sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Functional trainer kurssin toinen lähijakso ja oppiva ihminen nimeltä Taina

Mietin viikonlopun aikana paljon sitä kuinka mahtavan mielenkiintoisessa koulutuksessa olen. Kuinka tekisi mieli hyppiä tasajalkaa jatkuvasti, kun on niin sairaan kivaa oppia ja opiskella. Toisaalta mietin miten pönttö saa olla, kun tuntuu että toistamiseen käymäni koulutus samoista asioista jaksaa edelleen yllättää ja ihmetyttää, aiheuttaa aivoissa savuamisefektin. Sanotaan että kertaus on opintojen äiti. Todellakin on!

Opiskeluvälineitä, ruokaa, vettä ja kyniä sekä kumeja
Tiedän, että koulutuksen sisältöjä on hieman tuunattu edelliskerrasta. Tiedän myös, että toisella kierroksella kiinnitän huomiota aivan varmasti eri asioihin kuin ensimmäisellä kierroksella. Asioista alkaa hahmottua kokonaisuuksia. Huomaan valokuvaavani ja videoivani enemmän. Vuosi takaperin keskityin kirjoittamaan asioita; lihasten nimiä, yksittäisten sidekudosrakenteiden kiinnittymiskohtia tai teoreetikkojen nimiä. Nyt kirjoitan ylös muutaman sanan ja yhdistän ne tikku-ukkopiirroksiin erilaisista toiminnallisista testeistä, videoin AP:n ja muiden liikesarjoja, mietin miksi juuri tietyssä kohtaa halutaan että henkilö nostaa kantapään ilmaan viideksi sekunniksi.

Tästä kohtaa menee useampikin jatkumo, suorastaan ruuhkaa pukkaa

Tässä näette kuvassa plantaari fascian, sekä kaksoiskantalihaksen. Tästä minulle selvisi miksi plantaari fasciani tulehtui viimeksi
Alan myös hakea vertailukohtia muista kuin omimmista lajistani tanssista. Mietin miten jääkiekkoilija luistelee ja valmistautuu taklaukseen. Mikä erottaa hyvin vastaanotetun taklauksen siitä joka päättyy taklattavan osalta sairaalareissuun ja aivotärähdykseen? Miten tämän kysymyksen vastauksen voisi kääntää jääkiekkoilijoiden harjoitteluun sopivaksi harjoitteeksi? Miten huomioida lihaskuntoharjoittelussa taklauksen vastaanottavat lihasketjut? Kun keksin vastauksen, voitte olla varmoja että kauppaan sen jollekin joukkueelle :)

Kuva lainassa Ilveksen webbisivuilta, kuvan ottajana Jouni Valkeeniemi
Tässä kohden päästään innosta takaisin rahaan, joka maailmaa kuitenkin pyörittää. Miten voin saada innosta ja riemusta leivän pöytään? Vaikkakin henkinen ravinto voi elättää ihmistä pitkäänkin, täytyy jossain välissä kuitenkin maksaa edes se sähkölasku tai vastike, jotta Suomessa pysyy pakkasella elossa.   Jääkiekkojoukkue voi maksaa paljonkin edellisen kappaleen heureka-hetkestä, mutta kiinnostaako itsensä virittely tavallisia ihmisiä? Taatusti kiinnostaa, kun tarjolla on kivutonta elämää ja helppoa liikettä. Silti hyviä tuotteistusideoita otetaan vastaan osoitteessa taina.moveme@gmail.com ;)

Tässä korjattuna oikean lavan siirottaminen. Vertaa pientä kuvaa, jossa vika päällä ja isoa kuvaa jossa vika poissa. Vasen lapa korjattiin kanssa, ja lopulta vielä teipattiin perään.
Hitaasti, mutta varmasti oppien. Perästä kuuluu, voitte olla varmoja siitä! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti