perjantai 10. toukokuuta 2013

Tekniikka, tekniikka, tekniikka, oi tekniikka!

Tänään on todistettu pari asiaa:

  • Erikasta tulikin Mika
  • BodyCombatissa on enemmän erilaisia polvia kun tiesin, ihan jopa nykyisessä ohjelmassa
  • Eka päivä ei ollut kuolettavan raskas, mutta todella opettavainen

Erika, josta tulikin Mika. Käsittääkseni kuitenkin alunperin eri henkilö ;)
Kouluttajana piti olla Erika, ainakin minun papereideni mukaan. Olikin yllätys löytää salista itseni pituinen jäntevä mies, joka esittäytyi Mikaksi. Ei siis Erika, mutta isolla hymyllä varustettu ja meidät kaikki lämmöllä vastaanottanut herrasmies. Ja ta-daa, meitä oli vain kymmenen! Huippua! Saan taatusti henkilökohtaista palautetta ja ohjausta ja minusta tulee hyvä ohjaaja.

Five key elements
Miltä se sitten oikeasti tuntuu osua johonkin?
Alku lähdettiin käyntiin puheella. Ei räjähtävää punnerrusaloitusta vaan ihan esittelyt, perusideat lajista ja vasta sitten master class eli ohjelma läpi kouluttajan johdolla. Ohjauksessa oli selkeä rytmi, kohokohdat, tarkat tekniikkaohjeet ja motivointi puskea vielä hieman pidemmälle hien tirskuessa silmiin ja valuessa pitkin selkärankaa. Homma käytiin läpi tunnin jälkeen ja etsittiin juuri läpikäydystä ohjauksesta sen ideat. Vitsi miten paljon pitääkään sisäistää saadakseen homman rokkaamaan. Ei ole kuulkaa ihan pieni homma edessä! Ilolla otan homman vastaan.

Näillä eväillä pärjättiin master classin jälkeen lounaaseen saakka
Polvi ja sitten lantiosta tiukka työntö ja hyvin kolisee vastustajan pää polven kärkeen
Kun käy tunneilla tekee aina parhaansa, mutta harvemmin sitä asettelee varpaita ja nilkkaa viiden sekunnin ajan oikeaan asentoon ennen potkua tai polvipotkua. Tai hakee sivupotkua polvillaan maassa taiteillen. Tukijalan asetus, perusasennon hakeminen, lyönnit, potkut, lantion käyttö, kierto, ryhti, eri kamppailulajeille jokaiselle ominainen tyyli. Vähemmästäkin jää haukkomaan henkeään! Ja me porhallettiin tekniikasta toiseen. Kehujakin saatiin, mutta myös perinteisimpiin virheisiin syyllistyttiin. Turvallisin tapa on usein tehokkain ja toisinpäin. Suosittelen lämpimästi osallistumaan kuntosalisi tekniikkatunneille, jos sellaisia on tarjolla. Voit saada treenistäsi tehokkaamman ja mielenkiintoisemman kertalaakista.

Perusasentoja viilattiin
Sivupotkun harjoittelua...
... ei voi tosikoiksi väittää jengiä :)
Tänään painottui siis tekniikka, huomenna lähdetään tarpomaan ohjaamista läpi. Minulla on ohjattavana kappale kaksi ja varjoiltavana kolmoskipale. Eli heti aamusta tulikaste. Toivottakaa pitkää iltaa ja sen päälle makoisia unia. Huomenna pistetään mikki niskaan ja annetaan palaa taistelijan sielulla!

1 kommentti:

  1. Kankainen? Jos, niin hänen tunnilla olin Naantalin Supertreeneissä tänä vuonna. Sykkivä kaveri. Tsemiä tälle päivälle!

    VastaaPoista