tiistai 7. toukokuuta 2013

Pyöräilyä ja uudistuneen SportsTrackerin testausta

Tänään päätin hoitaa päivän asioinnit pyörällä, kun ei tarvinnut asiakkaiden tai tuntien takia kuljetella useita vaatekertoja tai viittätoista eripainoista kahvakuulaa. Jälkimmäiset ei kulje näppärästi bussilla tai pyörällä, vaikka kuinka tahtoisin suosia hyötyliikuntaa :)

Kävin auttamassa vähän perheen veneen kunnostuksessa ja sitten toteamassa, että Nippeli on muuttanut. Onneksi pikaisella googlauksella selvisi, ettei kovin pitkälle. Kilometrin verran Kangasalan suuntaan, Juvelankatu 8. Uudet tilat ovat enemmän hallimaiset, ja tilavamman oloiset. Käykäähän tutustumassa!

Aloitusruutu. Jännä yksityiskohta on auringon nousu- ja laskuajat.
Kun olen ostanut pyöräni Nippelistä, on minulle luvattu elinikäinen säätötakuu (kyseessä pyörän elinikä ja säätö, ei minun... tirsk!). Asiantuntevassa liikkeessä asioinnilla on siis etunsa, ja paikallisen yrittäjän kannattaminen kannattaa aina.

Paikanpäällä oli pieni jono, mutta nopeasti saatiin minun asiani kondikseen. Pieni säätö vaihteisiin ja jarrujen testaus. Samalla nopeasti selostaen ja näyttäen minulle miten voin itsekin hienosäätää vaihteita vaikka vauhdista. Aina saa tulla käymään, mutta jos ei ehdi tai jaksa voi koittaa itsekin. Ketjut venyvät väistämättä, joten vaihteita joutuu säätämään. Tätä ennen laitettiin lamppu paikoilleen, vaikka en ole ostanutkaan sitä heiltä vaan se on edellisen pyörän peruja. Lisäksi korjattiin tarakan vika, joka osoittautui vain paikoilleenasettelun taidoksi.

Harjoituspäiväkirja. Hämmentävää kaksikielisyyttä havaittavissa. Mistäköhän moinen johtuu?
Koko päivän testailin muutama kuukausi sitten uudistuneeksi havaitsemaani SportsTracker softaa. Eroina yleensä käyttämiini (Runkeeper, Nike Running+, Zombie Run), tästä puuttuu musiikkimahdollisuus. No, helposti kierrettävissä kun luukuttaa Spotifysta tai omilta soittolistoiltaan musaa. Tämä on tehty "multisport" käyttöön, kuten Runkeeperkin nykyään. Zombie Run ja Niken oma appis ovat tarkoitettu vain ja ainoastaan juoksenteluun, eikä mikään hitaampi tai nopeampi laji oikein sovellu.

Yleisnäkymä viimeisimmästä harjoituksesta. Energiankulutuksen arvio lasketaan jonkun yleisen keskiarvon mukaan. Sykemittarissani on ihan eri lukemat :)
SportsTracker ei myöskään huutele mitään välitiedotuksia jos/kun koutsaus on pistetty pois päältä. Välillä Runkeeperissä tuntuu pöntöltä kun täti hokee täyttyneitä kilometrejä ja vauhteja. Joskus tietoa kaipaa, joskus se ärsyttää kun keskeyttää hyvän biisin. Ehkä en vain osaa asettaa Runkeeperin asetuksia oikein?

Käppyrät, silvoplé
Statistiikka on kivaa SportsTrackerissa. On käppyrää vauhdista, korkeudesta ja mahdollisuus ostaa yhteensopiva sykevyö ja saada samalle käppyrälle vielä sykkeetkin. Kun ajatellaan että appis on ilmainen, puhelin ihmisellä on kuitenkin ja sitten päälle tulee sykevyön hankinta, puhutaan aika kohtuuhintaisesta investoinnista. Datan saa varastoitua verkkoon ja jaettua ystävilleen niin halutessaan ja kartalle piirtyy suhteellisen tarkka kuva reitistä. Kilpailee siis gps:llä varustettujen sykemittarien kanssa, jos akkukesto puhelimessa riittää.

Lajivalintoja riittää. Tässä vain osa.
MoveMe kiittää lisäksi ulkoasun rohkeaa mustaa värimaailmaa ja selkeää logiikkaa. Käytettävyys asiantuntija minussa nyökyttelee hyväksyvästi päätään. Personal Trainer minussa taas ei diggaa ominaisuudesta, jonka avulla päiväkirjaan voi lisätä uusia harjoituksia ihan vaan näpyttelemällä. Ehkäpä tuokin ominaisuus on silti tarpeen, kun halutaan lisätä ryhmäliikuntatunteja ja pitää SportsTrackerin kautta kokonaista urheilupäiväkirjaa? Nyt se tuntui itsestä lähinnä mahdollisuudelta viilata itseään tai PT:tä linssiin ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti