maanantai 5. joulukuuta 2011

Päivä täynnä liikettä

Vaikka voisi kuvitella, että PT:n päivät koostuvat jatkuvasta liikkeestä ja liikunnasta, niin harvemmin on. Ainakin kun tämä PT roikkuu vielä toimistotöissäänkin kiinni osan viikkoa. Tänään oli silti ihanan aktiivinen päivä.

Aloitin aktiivisuuden leukaharjoituksin... Kävin hammaslääkärin tuoliin ja auoin ja suljin suutani käskystä. Minulle on tehty pari vuotta takaperin purentakisko, jotta miehenikin saisi nukkua öisin. Tästä syystä jokavuotiseen hammaslääkärivisiittiin on tullut "lisäosia", joissa purentaa tarkistellaan ja purentakiskon sopivuutta testataan. Tälläkin kertaa kiskoa hieman entrattiin ja leukoja siinä tuoksinassa loksuteltiin erinäisiä kertoja.

Kuva lainassa hammaslääkäriliiton sivuilta
Koettelemuksesta selvittyäni palkitsin itseni pikaisella salilla, jossa keskityttiin keskivartalon lihaksiin. Tein alaselkää laitteessa sekä perinteisessä selkäpenkissä. Treenasin vinoja vatsalihaksi laitteessa ja sitten vielä pallolla. Tein vatsarutistuksia pallon päällä maaten ja sitten vielä toisinpäin vetämällä päinmakuulla polvia kropan alle pallo nilkkojen alla. Loppuun harjoittelin jälleen salikansan kummastukseksi kahdella pallolla vatsalihasliikettä päinmakuulla. Tämä liike aktivoi jonkin kehon jatkumoista kokonaan, ja koska en muistanut minkä, alkoi puseroon hiipiä paniikki lähestyvästä lähijaksosta... Illalla on luvassa pänttäämistä paniikissa. Minulle tuttu laji :)

Aloitusasento (voi antaa vielä isomman kaaren taaksepäin jos uskaltaa)

Jalat yhteen ja pylly ylös (pallot luonnollisesti tulee lähemmäs päätä) ja tästä sitten jatketaan jalkojen avaamisella sivuille ja tuomisella yhteen taakse aloitusasennon taivutukseen.
Asiakkaallani oli tänään vuorossa venyttelyä, jota kävin hänelle ohjaamassa iltapäivästä. Oli ihanaa venytellä itsekin samalla. Venyttely unohtuu niin kovin usein ohjelmasta. Tulee satunnaisesti vähän venyteltyä siellä täällä, mutta tunnin venyttely ihan erikseen tekee kyllä todella hyvää! Pitää laittaa itselleen kalenterista venyttelylle toistuva kalenterihälytys että tulee tehtyä.

Työpäivän jälkeen lähdettiin miehen kanssa uimahallille. Itsenäisyyspäivän aatto tarkoitti typistettyjä aukioloaikoja, mutta ehdimme 10 minuuttia ennen ovien sulkeutumista paikanpäälle kuin sattumalta. Taas oli halli täynnä innokkaita polskuttelijoita, mutta mukaan mahduimme myös me. Uimalasit on kohta ihan pakko ostaa, jotta tekniikkaa pääsee treenaamaan. Huomasin myös, että Tampereen uintikeskuksella (eli tuttavallisemmin Kalevan uimahallissa) on kynttiläuinnit 16.12 perjantaina alkaen klo:17.00. Kuulostaa upealta! Harmi etten pääse itse mukaan, kun samaan aikaan on tanssikoulun joulunäytös.

Kuva lainattu Nokian kaupungin sivuilta
Uimisen jälkeen iski väsymys, mutta ihana ystäväni puoliksi pakotti minut raikkaaseen ja pakkasen nipistelemään ulkoilmaan. Tehtiin tunnin lenkki ja juotiin päälle teet ja syötiin pullaa. Kyllä, PULLAA! Leipoessa ei oltu säästetty voita eikä sokeria ja sen vuoksi pulla niin hyvää olikin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti