torstai 19. toukokuuta 2011

Lisenssejä, todistuksia, takeita osaamisesta

Kaikki lisenssit ja todistukset kivassa kasassa
Viime viikolla kolahti postiluukusta viimeinenkin todistus, jota on odoteltu. Olen nykyisin hyvinvointivalmentaja, kuntosalivalmentaja, ravinto-ohjaaja, personal trainer ja kahvakuulaohjaaja. Vaikuttava saavutus, vaikka itse sanonkin. Hyvinvointiini liittyy vahvasti se, että tiedän mitä olen tekemässä ja tiedän sen niin hyvin, että voin jakaa osaamistani myös muille.

Hyvinvointivalmentajasta kaikki alkoi... vai alkoiko sittenkään? Lue juttu loppuun asti :)
Kahvakuulaohjaajan lisenssi päättää toistaiseksi koulutusputkeni, mutta jatkoa taitaa seurata.
Pari sanaa koulutuksen tärkeydestä ja siitä mitä itse huomioisin kun palkkaisin hyvinvoinnin ammattilaista omaksi avukseni. Personal trainer on suojaamaton nimike, niin on ravinto-ohjaajakin, myös kuntosalivalmentajaksi voi kuka tahansa kutsua itseänsä. Jos haluat palkata ammattilaisen, palkkaa sellainen joka voi joko todistaa useamman vuoden vahvan kokemuksen tai näyttää sinulle arvostetun koulutuslaitoksen todistuksen tai lisenssin. Arvostettu koulutus tarkoittaa usein myös sitä, että kouluttava taho valvoo kouluttamiensa asiantuntijoiden toimintaa, toimii avoimesti ja kertoo riittävästi koulutusohjelmiensa sisällöstä.

Kuntosalivalmentaja tietää mitä tekee ja osaa varioida lennosta liikkeen vaikka mille lihakselle!
Muutamalla luennolla ei tehdä kenestäkään ammattilaista. Kouluttautuminen vaatii jokaiselta, myös pitkään harrastaneilta, panostamista, aikaa ja yritystä. Käytännön harjoittelu on todella tärkeää teoriaopintojen lisäksi. En olisi koskaan oppinut puoliakaan siitä mitä nyt osaan ja tiedän, jos opinnot eivät olisi sisältäneet harjoitusasiakkuutta ja osaamistani ei olisi varmistettu teoriakokeen lisäksi myös näyttökokeella.

Ravinto-ohjaaja on ammattilainen, joka pieksee ruokavaliosi kuntoon silkkihansikkain ja askel kerrallaan
Valitessani kouluttajaa vuosi sitten valitsin Trainer4You:n syystä. Tärkein kriteeri ei ollut hinta, vaan se miltä koulutuksen järjestävä taho tuntui. Trainer4You:lla oli tekemisen meininki, minun kanssani jaksettiin jutella puhelimessa rauhassa ja selvittää koulutusperusteita ja koukeroita. Sähköposteihin vastattiin välittömästi ja tuntui, että minut tahdotaan koulutukseen oppimaan itselleni uusi ammatti ja nostamaan koko Suomen hyvinvointia.

PT-koulutusputken huipentuma, PT lisenssi.
Eikä se kouluttautuminen tainnut tähän jäädä... Olen jo nyt ahminut useampia koulutuksessa vinkattuja ja kollegojen hyväksi havaitsemia kirjoja ja tilannut opiskelumateriaalia ravinto-ohjaamisen tueksi Terveysopisto Saluksesta. Functional Trainer opinnot siintävät mielessä ensi syksynä. Ja mikäs tässä on ollessa, kun mottoni on jo vuosia ollut: "Joka päivä haluan oppia jotain uutta, muuten olen henkisesti kuollut".

Vuonna -95 Leinojat otti MM-kultaa ja Taina suoritti Uimakandin todistuksen. Tästä se siis kaikki alkoi ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti