tiistai 5. elokuuta 2014

Pyhän kierros vuoden 2014 versiona

Viime vuonna aloitettu perinne on nyt saanut jatkoa ja tällekin kesälle on Pyhäjärven kierros polkupyöräillen suoritettu. Reissuporukka oli hieman pienempi, luottokumppani Terhin kanssa oltiin matkassa. Koska perinteet eivät missään nimessä vaadi täysin samanlaista suoritusta käytiin tällä reissulla uimassa, syömässä ravintolassa ja skipattiin geokätköily asiantuntijajäsenen puuttuessa.

Tästä se sitten taas lähti
Kuten tiedätte on Suomea hellinyt poikkeuksellinen helleaalto, ja tästä syystä veden määrässä oli varauduttu erityisen hyvin. Silti kaikki meni, eikä piisannutkaan koska taukoravintolassa vedettiin kannu vettä ja minä vielä limpparia pullollisen. Eväissä sen sijaan oli säästelty, niitä ei oikeastaan ollut jos vettä ei lasketa. Eväiden paikan korvasi uikkarit ja pyyhe.

Tässä maisemassa silmä lepää
Eikä hassumpi ole tämäkään "keskellä kaupunkia" oleva hiljainen tie.
Lähtöpaikkana toimi jälleen soutukeskus ja tähän kohtaan Terhi oli polkenut jo alkulämpöä reilusti yli 15km ja minä pari kilsaa. Lähdettiin matkaan ja osattiin viime vuotta paremmin mennä suoraan kauniille rantareitille Pirkkalassa. Tämän jälkeen eksyttiin pariin otteeseen, muttei kovin pitkälle. Edelleen reittiä voisi merkata paremmin tai yksiselitteisemmin. Jos laitetaan kyltti tienhaaran keskellä olevaan lyhtypylvääseen on mahdotonta tietää kumpi tie pitäisi ottaa. Tällä kertaa huomattiin lisäohjeena katuun maalatut siniset nuolet. Voi olla että näitä oli viimeksikin, muttei älytty niitä katsella. Tämä ei toki auttanut hiekkapohjaisilla teillä.

Pyörä sivuun, arvotavarat mukaan ja marsmars uimaan
Uutena yllätyskäänteenä käytiin Tahmelan rannassa uimassa. Pyörät sivuun, koppiin vaihtamaan vaatteet ja sitten pitkääkin pidempi kahlaus. En muistanut ollenkaan että tuo ranta on tästä kuuluisa, mutta tulipahan moinen koettua. Vesi oli enemmänkin lämmintä kuin virkistävää, mutta polskuttelu oli kivaa.

Parit portaat ja pystysuora asfalttipätkä, joista jälkimmäinen kuvassa.
Käytiin uinnin jälkeen pyöräilemään pieni pätkä ylös Pispalan rinnettä ja sitten talsittiin jalkapatikassa rappusia ja tiukkaa rinnettä ylös. Tuli tarpeeseen portaiden välissä ollut levähdyspenkki! 30 astetta lämmintä ja lähes pystysuoraa nousua. Päästiin perille Cafe Pispala nimiseen ravintolaan ja tarkastettiin saadaanko tulla pyöräilyvermeissä nauttimaan antimia. Kaikki olivat tervetulleita.

Combo annos
Meikäläisen annos
Minä otin ylikypsää nautaa sisältäneen leivän ja seuralainen päätyi kaksi annosta yhdistävään comboon. Tuli testattua myös nachokeittoa ja kanaburritoa. Annokset olivat kauniita ja maistuivat mahtaville. Koska nälkä oli yltynyt kovaksi jäätiin istumaan vielä hetkeksi ja ostettiin leivokset ja kahvit. Terhille suklaakakkua ja minulle perinteistä juustokakkua. Ajatus tuntui hyvältä kunnes leivokset oli mähkitty ja edessä oli vielä reissua. Täydellä vatsalla polkeminen tuossa helteessä oli sanalla sanoen epämukavaa. Onneksi jäljellä oli ne tiukimmat mäet :D

Kun tarpeeksi kipusi ja kapusi maha täynnä leivosta ja ruokaa pääsi ihailemaan tätä näköalaa
Perille päästiin silti ja keskustassa tiemme erosivat. Terhi pisteli vielä reilun pätkän kotia kohden ja minä vähän vähemmän kilsoja omaa kotia kohden. Meikäläiselle jotain väliltä 35-40km (pieni mokaus sykemittarin kanssa aiheutti mittavirheen), Terhille reilusti enemmän. Hyvä reissu. Ensi vuonna taas uudestaan! Ehkä jopa syksymmällä jo tänäkin vuonna?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti