keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Ruokapäiväkirja kuvina viikon ajalta

Halusin pitää viikon ruokapäiväkirjaa kuvina, osoittaakseni itselleni ja teille rakkaat lukijat, että normaali syöminen ei ole askeettista eikä toisaalta yhtä juhlaakaan. Valitsin tarkoituksella synttärit ja tällaisen "yleisen juhlapyhän", jotta sekin tulisi todistettua, että syödä voi maltillisesti vaikka on juhliakin. Epäonnistuin naurettavasti ja mätin munkkeja enemmän kuin yhden päivään vappuna, mutta muuten mielestäni homma on hallussa :) Vain kerran unohdin kuvata lounaani, mutta muistan mitä silloin söin.

Päivä 1

Aamulla puuroa (kuten aina!) ja lisänä Valion maito+ maitoa ja pakasteesta pari mansikkaa. Kuvassa näkymättömiä perusemmeitä ovat runsas vesi ja monivitamiinitabletti.


Etäpäivä töistä, joten lounas kotona. Tarjolla kasvistikkuja, täysjyväpastaa, jauhelihakastiketta (naudan paistijauhelihasta) ja raejuustoa.


Iltapalaksi ja puolittaiseksi päivälliseksi tarjolla jälkiuunipaloja (2kpl) siveltynä oivariinilla ja päällystettynä kalkkunafileeleikkeleellä sekä kurkulla. Ruokajuomana rasvatonta maitoa.


Päivä 2

Aamiaiseksi jälleen puuroa ja maitoa, lisäksi massiivisen kokoinen banaani. Aamulla oli enemmän nälkä, ja unohdin laittaa pakasteesta marjoja puuroon :)


Lounaaksi oli sesampaahdettua kanafilettä, peruna ja riisilisäkettä, salaattia salaattipöydästä, maitoa ja vettä sekä yksi pala vaaleaa leipää. Jälkiruoaksi söin lätyn hillolla.


Illalla oli yhteinen shoppausreissu synttäreitäni varten ja koska rakasta Wingsejä, päädyimme Hookkiin syömään itsemme pyörryksiin. Hyvää oli ja saahan sitä ihminen herkutella? :)


 Päivä 3

Aamu alkaa tuttuun tapaan puurolla. Tänään tilanne oli askeettinen, ja mitään lisäoptioita ei käytetty.


Tässä välissä olisi se lounas, jonka unohdin kuvata. Söin paistettua lohta, kasvislisäkettä, salaattipöydän antimia sekä join lasillisen vettä ja maitoa. Jälkiruoaksi oli tarjolla minimunkki sekä lasi simaa.

Päivälliseksi kotona nautin pakkasesta löytyneitä ristikkoperunoita ja itsetehtyjä (uunissa kypsennettyjä) lihapullia naudan paistijauhelihasta. En käytä kananmunan ja kuidukas seoksen lisäksi mitään muuta jatkeainetta. Lisänä runsas salaatti.

 Päivä 4

Tämä päivä on vappuaatto, jolloin kutsuimme ystäviä kylään ja tehtiin hampurilaisia. Tein sämpylät itse, ja voin taata että ne olivat kuiturikkaita :) Alla oli niin paljon liikuntaa, että ehdin näin pitkälle ateriaa ennenkuin tajusin räpsäistä kuvan. Alas meni 1,5 hampparia, eli suomeksi kaksi jauhelihapihviä, yksi paistettu kananmuna ja yksi sämpylä. Join vettä.


Välipalaksi jälkeen aamiaisen (puuroa, kuva hukassa), mutta ennen burgereita nautin kaksi leipää veden ja omenamehun kanssa. 


Iltapalaksi otin vapauden maistaa munkkien testierää ja hulauttaa nämä alas lonkerolla. Hyvää oli.


Päivä 5 - vappu + synttärit

Aamiaiseksi hyvää ja perinteistä puuroa, johon muuten laitan aina kuitulisäksi leseitä tai lesesekoituksia. Tähän tuli myös plussa maitoa, mutta asetelma oli kauniimpi ennen maidon sotkemista sekaan.


Synttäritarjoiluissa oli kinkkupiirakkaa ja kahta kasvispiirakkaa. Lisäksi munkkeja, dominokeksejä sekä kinuskikuorrutteista kakkua. Kohtuudella kaikkea ja sitten reilummin skumppaa ja yksi karpalo lonkero.


Tässä kakku vieraiden "hyökkäyksen" jäljiltä. Kinuskista tuli vahingossa tosi kovaa ja sehän ei helpottanut kakun leikkaamista tai koossa pysymistä.... :)

Päivä 6

Jälleen töissä koko viikonlopun juhlineena. Onneksi en ole kova ryypiskelemään.... Aamupuurossa tänään mustikkakeittoa. Kaupan versiot ovat öklön makeita, mutta paremman puutteessa toimivat.


Lounaalla jauhelihapihvi, jonka lisäkkeenä riisi-ohraa ja perunaa. Salaatissa pisteet kikherneiden käytöstä. Pala vaaleaa leipää, maitoa ja vettä sekä jälkkäriksi marjarahkaa. Yleensä lounasravintolan rahkat ovat öklön makeita ja niistä puuttuu marjat, tässä ei marjoja näkynyt mutta makeus pysyi hallinnassa.


Samaisen päivän iltapäivän välipala töissä, kera mango piltin, maitorahkan ja kahvimukin.


Iltapalaksi + päivälliseksi oli leipiä, banaani ja omatekoinen "fruity", jossa on puolet mehua ja puolet vissyä. Kokeilkaa pois, hyvää oli.


Päivä 7

Vihdoin päästään tapaan jolla minä usein syön aamupuuroa, ja jonka ansiosta lähipiiri jaksaa ihmetellä. Kehotan kaikkia kokeilemaan! Eli maidon tai mehukeiton kanssa puuroa jossa on raejuustoa. Hyvää, jopa kermaista, ja täyttävää.


Tästä kohtaa puuttuu kuva lounaasta, vaikka olen varma että sellaisen otin! Söimme kanafilee subit maltillisella määrällä majoneesia. Jätin 30cm patongin kesken syötyäni 3/4, koska jokin siinä vaan tökki.

Päivällinen kotona oli hampurilaiskestien jäämistöä ja pakasteen aarteita. Eli jauhelihapihvi, raejuustoa sekä n.170g pakastevihannessuikaleita. Lisäksi itsetehdyn sämpylän puolikas ja margariinia. Ei Michelin tähtien arvoista gourmettia, mutta taltutti nälän!


Iltapalaksi raskaampaa emmettä, eli öljyssä paistettua kananmunaa x2, ohuen ohutta broilerleikettä (x4), jälkiuunipaloja ja margariinia. Täydensin ateriaa myös "mustikkamaidolla", joka ei vastaa sitä mitä lapsena tehtiin mustikoista, mutta pääsee riittävän lähelle kaupunkilaisoloissa. Mustikkakeittoa 1/2 ja 1/2 maitoa.



Päivä 8

Aamupalaksi Hesarin digipainosta internetistä ja puuroa maidon ja marjojen kera.


Lounaaksi suosikkiani, eli Intialaisen ravintolan seisovan pöydän antimia. Tulista kanakastiketta, linssisoosia ja kasviskastiketta. Lisäkkeeksi ei riisiä, vaan komeus nautitaan naan-leivän avulla sormin. Raikas salaatti on välttämätön paha, jolla pyritään estämään mahdoton ähky.


Illaksi tein järkyttävän nälän saattelemana lasagnea. Salaatista voi päätellä, että kiire oli pistää ruokaa ääntä kohden. Santsasin lasagnea ja päätin olla syömättä vastaavasti iltapalaa. Jälkikäteen totesin, että nälkä johtui varmaan iltapäivän välipalan puutteesta. Noh, aina oppii kuvatessa uutta :)


Opin viikosta, että syön mitä sattuu, milloin sattuu ja annan periksi houkutuksille ihan liian helposti. Nyt toki vaakakupissa painaa omat synttärit, joilloin on sallittua herkutella ja antaa itselleen periksi. Lupaan korjata tapojani vaikka Kesäkuntoon loppuiäksi projektin hengessä.

Syökää hyvin, suunnitelkaa ja luottakaa hyviin traditioihin, kuten minä aamupuurooni

2 kommenttia:

  1. Heippa Taina! Mulla on blogissani sulle tunnustus :)

    VastaaPoista
  2. WAU! Kiitos Hanna :) Nyt pitää sitten keksiä mille huippublogeista minä annan tämän eteenpäin.

    VastaaPoista