lauantai 11. helmikuuta 2012

Vinkkejä hotellien kuntosaleille

Lit:n upea kuntosali
Saavuimme Bangkokiin ja tuntuu että hotelli on aikas upea. Hotellin kuntosali on paremmin varusteltu kuin mikään aiemmin näkemäni. Harmi että aikaa täällä on niin vähän, että ehdin vain yhden kerran pikatestata paikan varustelun käytännössä. Uskalsin pumpata painoilla vain yläkroppaa, koska edessä oli 10 tuntinen shoppailupäivä.

Treenaajan taivas sisälsi myös "complimentary water and towels", jotka olivat jääkaapissa molemmat. Ahh!
Yleensä hotellien kuntohuoneissa on todella rajallinen määrä laitteita, painoja ja tilaa. Siksipä tämä postaus, jossa pyrin kertomaan vinkkejä kuntosalien käyttöön hotelleissa. Lomalla saa toki lomailla, mutta minä ihan aidosti rakastan kuntoilua, ja uskon etten ole yksin.

Tässä maisemassa juostiin Khao Lakissa lenkkiä. Vaikka Lit:n juoksumatto oli hyvä, niin tätä se ei korvannut.
Yleensä hotellien kuntosaleilta löytyy se piiputtava kuntopyörä, jossa säädöt ovat toimineet viimeksi joskus toissavuonna. Thaimaan hotellien erikoisuus tuntuu olevan muhkuraisella hihnalla varustetut, kirskahtelevat juoksumatot. Surkeampia lämmittelylaitteita saa hakea, mutta ei hätää, olet lomalla, ulkona on kiva keli, painu sinne. Nopea lämmittely itselläni suoritettiin Ao-Nangissa hotellin jyrkässä mäessä ja Khao Lakissa pienellä rantajuoksentelulla. Lämpimän auringon alla hiki juoksee jo kahdessa minuutissa, mutta jaksa silti tehdä 10-15minuutin lämmittely rauhallisella temmolla. Nykyisen hotellin kuntoilulaitteet ovat täysin kuosissa, ja Bangkok sykki jo lauantainakin kahdeksalta, niin tyydyin juoksumattoon.

Kunnolliset aerobiset laitteet
Treenatessa kannattaa yrittää nähdä vähän vaivaa. Ihan jokaisen hotellin kuntosalin laitteiden kuosista ei huolehdita kuten maksullisilla kuntokeskuksilla. Näinpä voi olla, että pakkalaitteen erilaiset kahvat ovat olemassa, mutta ne löytyvät kuntosalin kaapista piilosta. Useammin kuin kerran olen havainnut myös pakkalaitteen painonsäätötapin olevan hukkateilla. Kaikki tavarat ovat ennen pitkää löytyneet. Jos taas havaitset jonkin vaijerin olevan hajalla, älä käytä laitetta vaan ilmoita asiasta välittömästi hotellin vastaanottoon.

Tältä homma näytti Orchid Beach resortin salilla. Yksi laite painopakoilla ja vatsapenkki.
Löytyi myös yhden noin 1kg painoiset käsipainot.
Koko vartalon ohjelma voisi mennä esim. tähän malliin, jos paikalta löytyy perinteinen multilaite, jossa voi tehdä pari liikettä ja loput hoitaa oman kropan painolla.

1. Ylätaljaveto

 • Istu penkille "väärinpäin" eli naama vasten selkänojaa
 • Taivuta selkää isolle kaarelle taaksepäin ja tee ylätaljaveto mahdollisimman leveällä otteella
 • Tein tämän Khao Lakissa istuen oikein päin, koska taljan ripustuspiste oli oudosti 30cm penkin rajan ulkopuolella... Täysin tuolin reunalla, selkään kaarta hakien

Hämmentävän kekseliäs Life Fitnessin laite, jossa voi tehdä sekä ylä- että alataljasoutua.

2. Rintaprässi/ Peck deck

 • Käänny samaisessa penkissä oikein päin ja tue selkä selkänojaan
 • Työnnä sellaisista kahvoista tai paina kyynerpäillä peck deck penkissä, jossa saat kyynerpääsi hartioiden tasolle tai hieman niiden alapuolelle. 
 • Jos homma tuntuu uskomattoman hankalalta hae esim. pyyhkeestä korotusta penkkiin


3. Hauiskääntö käsipainoilla tai alataljassa

 • Tee perinteinen hauiskääntö käsipainoilla, jos sellaisia on tarjolla TAI
 • Kiinnitä jokin suora tanko alataljaan ja tee hauiskääntö tällä. Jos paikalta löytyy vain ylätaljavedossa käytetty leveä tanko, voit hyödyntää sitä ihan hyvin pitämällä kädet lantion levyisessä haarassa. 


4. Ojentajat, dippi penkin reunalta tai dippi laitteessa

 • Pidä hartiat alhaalla, ja pyri täyteen liikerataan (kädet suorassa, mutta olkapäät alhaalla. 90 asteen kulma kyynärpäissä riittää liikelaajuudeks)
 • Jos teet liikkeen tuolin reunalta, huolehdi että peppu liippaa ihan läheltä tuolin reunaa ja että nostat käsillä, et jaloilla.


5. Liikkuva askelkyykky

 • Tee liikkuvaa askelkyykkyä koko salin pituudelta
 • Jatka välittömästi matkaa takaperin etenemällä siihen päähän salia mistä aloitit
 • Liike kehittää lihasten lisäksi tasapainoa


6. Selän ojennus lattialla

 • Hae lattialta hyvä asento (ja toivo että salilla majailee myös jokin patja), ja lähde kohottamaan ylävartaloa irti alustasta kädet niskan takana tai suoraksi ojennettuina
 • Muista ajatella liike hyvin, ja nosta selkeästi ajatellen selkä ja pakaralihaksilla, anna takareiden syttyä suoritukseen viimeisenä
 • Jos käy oikein tuuri voit löytää selkälaitteen tai jopa selkäpenkin, käytä näitä vaihtelevasti lattiasuorituksen lomassa


7. Vatsalihakset lattialla tai vatsapenkillä

 • Perinteinen rutistus on hyvä liike
 • Vatsapenkillä voi myös hakea kiertoja


Muista treenin jälkeen nopeat venytykset treenatuille lihasryhmille. Maksimissaan 10-15 sekuntia per lihas. Voit myös ottaa loppujäähdyttelyn rannalla tai hotelin ympäri juosten. Sitten vaan suihkuun ja takaisin rannalle makaamaan tai meikäläisen tapaan shoppailemaan niin pitkälle kun visa riittää.

Katsokaa tuota käsipainojen määrää, ja KAKSI säädettävää treenipenkkiä. Taivas hotelli gymien joukossa
Huomenna seuraa 11,5 tunnin lento takaisin kotiin. Olen jo valmiiksi jumissa ja lukossa koko ajatuksesta. Henkisesti valmistaudun jumppaamaan lentokoneen käytävällä. Varpaillenousuja ja sen sellaista...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti