tiistai 22. helmikuuta 2011

Ihan paras harjoitusasiakkuus

Tänään tuli uusintamittausten aika harjoitusasiakkuudessa joka liittyy Personal Trainer opintoihini. Ajelin asiakkaani kanssa Helsinkiin ja takaisin "Kehon Ikä" -mittaukseen, jonka suoritti Janne Mustonen Trainer4You:n Helsingin toimipisteessä.

Ensin tehdään
kehonkoostumusmittaus
Harjoitusasiakkaakseni valikoitui aikoinaan (2kk sitten... aika lentää!) Susanna, joka toimii mallina ja valmentaa voimistelujoukkuetta opiskeluiden ohessa. Ei ihan tavallisimmasta päästä oleva asiakas, mutta sitäkin mielenkiintoisempi haaste minulle! Tavoitteena oli tehdä saliharjoittelusta mukavaa ja parantaa kestävyyskuntoa. Pikaisen haastattelun perusteella tässä on onnistuttu ja sekin olisi riittänyt itselleni onnistumiseksi. Vaan mitäs mittauksessa selvisi?

Alkuperäisessä mittauksessa kaikki tulokset olivat huipputasoa, mutta tästä huolimatta oli valmennettavani parantanut tuloksia entisestään. WAU! Tässä se nähdään, että noudattamalla annettua ohjelmaa ja tekemällä tunnollisesti töitä, myös huippu voi vielä parantaa tuloksiaan.

Sitten otetaan rauhallisesti ja mitataan
leposyketesti ja perään verenpaineet
Kehon Ikä mittaus aloitetaan kehonkoostumusmittauksesta, jonka jälkeen mitataan hapenottokykyä leposyketestin kautta. Testattavalta mitataan lisäksi verenpaine.

Lihaskunto-osuus sisältää vatsalihastestiin, hauislihaksen "kääntötestin" painolevyllä seisten ja vielä kestävyysosion jossa testattava "istuu" seinää vasten jalat 90 asteen kulmassa hievahtamatta, niin pitkään kuin pystyy.
Lihaskunnon selvittyä testataan venyvyyttä eteentaivutuksella. Tätä testattaessa Janne kehotti erikseen ottamaan kuvia mallisuorituksesta. Joten tässä näitä oikein kaksin kappalein. Ja kyllä täytyy myöntää että tuo ryhdikäs alkuasento ja täysin kaksinkerroin taipuminen on ihailtavaa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti