keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Lisää aktiivisuusmittareita: Withings Pulse 02/ 0x

Olen käyttänyt nyt kolmisen kuukautta uutta aktiivisuusmittariani, joka tilatessa oli nimeltään Pulse 02, mutta on sittemmin vaihtanut nimeään Pulse 0x muotoon. Ilmeisesti jokin nimeämiskömmähdys tuossa on käynyt ja on otettu sama nimi kun jollain teleoperaattorilla jossain. Pulse 02 kuvaa kuitenkin paremmin mittarin spesiaaliominaisuuksia. Aparaatti mittaa nimittäin veren happipitoisuutta ja sykettä sormenpäästä laitteen takana sijaitsevalla anturilla.

Kuva lainassa Withingsin sivuilta

Aloittaminen laitteen kanssa on helppoa. Sinua pyydetään lataamaan akku ja lataamaan puhelimeen applikaatio tai menemään verkkoversioon käyttämään systeemiä. Asettamalla perustiedot saat laitteen pelaamaan. Minä käytän pääosin Withingsin omaa applikaatiota, koska verkossa tuntuu vain olevan ihan liikaa dataa. Toisalta myös laitteen omassa näytössä voi katsella lähihistoriaa ja kuluvan päivän tietoja, ja tämä monesti riittää itselleni.

Pääosin laitteen tarjoama data ei eroa sitten mitenkään minulla testissä tai käytössä jo olevien laitteiden tiedoista. Olen havainnut, että Fitbit antaa noin 1000 askelta enemmän per päivä verrattuna Pulsen tietoihin. Tämä ei täysin selity sillä, että Pulsea ei saa viedä märkiin tiloihin, kun taas Fitbit kulkee mukana myös uidessa. Tämä veden ja märkyyden kestämättömyys on kyllä iso miinus aktiivisuusmittarille. Ei sitä kertakaikkiaan tule ajatelleeksi että aina pitää riipiä mittari pois kädestä kun alkaa tehdä jotain vähänkään kosteampaa askaretta, menee uimaan tai suihkuun tai vaikkapa lähtee melomaan.

Kuva lainassa Withingsin sivuilta.
Sykkeenmittaus on hassu ominaisuus. Jotenkin sitä kuvittelisi että olisi kiva tallentaa vaikkapa harjoituksen jälkeinen sykelukema, mutta tämä ei ole laitteen tarkoitus ollenkaan. Sillä tulee mitata vain leposykkeitä. Jos mittaat leposykettä korkeamman sykkeen kertoo appis että nyt olet selkeästi yli viitearvojen ja huolestuu teikäläisestä. Vaan minä en huolestunut meikäläisestä, tiesin mistä korkeampi syke johtui. Treenistähän se :) Samaan aikaan oli silti kiva huomata ettei happivajetta ollut nimeksikään vaan hapetusarvo oli ihan hyvä.

Eniten mittarin kanssa tumplatessa häiritsee se, että mitään dataa ei voi jälkikäteen editoida. Esimerkiksi jos kaveri haluaa testata omat sykkeensä niin data tallentuu minun profiiliini ikuisiksi ajoiksi. Jos yöunia mittailtaessa mittari on tulkinnut sinun jo heränneen esim. vessatauon aikana et saa millään lisättyä unijaksoosi jälkikäteen lisätunteja. Ainut ominaisuus millä voi vähän koittaa korjata statistiikkoja on kertoa että on unohtanut mittarin kädestään pois. Tätä käykin usein, koska se pitää suihkuun ja muihin vastaaviin paikkoihin muistaa riisua.

Kerron tarkemmin tuosta Withingsin appiksesta seuraavassa postauksessa. Tällä kertaa raportti päättyy siis tähän :)

Jos muut testini aktiivisuusmittareilla kiinnostavat, tutkaile juttuja täältä:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti