tiistai 26. toukokuuta 2015

Mitä uutta voi kahvakuulaohjaaja oppia kahvakuulailu koulutuksessa?

Kävin helatorstaina kikkailemassa Kuntocenterin hostaamassa Spartan Gearin kahvakuulailu ja kehonpainoharjoittelu kurssilla. Kouluttautuminen ja kurssit on kyllä niin tärkeitä tässä työssä! Pitää aina uudistua ja oppia lisää tai oppia osaamiansa asioita paremmin. Siksipä tänne suuntasin askeleeni riehumaan helatorstain kunniaksi.

Tässä vedetään muutakin kun pulkkaa ;)
Kun ajatellaan että olen vetänyt omia kahvakuulatunteja kohta neljä vuotta ja käynyt sitä ennen kahvakuulaohjaajan koulutuksen niin moni kysyisi mitä opittavaa minulla vielä on? Vastaus on paljon ja vähän päälle. Nyt keskityttiin kuulilla jonglooraamiseen ja erilaisiin heittoihin. Opin yhden uuden tavan viskoa kuulaa ja harjoittelin parempaa kontrollia jo osaamiini tekniikoihin. Äärimmäisen hyvä lopputulos ja kaiken sen rahan ja ajan arvoista. Kivaakin oli! :)

Pari tuntia kuulattiin ja vedettiin vetokelkkaa soralla pihalla. Alkulämppärit olivat kanssa ihan ihka uusia. Me ikäänkuin valssattiin parin kanssa ja koitettiin työntää tai vetää kaveria mukanamme haliotteessa. Vuorotellen oltiin vastahankaan ja aktiivisena osapuolena. Yllättävän nopeasti tuli lämmin ja samalla hihitytti harjoitteen koomisuus.

Tässä ehkä menossa se hämähäkki-kieputus-hässäkkä.
Ulkoharjoitteiden jälkeen pestiin kädet noin viidesti ja uskaltauduttiin eväiden syöntiin vaikka kynnen alla vielä jotain soraa taisi ollakin. Siirryttiin sisäliikunta osuuteen eli kehon painolla suoritettaviin harjoitteisiin. Opettelin hämähäkki kiertoja ja tekemään tehokkaasti X-hyppyjä. Jotain hyötyä taitaa olla tuosta tanssin tuomasta koordinaatiosta ja nopeudesta esim. hyppiä ristiin-auki erilaisina sarjoina kun olin joka kerran lähes ensimmäisenä valmis. Kunto ei olisi kyllä kestänyt kauhean pitkiä hyppysarjoja... Onneksi tämä pätkä oli nopeasti ohi!

Tämmöisiä vatsatreenejä gif-animaation muodossa
Harjoiteltiin lapapunnerruksia ja korjattiin kaveria. Oma pari oli PT ja ohjaushommia tekevä Marianne, joten tekniikasta huolehtiminen tuli hyvin luontaisesti. Tehtiin myös erilaisia vatsalihaskombinaatioita kaverin sylistä roikkumalla tai jaloista piinni kitämällä. Opin tässä kohtaa lähinnä kuinka luokattoman surkeassa kunnossa oma keskivartalon hallintani on. Töitä riittää kesäksi ja sen jälkeenkin reilusti. Tarttis varmaan siis tehdä jotain. Odotettavissa vatsalihastreeneistä erillistä postausta. Ajattelin meinaan tehdä niitä jatkossa hyvinkin erilailla kuin rutistuksin. Keskivartaloni tarvitsee lukkopuristusten sijaan jouhevaa, toiminnallista, voimaa.

Kurssilaiset treenaamassa flippejä eri suuntiin.
Kaiken sen käsien päällä vietetyn ajan jälkeen särki kyllä ranteita aika kovasti. Ja kyllä tuollainen neljän tunnin rupeama uuden opettelua ja fyysisesti hetkittäin rankkojakin harjoitteita sisältäen oli ihan riittävästi. Olo oli hieman kuumeinen jo kurssille mennessä ja perjantai menikin sitten lepäillessä, kun treenien ja orastavan flunssan oireita yritettiin kumota.

Kivaa oli, ja uusia juttuja opin. En kovin montaa, mutta yksikin riittäisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti