keskiviikko 16. maaliskuuta 2011

Reissufiiliksiä

Että sentään oli kiva reissu! Pahoittelut hiljaiselosta blogin suhteen, mutta vaillinaisilla yhteyksillä ei päivitetty blogia, ja toisaalta kaiken mahdollisen extra-ajan omistin johonkin ihan muuhun kun noin pitkälle asti pääsin. Loma ei sen sijaan ollut hiljaista hissuttelua vaan täyttä toimintaa!

Ensinnäkin, kun liikuntaan hurahtanut ihminen lähtee -30 asteen pakkasista lomalle, se tehdään liukkaissa lenkkareissa, joilla ei pysy pystyssä, mutta joiden painoa ei lasketa matkatavaroihin kun ne kuljettaa jaloissaan. Lisäksi näitä ihania jalkineita voi hyödyntää hotellin kuntosalilla ja kipittäessään ylös vuorenrinnettä.


Suurin osa ajasta vietettiin sukeltaen. Olen hurahtanut lajiin nyt lopullisesti, ja mietin jo sukelluspummin uraa aiemman hiihtopummin urasuunnitelman sijaan. Teen meren elämästä ihan erikseen postauksen, jotta saan hehkuttaa asiaa kunnolla. Mainittakoot tässä silti, että reissulle lähti Open Water Diveriksi haluavia sukellusnoviiseja ja reissulta palasi Advanced Open Water Diver kortitettuja, läpeensä innostuneita sekä pinnan alla valokuvaavia ihmisiä. Kaikki paitsi sukellus on turhaa! Snorklaamassa käytiin kerran loppureissusta. Se oli aika turhaa lystiä kun oli jo sukeltanut ja nähnyt niin paljon enemmän.


Ensimmäiset pari päivää tutustuttiin paikkoihin lähinnä Raya Diverssin veneeltä käsin. Löydettiin jo ekana iltana Ao Nangissa suosikiksemme muodostunut ravintola Divers Inn (nimi oli aika hyvä sattuma!). Rakastuin Thaimaalaiseen ruokaan, joka oli hyvää, simppeliä ja annoksissa sitä oli juuri riittävästi ei ikinä mitään mättöannoksia. Voi kun suomessakin ruoka voisi näiden jo mainittujen määreiden lisäksi olla yhtä halpaa. Pääruoan hinnat vaihtelivat välillä 80-140 bahtia, joka on nykykurssilla noin 2-4e. Tähän hintaan saa Thaimaassa hymyilevän ja ystävällisen palvelun, sekä usein kauniisti kukilla koristellun annoksen ja sydänmuotilla muokatun höyrytetyn riisin.

Curry/Chili, johon tilasin tuoretta chiliä päälle, poltteli vielä seuraavanakin aamuna vatsassa ;)

"Tarjoilija, salaatissani on kukkanen! Ihanaa!"

Tässä perinteinen Massaman/Mussaman, jossa kanaa, vihanneksia sekä perunaa tulisessa
 punaisessa liemessä. Tässä oli lisäksi pähkinöitä. Nautitaan riisin kera.
 Ja myönnän, minä herkuttelin! Enimmäkseen ihanilla shakeilla, joissa oli mansikkaa tai ananasta, jäämurskaa ja vettä, mutta myös seuraavilla uhkarohkeilla vedoilla.

Banana pancake ja turistin vedellä (!) turvotettu naama ja ekan parin päivän aikana
kehitetty jatkuva ihon kiiltely kuumuudessa

Koh Lantalla uhkarohkein veto: maitotuotteita lasissa,
eli mansikkapirtelö
Noh sitten siihen urheilu- ja harrastuspuoleen. Molemmissa hotelleissa piti olla kuntosalit, mutta Koh Lantalla emme viihtyneet, eikä hotelli muutenkaan vastannut luvattua. Lopputuloksena vaihdoimme asemapaikan takaisin Ao Nangiin ja Koh Lantan kuntosali (jos sellainen edes oli olemassa) jäi valokuvaamatta. Hotellien kuntosalit olivat hivenen ankeita paikkoja, mutta voittivat ilmastoituina tiloina treenaamisen ulkona. :)

Kuvasta uupuu vapaiden painojen teline, mutta muuten
koko sali on tässä. Silti aikas hyvät treenit.
Ensimmäinen hotellimme Vogue Resort & Spa hoisi kuntoamme tarjoamalla huoneen neljännestä (ylimmästä) kerroksesta + kadulta portaikkoon olevat neljät portaat. Oli ihan oikeasti mukava kavuta sinne ylhäiseen yksinäisyyteen vaikka aluksi ajatus vähän rassasi kuumuuteen tottumatonta. Ylhäällä hotellissa odotti oma kylpyamme ja aika upea näköala parvekkeelta. Lisäksi matkalla ylös pysähdyttiin lähes joka ilta kuvaamaan gekkoja katossa, seinässä, pylväässä, jne. Pieniä ja isoja, aika hauskoja otuksia. Toki verenpaineet ja syke kohosivat kattoon kun kamoja pakatessa yksi gekko löytyi tavaroideni alta yöpöydältä. Mies pelasti neidon hädässä ja pyydysti gekon roskakoriin, ja päästi sen vapaaksi parvekkeelle. Tilanteen kaikki osapuolet ovat kunnossa, vaikkakin kaikilla lienee traumoja pelästyksestä :)

Kylpyamme kahdelle, luxusta!
Gekko ja saalis, gekon mielestä luksusta :)

Teimme sukellusvapaana päivänä reissun kuumalle lähteelle, Emerald Poolille sekä Tiikeritemppeliin. Ehdottomasti upeimmat näköalat koko reissulla odottivat kun jaksoimme kivuta 1237 askelmaa vuoren huipulla sijaitsevaan temppeliin. Juomavesi ja hiki virtasi, mutta huipulla oli aika voittajafiilis.

Emerald Pool - luonnon oma uima-allas

Hot Springs - vedenlämpö n.35C, juuri sopiva siis
Tiikeritemppelin ekat 20 askelmaa - tästä se lähtee!

Porrasaskelmat olivat hetkittäin hieman totuttua suurempia ja jyrkemmässä kulmassa...

Munkit olivat roudanneet matkanvarrelle muhkeita kelloja, paljon.. huh! 

Noin 500 askelman välein löytyi vessoja. Tämän edessä oli nätti kukka/puska/puu

Jossain 400-600 askelman kohdalla oli parhaat valokuvaan asti välittyvät maisemat

Tiukkaa asennetta huipulla: "Ei tunnu missään!" *Toim. huom. hekoheko ...

Vain yksi kuva huipulla odottaneista ihmeistä. Ne, jotka haluavat nähdä loput, kapuavat itse katselemaan ;)
Kipusin minä muuallekin. Railey Beach south (Phranang beach?) oli osoitteemme yhtenä päivänä. Käytiin tirskahtelemassa kalastajien saaliin takaamiseksi rakennetussa temppelissä kasalle pippeleitä ja snorklattiin rannassa hieman. Puolimetriset, kirkkaanpunaiset "dildot" oli tarkoitettu uhreiksi kalastajien jumalattarelle... Länsimaalaista siveydensipulia alttari hieman hämmensi :)

Yhtään ei näy kuvasta, että oli jokseenkin hiki?

Tämän kiven alla oli "pippelialttari"

Railey beachilla on hotelleja, ja tässä yhden hotellin "jalkajäytävä".
Nämähän on yksityisaluetta, mutta me vähän eksyttiin tänne vahingossa...
Rannalla oli viritelty kiipeilyköydet kiviin, ja kiipeilyä pääsi kokeilemaan 100 bahtin hintaan. No arvatkaas pystyinkö olemaan kokeilematta? En tietenkään. Mies kameran varteen, kiipeilytossut jalkaan ja eikun menoksi! Ihan huipulle asti en päässyt, kun en kehdannut antaa miehen narun toisessa päässä vetää minua ylös vaan halusin tehdä työn itse. Voimat ja paikat joista pitää kiinni loppuivat ennenkuin huippu tuli vastaan. Harmillista, mutta ainakin voin joskus palata Thaimaaseen ja keskittyä kiipeilykursseihin ja melomiseen!

Ylös asti kapuaa (ainakin kovasti yrittää)

Poseeraten alas tietenkin :)
Loppuun pari tunnelmakuvaa reissun varrelta, kun tässä postauksessa on pituutta niin vähän ja kuviakin jotenkin kovin nirusti ;) Ihana reissu oli, ja ihanaa tulla takaisin Suomeen, jossa aamiaisella saa taas puuroa :)


Taidetta ja taidokasta kirjoitustaitoa


Suosittelen lämpimästi Thaimaata matkakohteeksi. Kyllä ihmismieli vaatii sen, että joskus saa paeta talvea ja laittaa varpaat rantahiekkaan.

4 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia! Mä olisin myös tykännyt käydä tuolla temppelissä. Meille se olisi vaan ollut ekstra raskasta kun olisi saanut kantaa melkein 20 kiloisen lapsenkin ylös asti :)

  Ja upeita noi kiipeilykuvat! Wow!

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia - ihana yhteenveto. Aivan huippu loma ilmiselvästi! Wau!PS. Missä kuvat pippeleistä?

  VastaaPoista
 3. On muuten vähä punasia noi kiipeilykuvat.. Jäi säätämättä taas vesikuvauksen jälkeen....

  VastaaPoista
 4. Pippelikuvia on, mutta niissä poseeraa jotkut turistit joilla on epämääräisiä ilmeitä. Jaetaan niitä vaikka jossain privaatimmalla foorumilla :)

  Ja punaisuuden säätämiset tai säätämättä jättämiset ei nyt haittaa, pääasia että on todistusaineistoa, jossa näyttää että olen kiivennyt oikein pitkälle/korkealle :)

  VastaaPoista