keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Testissä Lastumäen Disc golf park Toijalassa

Tuntuu että blogissa on siirrytty täysin frisbeekenttien arvosteluihin, mutta se on tämä kesä ja harrastukset tällaisia :) Lupaan palata perustreeneihin ennemmin kuin uskottekaan!

Käytiin tuossa yhtenä kesän ehkä viimeisistä hellepäivistä tutustumassa Toijalan (eli Akaan) fribakenttään. Kentän on suunnitellut kotimainen suuruus Jussi Meresmaa ja ratakuvauksessa väitetään että soveltuu aloittelijalle sekä harrastajalle. Väitän olevani harrastajan tasoa, en toki paljon parempi aloittelijaa. Kenttä oli näillä taidoilla ihan painajainen ja ei tulisi mieleenkään viedä sinne vasta-alkajaa positiivisen ensikokemuksen toivossa.

Näyttää viattomalta, vielä :)
Suurella osalla väyliä kiekko pitää heittää sokkona pöpelikköön. Tai no siis, väylässä on jossain kohden 90 asteen mutka tai koko väylä alkaa heittämällä korkean kiven päälle (tai päättyy viskomalla kiekkoa kiven päälle laitettuun koriin).

Luotisuorilla väylillä pitäisi heitellä puiden välistä mutkittelevaa noin metrin levyistä kaistaletta pitkin. Näitäkin oli paljon ihan muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Tiukkaa kontrollia vaativa väylästö turhauttaa kokeneemmankin pelaajan, joita seurueessamme oli mukana.

Eka väylä, kori on noin 90 asteen kulman takana tuossa oikealla metsän siimeksessä
Par tulokset ovat pääosin kolmen heiton luokkaa per väylä yhdellä poikkeuksella. Voin kertoa tuplanneeni par tuloksen lähes jokaisella väylällä, kiroilleeni kuin pahempikin piraatti ja saaneeni luontoelämystä kerrakseen.

Suora nelosväylä, kyllä se siitä lähtee :)
Jos haetaan jotain positiivista, niin tuli taas kerran todistettua etten osaa heittää ja vaatii harjoittelua tuo laji paljon. Pitäisi ostaa paremmasta muovista tehtyjä kiekkoja, niin ne eivät olisi tuollaisen elämyksen jälkeen ihan ruvella. Kenttää kannattaa kokeilla jos tulee liian ylpeä olo kyvyistään. Isompia kraatereita tai rinteitä joihin kiekkonsa voi hukata ei ollut ja metsän siimes varjosti mukavasti kuumana päivänä. Metsä on kyllä kaunis katsella ja hillittömiä nokkospuskia sieltä ei löytynyt, joten shortseilla pärjäsi hyvin. Hyttysiä ja paarmoja oli rauhallisia määriä.

---
Kenttäkuvaus ja ajo-ohjeet: http://frisbeegolfradat.fi/rata/lastumaki_akaa/tiedot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti