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti