sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Liikesuuntia, vatsalihasten kuntomittaus, liikkeen analysointia atomeiksi....

Functional Trainer koulutuksen kolmas lähijakso toi päähäni surisemaan miljoona ajatusta. Mietittiin liikesuuntia ja erilaisia liikkeitä, kuten kyykistyminen, käynti/kävely/juoksu (=gait), työntö, veto ja kumppanit. Psykologian aivoleikkeistä tutut sagittaali, horisontaali ja frontaalitasot tekivät tuhoaan liikeanalyyseissani ja lihasten latinankieliset nimet kummittelivat fläppitaululla huudellen "ähäkutti, olet unohtanut meidät!!! Hahaa! Täällä me vaan taas ollaan!!!".


En tiedä miten tästä taas selvitään viimeiselle lähijaksolle niin että ajatukset ja opit pysyvät aivoissa eivätkä huku Helsinki-Tampere motarille tai mahdollisesti putoa olkkarin sohvan tyynyjen väliin. On myös iso vaaratekijä, että vahingossa unohdan nämä asiat Similan saarten välissä vellovaan meriveteen sukeltaessani. Mutta josko yrittäisin, ihan tosissaan taasen.

Perjantain antia oli itselleni tiukka ja muille ilmeisen helppo vatsalihasten mittaus. Yksinkertaisessa testissä asetettiin painemittari ristiselän alle ja haettiin sinne sopiva paine. Painetta piti nostaa normaalista rennosta 40barista 70bariin ja sitten lähteä suoristamaan 90 asteen kulmassa olevia jalkoja vuorotellen suoraksi ja takaisin. Vaativammassa osassa suorana kattoon sojottaneet jalat pyrittiin viemään yhtenä pakettina alaspäin kunnes paineen tasaus ei enää onnistunut. Vaikka omalla kohdallani neula pomppikin vimmatusti, löysin todellakin alavatsan tuntuman vatsalihaksista. HUH!

Mikael näyttää mallia, mittarin neula ei värähdä
Lauantaina oli teoriaa ja käytännön esimerkkicasen puhkianalysointia. Se, kun liikunnan ammattilaiset pistetään kahdeksaksi tunniksi pieneen huoneeseen ja pistetään miettimään, alkaa nousta savua aivoista. Välillä oli pakko purkaantua ulos käytävälle testaamaan kylkipidon vaikutusta lähentäjiin kun jalat olivat auki tai päällekkäin. Lisäksi mietittiin mihin suuntaan paino kannattaa suunnata kun jalat ovat päällekkäin.

Tuomas pesee kanssa meikäläisen mennen ja tullen. Jalat suoraksi ja alas asti
Tänään olen keskittynyt vastapainoksi asioihin jotka osaan. Kävin tutustumassa BodyCombatin uusimpaan ohjelmaan, shoppaamassa jotain pientä ja syömässä ihanan kohta 30v ystäväiseni kanssa yltiöpäisen rasvaisia siipiä. Nyt alkaa BB-finaali, ja jatkan iltaa sohvalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti