lauantai 13. huhtikuuta 2013

Pitopohjasukset

Kävin ostamassa itselleni ja äidilleni pitopohjasukset InterSportista ennen Thaimaan reissua. Päätin hiihtää ne sisään vielä ennen tulevaa vuotta. Nyt kun ulkona lotkottaa vettä kuin viimeistä päivää, huomaan että suksilla tuli tehtyä tasan yksi lenkki. Noh, haastetta tulevan hiihtokauden aloittamiseen on siis luvassa.


Pitopohjasuksien kanssa katsotaan vain hiihtäjän pituus ja tarkoitus on hiihtää suksiin luistavat kohdat kuluttamalla pohjaa. Tästä syystä sisäänajovaiheessa, tai muutenkaan, ei suksia kannata lainata kaverille. Sukset kuluvat hiihtäjän mukaisiksi toimiviksi välineiksi arviolta ensimmäisen 100km jälkeen.

Ekan lenkin kokemuksella (alle 10km) aavistelen tämän vaiheen olevan aika tuskaa. En suosittele hiihdon uutena lajina aloittavalle näitä suksia. Voi tuntua että hiihto ei sittenkään ole kiva laji kun näillä roimii menemään. Rohiseva ääni on kova, sen kuulee kanssahiihtäjäkin eikä eteenpäin pääse lykkimättä edes alamäessä. Ylämäkiin kylläkin pääsee tutustumaan ihan ladulta käsin, ja voi "kävellä" mäet ylös.

Keväinen keli, puissa ei lunta, maassa kylläkin
Oli tuo testilenkki monipuolista treeniä. Tuntui kuin olisin hiihtänyt tunnin, käynyt kuntosalilla tekemässä koko kropan ohjelman ja ehkä puolisen tuntia kahvakuulaillut vielä päälle. Kalorinkulutuskin oli aika hulppeaa. Kaikki tämä tunnin hiihtolenkillä hyvässä seurassa :)

Täti toimi hyvänä hiihtoseurana
Palaan aiheeseen tarkemmin tulevana kautena. Nyt kehotan kollaamaan alennusmyynnit ja ostamaan esim. kakkossuksiksi pitopohjasukset. Alkuhuuman jälkeen uskoisin että niitä löytyy edelleen kaupoista. Parina edellisvuotena nuo on viety käsistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti