torstai 15. tammikuuta 2015

Arvostelussa Bodypump #92

Ja sitten käydään nykyisellään pyörivän Bodypump ohjelman kimppuun. Arvostelussa ohjelma numerolla 92. On kyllä huikaisevaa kuinka pirusti noita ohjelmia onkin jo kertynyt. Meikäläisen voi tavata ohjaamassa tällä kaudella Leidistä ja mahdollisesti tuurailemassa Koivistonkylän Easyfitillä ja muuallakin kaupungissa.

Tämän ohjelman osalta en mahtunut jatkokoulutusryhmään, joten en tiedä videomateriaaleja enempää mitä tässä releasessa on ollut tarkoitus painottaa. Yleensä ohjelmissa on aina yksittäinen liikesarja minkä tekniikkaa hienosäädetään ja opetetaan paremmaksi. Tässä ohjelmassa mukana oli tietopaketti raskaudenaikaisesta harjoittelusta ja eri lajien sopivuudesta.

Kuva lainassa Bodypumpin FB-sivuilta
Mutta asiaan! Yllätyksekseni lämppäri mennään pelkällä tangolla ja haukkareita tai olkapäitä ei oikeastaan treenata ollenkaan. Muutama pystysoutu on mukana ja kyllähän toki hauis ja ojentaja ovat mukana kun tankoa liikutellaan. Clean & press (=rinnalleveto ja pystypunnerrus) sarjaa on kosolti ja lämppäri on se kohta ohjelmaa jossa tuolle hyvän tekniikan rakentaminen aloitetaan. Ja hyvä että aloitetaan koska selkäbiisi on lähes yksinään clean & press sarjaa.

Musiikki on kautta linjan hyvin geneeristä pimputusta meikäläisen mielestä. Poikkeuksen tekee hauisbiisi, joka on virkistävän erilainen. En tiedä mikä minussa ja hauisbiiseissä oikein on, mutta joka ohjelmassa tykkään niistä eniten. Katso vaikka arvostelua täältä tai tule toteamaan tämä tunneille ;) Toinen erilainen biisi on askelkyykyn 90-lukulainen vivahde. Silmissäni lähtee aina vilkkumaan ne ihanat kukalliset trikoot joiden PÄÄLLE puettiin uikkaria muistuttanut jumppapuku. Jos näillä mielikuvilla jaksaa painaa läpi jälleen kerran hillittömän tehokkaan askelkyykkybiisin niin hyvä.

Selkäbiisistä jo mainitsinkin, mutta pureutaan siihen kunnolla. Ekaa kertaa minun muistikuvieni aikana kappaleessa on erikseen varattu kaksi kohtaa joissa painoa lisätään tankoon. Aiemminkin taukoja on ollut ja säätää on voinut mutta tämä on rakennettu niin että painoa lisäillään. Tilanne tarjoaa mahdollisuuden rikkoa omia pinttyneitä tapojaan ja huijata kropalle lisää painoa. Selän isot lihakset kyllä kestävät, vaikka usein tuntuu että uskallus ei riitä. Eli rohkeasti kokeilemaan kuinka isot paukut nousevat oikealla tekniikalla. Muista myös, että biisin alussa mukana on huomattavasti kepeämmät painot kuin tavallisesti. Älä silti nosta vastaotteella hauiksella tankoa ylös vaan pidä linja läheltä kroppaa kyynärpäiden johtaessa.

Erikoisuus tässä ohjelmassa on mahdollisuus jättää tunti kesken. Neljän biisin jälkeen (lämppäri, reidet&pakarat, rinta sekä selkä) aloittaja tai testaaja voi poistua tunnilta. Olen yrittänyt jokaisella kerralla sanoa tästä tuntilaisille, mutta jokainen ensikertalainen on sinnitellyt loppuun saakka. En tiedä eikö kesken jättäminen jotenkin sovi Suomalaiseen luonteenlaatuun vai mistä on kyse, mutta eipä tuota optiota ole kukaan käyttänyt. Mitenköhän muilla saleilla? Kirjoittele kommenttiboksiin havaintojasi.

Tässä vielä biisilistausta esittäjineen, jos tahdotte käydä kuuntelemassa viisuja ennen tuntia. Sitten vaan rohkeasti tunnille ennenkuin miksaamiset alkavat!

klikkaa kuvaa isommaksi nähdäksesi kaikki veisut. Lopussa vaihtoehtoisia kappaleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti