torstai 24. maaliskuuta 2011

Voiko PT laihduttaa?

On tultu siihen pisteeseen, että olen nähnyt riittävän otoksen kuvia itsestäni. Kun poseeraan peilille, löydän itsestäni oikean kuvakulman, mutta kameralle esiintyminen (tai esiintymättä jättäminen) saa aikaan vähemmän imartelevaa materiaalia. Lomailu ei suinkaan treeniyrityksistä huolimatta mennyt timmiytyessä. Vaikkakin paino oli lähtiessä ja palatessa sama, on aistittavissa turvotusta siellä ja täällä.

Herääkin siis kysymys, saako PT laihduttaa? 

Mielestäni saa, ja jopa pitää! En pystyisi hymyssä suin kertomaan asiakkailleni syömisen järkeistämisestä ja herkuista luopumisesta ellen olisi yrittänyt jotain yhtä veemäistä itse. Jokainenhan on toki yksilö, ja itse satun pitämään kaurapuurosta ja muusta terveellisestä. Tämä tuskin silti helpottaa urakkaani. Päinvastoin! Jo valmiiksi pääosin viisaasti syövän ihmisen ruokavaliosta niitä helposti isoja muutoksia tuottavia kohtia on hankalampi löytää. Onneksi koulutukseni tuo tähän pohjatietoutta ja kokemusta!

Olo on välillä kuin elefantilla, en mahdu housuihin
ja muutenkin olen muita isompi
Olen yliopistoaikoina seurustelusuhteen ja elämän vakiintuessa lihonut noin 10+kg. Tästä on sulatettu pois vuosien 2009-2010  taitteessa n. 5-7kg. Tämä pudotus on pysynyt poissa. Tarkoitus oli tuolloin nitistää kaikki vaivalla hankitut kilot, mutta projekti jäi kesken kun minulla diagnosoitiin sappikivi ja edessä oli leikkaus. Annoin itselleni kipukohtausten pahentuessa luvan rentoutua ja vain odottaa. Syömisen hyvät tavat säilyivät osittain, ja osittain hölläsin tahtia oikein reilustikin. Leikkaus oli viimevuoden elokuussa. Toki kuntoutumiseen menee aikaa, mutta nyt on mielestäni tullut hetki jolloin kääritään hihat ja aletaan hommiin uudestaan!

Yritän piiloutua täysin kirkkaaseen veteen, ettei vatsamakkara pilkistäisi :)
Ruuan valokuvaus lisää siitä nauttimista? 
Onko lukijoillani samoja haaveita? Jos on, olet tervetullut mukaan projektiini "Kesäkuntoon loppuiäksi". On nimittäin niin, että minä aion tiputtaa loput 5kg kesään (tai ExtremeRuniin) mennessä, ja pitäytyä tuossa kuosissa pitkään. En halua tehdä blogisarjaa siitä kuinka viikossa tiputan 5kg ja sitten lihon 1kk aikana kaiken korkoineen takaisin. Minun pudotukseni tulee olemaan rauhallista ja pysyvää, kuten edellistenkin kilojen kohdalla.

On mielenkiintoista nähdä kuin kestävyyssuoritukseen valmistautumisen ja laihtumistavoitteen voi yhdistää. Onneksi myös yhdessä ohjattavallani on samanaisia tavoitteita. Voimme yhdessä testailla mikä toimii kenenkin kropalla.

Jos vaikka samalla se kunto paranisi ja ensivuoden
sukellusreissun patikoinnit menisi helpommin?
Olet tervetullut tsemppaamaan, ja olisi kiva kuulla teidän lukijoiden ohjelmia ja ajatuksia!

4 kommenttia:

 1. I'm in - kiloja vähän enemmän pudotettavana kun 5 - mutta mukana ollaan. Tsempataan toisiamme!!!

  VastaaPoista
 2. Hienoa Katja! Eihän sitä tarvitse siihen 5kg lopettaa, vaan siitä voi hommaa jatkaa :)

  VastaaPoista
 3. Seuraillaan! Mulla olis kokonaistavoitteena päästä n. 6-7 kilosta, mutta laihdun näköjään kovin hitaasti, kun olen tällainen pätkä ja vain niukasti ylipainoinen. Jos nyt vuoden loppuun mennessä koko roska olis oikeasti pois niin mulle kelpaa.

  VHH on osoittautunut kelpo ruokavalioksi, eikä sen kanssa ole ollut tarvetta hirveästi niuhottaa. Sitten tarttis enää saada sitä liikuntaa aikaiseksi... tapaamisiin!

  VastaaPoista
 4. Hanniinalle tervetuloa mukaan! "Hiljaa hyvä tulee" sanoi joku viisas jossain niin, että siitä tuli sanonta. Ja tuo tyyppi oli oikeassa. Hitaasti tiputettu paino pysyy tutkimusten mukaan pysyvämmin poissa.

  VHH dieetistä sanottakoot, että kun olet todennut toimivaksi, niin mikä jottei! Itselläkin hiilihydraattien "laadunvalvonta" ja suora vähentäminen auttavat mahan turvotukseen. Muutama kilo lähtee henkisesti pelkästään siinä kun housut eivät yhtäkkiä kiristä.

  VastaaPoista