torstai 25. heinäkuuta 2013

Mustikanpoiminnan ergonomia

Mustikoita kannattaa poimia, koska saat ilmaista superfoodia, luontoelämyksen ja hyötyliikuntaa. Tässä pari vinkkiä pohjautuen omaan kokemukseen tänä kuluvana vuonna :)

 Mustikkaa ja poimintavälineitä
Luontoelämys oli kylläkin vailla vertaa kuten aina :)
 • Älä ota välilevynpullistumasta kärsivää miestäsi mukaan, hän on hyödytön metsässä.
 • Poimiessa pyri varmistumaan siitä, ettet tarjoa ähkyyn johtavaa herkkuateriaa erilaisille öttiäisille kuten paarmoille ja hyttysille. Pitkähihaiset vermeet ja verkkohattu passaavat tähän ihan hyvin.
 • Ota saappaat mukaan välttyäksesi käärmeenpuraisulta tai varmista että muilla on saappaat ja sinulla lenkkitossut jos pelkäät karhuja. Lenkkareilla pääsee kumppareita nopeammin karkuun...
 • Jos sinulla on kuulolaite, ota se pois päästä, jottet hukkaa sitä metsään, etkä myöskään kuule kun sinua huudellaan tieltä palaamaan autolle.
 • Muista poimia selkä pyöreänä ja myös liikkua mättäältä toiselle selkä kaarella alaspäin. Oikaise mahdollisimman harvoin, esim. vartin välein. 
 • Myös kyykyssä poimiminen on tehokasta, kunhan muistat sulkea verenkierron jalkoihisi ennen jalkojen suoristamista. 
 • Lue lehdistä, että nyt on ennätyksellinen mustikkakesä ja suuntaa voitonriemuisena vanhoille hyville apajille.
 • Palaa metsästä 3h urakan ja parin eksymisen jälkeen 2,5 litran marjasaaliin kanssa ja tirauta pari kyyneltä.
 • Osta marjat seuraavalla viikolla torilta ja tirauta lisäkyyneleitä.
Väkinäinen hymy, peukalo linssin edessä ja hyvin on esitelty varusteet :)
Ensi vuonna sitten taas paremmin. Loppusatokauden kiinnitän huomioni oman pihan kolmeen punaviinimarjapensaaseen.


2 kommenttia:

 1. Huisia. Näyttäisi metsän perusteella olevan liian kuiva ja tiheä paikka. Ollaan poimittu selkäväärällään nyt 120 litraa kosteista kuusimetsistä ja aukkopaikoilta (iissä ja haapavedellä).

  Anu/Pieni on kaunista

  VastaaPoista
 2. Siinä missä kuva on otettu ollaan toki eri kohdassa lepikkoa kuin missä ne mustikkapaikat syvemmällä on :) Aina ennen on marjaa ollut noilla apajilla vaikka muille jakaa, nyt tuntuu että Teiskon ja lähimaiden metsistä ei kukaan löydä marjoja.

  120 litraa on ihan hillittömästi! Onnea ja tervettä loppuvuotta noilla eväillä :) Juttuja olen kuullut että Kainuussa olisi. On vaan vähän pitkä matka mustikkaan... :/ Katsellaan josko vielä uskaltautuisi toiselle yritykselle. On se kuitenkin kivaa hommaa vaikkei satoa tulisikaan.

  VastaaPoista