maanantai 13. toukokuuta 2013

Kun sivupotku ei onnistu

Viimeinen päivä BodyCombat koulutuksessa jatkoi fyysisesti ja tekniikan osalta kovaa linjaa. Sain kerättyä itseni deliveroimaan helpon koreografian ja iltapäivällä petrasin vielä potkujen osumakohtia ja muistin kertoa millä osalla jalkaa kuuluu kuviteltuun vastustajaan pyrkiä osumaan. Ajattelin, että ehkäpä tämä tästä vielä onnistumiseksi muuttuu.

Luvan kanssa sallittiin valokuvaaminen ja juomatauot kun aamulla temmottiin ohjelmaa läpi se 1 ja 1/3 kierrosta
Kaikkia meitä kehotettiin lyömään säkkiä, tuomaan lyönnit perille asti. Hakkasin säkkiä niin, että rystysiin tuli pieniä halkeamia ennenkuin älysin pistää säkkihanskat käteen. Jännä kuinka kurssikavereista nimen lisäksi oppi muistamaan missä heillä hommassa on vielä kehitettävää. Tiesi odottaa, että yksi vetää koreografian samalle puolelle, eikä muista välissä vaihtaa vasenta jalkaa eteen. Toisen kroppa teki koreografian oikein, mutta suusta hyppi "vasen" kun piti sanoa "oikea" ja "olkapää" kun tarkoitti "kyynärpää".

Itse löysin jostain syystä vaihteen, jossa puhun tosi vähän. Yleensä pälpätän kuin Runeberg, mutta nyt joku sordino valtasi päätä koko viikonlopun ja etenkin ohjatessa. Läppä ei irronnut rennosti, vaan voin kuvitella otsan ryppyjen lähinnä syvenneen ryhmän eteen poukkoillessani. Ehkä päässä kävi niin kova puhina tekniikoiden visualisoinnissa, että puhetta ei riittänyt enää oman pään ulkopuolelle?

Kun toivottiin, saatiin Mika vetämään meille vielä sunnuntainakin yksi Master class eli tunti, jossa kouluttaja ohjaa niinkuin homma kuuluu hoitaa. Siitä sitten imetään vaikutteita, kuunnellaan ja makustellaan omaan suuhun sanoja ja tapoja esittää asia. Ohjausnäytteissä yritetään sitten joko matkia tai tehdä sama asia itselle paremmin sopivana versiona.

Aamun ohjaukset, videointi käynnissä ja palautteen raapustelua paperille
Osalla ohjaus oli jo niin kunnossa, että viimeiset ohjausnäytteet annettiin mykkänä tekniikkaan keskittyen. Oli hauskaa seurata kuinka pantomiimiä esittävät ohjaajakollegat lopulta kuitenkin taputtivat käsiään ja pyrkivät ohjaamaan käsimerkein ja hakemaan vahvaa yhteyttä yleisöönsä. Ohjaaja on ohjaaja vaikka voissa paistaisi :)

Pahamaineinen sivupotku.. kohtalotoveri sai potkun haltuun iltapäivään mennessä
Lopullinen palaute annettiin henkilökohtaisesti ja samalla muut täyttelivät kurssipalautetta fläppitaululle. Minä olin ensimmäisenä ohjannut ja ensimmäisenä istuin kuulemaan menikö homma läpi vai ei. Noh, lapussa komeili ruksi kohdassa FAIL. Hö... Ainoana syynä sivupotkun sujumattomuus. Ehdin korjata viikonlopun aikana muut tekniikkavirheet ja sivupotkustakin kaksi ekaa vaihetta - nosto syliin ja lonkasta kropan suoristaminen potkaistaessa - mutta en sitä polven palauttamista syliin takaisin. Nyt homma jatkuu harjoittelemalla tuo kohdalleen ja anomalla ohjauslupaa videoimalla pari biisiä malliksi. Kouluttaja kehaisi kovaa työmoraaliani, mutta luvalla sanoen sillä hetkellä harmitti. Töitä oli tehty, mutta tulokset eivät olleet riittäneet.

Lohdutusmunkit äiten ja tädin kanssa Pyynikillä. Kyllä maistui!
En aatellut luovuttaa, mutta apuja tulen anomaan rakkailta ohjaajakollegoilta Leidillä. Eiköhän minusta vielä BodyCombat ohjaaja leivota. Lupaan pistää jotain näytteitä siitä kohta täydellisestä sivupotkusta sitten teillekin. Voitte alkaa harjoitella jo nyt :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti