perjantai 14. maaliskuuta 2014

Future Female tapahtuman antia - aiheena puettavan teknologian trendit

Kun joku sanoo, että on tapahtuma jossa puhutaan puettavasta teknologiasta, etenkin hyvinvoinnin käytössä minähän menen paikalle vaikka läpi harmaan kiven. Nyt ei tarvinnut mennä läpi harmaan kiven, kun työnantajani Fjord (ja Accenture) organisoi Future Female verkoston tämän kvartaalin tapahtuman.

All the ladies in the house! (c) Ksenia Avetisova
Tapahtumaa kuvailtiin seuraavasti:
Wearable technology is the future of consumer electronics, maybe even the way of living one day. We have Google Glass and smart watches but wearable technology is and will be much more, just imagine the possibilities. At this meetup we will learn the more about wearable technology and focus on wearable trends.
Paikalla oli siis kasoittain naisia, hyvää naposteltavaa ruokaa ja esiintyjiä kertomassa omista näkemyksistään puettavan teknologian saralla. En ehtinyt jäädä ihan loppuhuipennukseen asti, mutta Pekko Vehviläinen hurmasi energisellä olemuksellaan ja noin kahdellakymmenellä gadgetillaan. Oma kollega Jan Luukkonen kertoi yhteistyössä kehitetystä Adidas Smart Watch tuotteesta. Christian Lindholm teki esityksensä aikana käyttäjätutkimusta, kun kerrankin sai aiheesta innostuneita naisia kokoon sadan hengen verran. Chirstianin yrityksestä olen saanut kunnian kuulla asioita aiemmin, niin uskalsin kurvata iltajunaan kesken esityksen.

Olin ihastunut tarjoiluista, etenkin näistä (c) Ksenia Avetisova
Olen joskus ajat sitten käynyt Pekon Bodycombat tunneilla ja tiedän miehen sitä kautta. Hän esitteli ihan ne kaikki sovellukset ja laitteet mitä minäkin olen joko ostanut tai hypistellyt. Hän esitteli ihan niitä kaikkia webbipalveluita joihin minäkin omaa dataani talletan ja missä omaa dataani analysoin. Hän kyseli yleisöltä kuka vauhdittaa juoksulenkkejään oikeatempoisella musiikilla. Minä viittasin. Joo'o. Teknologiafriikkejä me ollaan. Ollaan viety itsensä mittaaminen (quantified self) pitkälle ja vähän vielä yli. Oli silti kiva nähdä että se en ollut vain minä joka kättä nosti yleisöstä. 

Verkoston ladyt avaamassa tapahtumaa (c) Ksenia Avetisova
Puhujakaarti oli pelkkiä miehiä, tällä kertaa :) (c) Ksenia Avetisova
Tärkeänä pointtina keskusteluissa nousi esille se, että kun tuotteita ja palveluita tehdään ei kyse ole siitä miten paljon dataa voidaan kerätä. Kyse on siitä mihin sitä saatua dataa hyödynnetään. Miten se, että tiedän nukkuvani levottomasti joka sunnuntai-maanantai välisenä yönä vaikuttaa? Aiheuttaako se minussa toimintaa? Antaako käyttämäni sovellus tai laite vinkkejä siitä miten tilannetta voisi ratkoa ja parantaa? Itse käyttämäni sovellukset ja laitteet tarjoavat nimenomaan tätä. Vinkkejä ja apuja tilanteiden parantamiseen. Ei vain mittaamista mittaamisen vuoksi.

Trendinä on nykyisin se, että kaikkea voidaan mitata, aina, kaikkialla ja koko ajan. Uusia laitteita syntyy kuin sieniä sateella. Itse sijoitin juuri Moov-laitteen ennakkotilaukseen. Katso lisätietoja artikkelista täältä ja heidän omilta verkkosivuiltaan täältä. Laitteessa viehätti se, että se lupaa kertoa suorituspuhtaudesta ja antaa vinkkejä esim. juoksutekniikasta. Tämän lisäksi se mittaa aktiivisuutta ja mahdollisesti pyrkii aktivoimaan siinäkin minua paremmaksi. Jos haluat tilata laitteen ennakkotilaajana, voit käyttää tätä linkkiä: https://moov.cc/getmoov/2058BC32CE Minä saan tuosta 5€ alennuksen omastani, jos käytät minun linkkiäni geneerisen linkin sijaan.

Kuvista kiitos tapahtuman järjestelyihin osallistuneelle kollegalleni Ksenia Avetisovalle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti