lauantai 6. huhtikuuta 2013

Ja vielä pari kiekkoa lisää!

Tiedättekö miltä tuntuu kun katujyrä on ajanut ylitse? Minulla alkaa olla aavistus. Kädet eivät nouse hartiatason yläpuolelle oikein ollenkaan, vessanpöntölle istahtaminen vaatii käsien avustusta ja steppilautaan nojaileminen saattaa aiheuttaa kyljissä krampin.

Olen tänään tehnyt aamulla 1,5x BodyPump ohjelman ennätyspainoilla, perään 30 minuutin maksimihapottavan challengen ja iltapäivällä vetänyt lisätyillä painoilla ohjelman vielä kertaalleen läpi. Lounaan jälkeen olen katsonut itseäni ja muita videolta ohjaamassa, vastaanottanut palautetta ja miettinyt miten korjaisin esim. yliojentamisen tai millä saan pidettyä pääni eteenpäin kun teen pystypunnerrusta. Palaute on ollut todella yksityiskohtaista ja selkeää, ja hyvä niin. On helppo tavoitella täydellisyyttä, kun tietää tarkalleen missä pitää parantaa.

Kyykkytekniikkaa, palautetta yhdelle ja kaikille, mallisuoritus, virheiden korjaus.
Huomiseksi opeteltavaksi tuli toinen kappale, minun kohdallani kyykkybiisi. Tämä kuvataan huomenna ja varjona katsotaan myös videolta olenko onnistunut korjaamaan tekniikkavirheet tämän päivän palautteen perusteella.

Kyykkybiisi sopii hyvin, koska tänään vasen olkapää alkoi oireilla. Ensin tuntemus oli sisäpuolella terävänä pistona rintabiisissä ja siitä se laajeni koskemaan ihan kaikkia liikkeitä joissa pitää koukistaa kyynärvartta. Kipu säteilee myös vasemman käden sormiin ja haittaa tangosta kiinni pitämistä. Jossain kohden särky oli koko kädessä ja pistävä kipu siirtyi myös ulkosyrjälle kyynärpäätä. Tennis- ja golf kyynärpää yhdessä.

Teoriaosuus, mutta puolivälistä listaa kuvattuna, ettei kaikkea sentään paljasteta :)
Teemana oli tänään painojen vapaaehtoinen ja ei-niin-vapaaehtoinen lisääminen. Kaikki tsemppasivat ohjeiden mukaan ja lisäsivät painoja. Iltapäivällä rakkaat kouluttajat kävivät lisäksi tökkimässä tankoihin lisäpainoja ohjatessamme ja koeyleisön roolissa tehdessämme. Minulle painoja ei enää loppupäivästä lisäilty kun kyynärpään kanssa oireet vaan lisääntyivät.

"Tuleeko tää siihen blogiin? No sit!" --> Poseeraus kannattaa aina :)
Challengen tarkoitus oli hapottaa meidät äärirajoille. Täydellinen onnistuminen tässä, kiitos vaan :D Tehtiin neljää liikepatteria parin kanssa vaihdellen kahta liikettä. Kaikkiin sarjoihin tuli lisätä 50-75% lisää kiekkoja tankoon kuin normaalisti. Tuli hyvin nopeasti vastaan hetki, jolloin tanko ei pyhästä aikomuksesta huolimatta vain nouse tai liiku. Kyykätessä parin piti auttaa tanko harteille, kun omat voimat eivät riittäneet sen liikuttamiseen. Toki myös poistamisoperaatiossa juuri sarjan isoja hyppyjä tehnyt pari huudettiin avuksi.

Kyyneleiltä ei vältytty, kun kyynärpää hyytyi lopullisesti armottomien painojen alla Challengessa. Taisin kyllä enemmän itkeä silkkaa harmitusta siitä että kroppa ei anna osallistua täysillä koulutukseen kuin suoraa kipua. Ei se kipukaan ihan pientä ollut. Nyt hoidan vaivaa kylmällä ja tulehduskipulääkkeillä tämän illan ja koitan parhaani mukaan pärjätä huomisen ja sitten ottaa täyden levon kädelle. Ehkäpä soittelen tutuille fyssareille ja sovin tapaamisen. Katsotaan ettei vaiva toistu.

Tänään oli todella rankkaa, vaativaa ja opettavaista. Kyllä tällaisen päivän jälkeen hengissä selvinneille soisi huomisen olevan pelkkää riemua ja ohjausnäytteiden menevän läpi. Tämä sopikoon vinkiksi rakkaille kouluttajillemme ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti