tiistai 18. lokakuuta 2011

Hyötyliikuntaa kiroillen ja tuskastellen

Tänään oli vuorossa minun ensimmäinen rengasrikkoni. Siis auton renkaista on puhe, polkupyörän kumit olen saanut jo useammin eläessäni rikottua. Aamulla menin pitämään kahvakuulatreeniä ja rengas oli mielestäni vielä ihan kunnossa. Iltapäivällä kun yritin poistua paikalta autoillen, huomasin, että eturengas on ihan lössö ja tarkemmin katsottuna siinä sojottaa iso mutteri pystyssä.

Ei auttanut muu, kuin soitella pari puhelua, koska en osaa vaihtaa rengasta (kyllä, olen sen verran uusavuton) eikä sellaista ole autossani. Fokkerissa on paikkasarja, jota ei taida osata käyttää kukaan muukaan. Ohjeissa oli vähintään viisikymmentä kohtaa ja erilaiset osat oli nimetty kirjaimin. Ainakin U:hon asti oli erilaisia osia, joita piti operaatiossa käyttää. Siinä itku-potku-raivarin partaalla en edes yrittänyt lähteä paikkasarjalla leikkimään. Apuun saapui ihana enoni, jolla oli mukanaan alle 10e purkki paikka-ainetta, joka ruiskutettiin renkaaseen venttiilistä. Vaahto täytti renkaan, ja sain ajettua kotiin.

Juurikin tuo rengas fokkerista hajosi... Tässä kuvassa auto joskus uuden uutukaisena ja kiiltelevänä
Kotona kaivoin sitten luotto rengaskorjaamon numeron, ja soittelin josko he voisivat venyttää aukioloaan minua varten hetken. Homma onnistui, ja sitten seurasi se hyötyliikuntaosuus. Ulkovarastosta pari kuutiota tavaraa ulos, talvirenkaat auton takakonttiin, pari kuutiota tavaraa takaisin varastoon (sisältäen vinon pinon kahvakuulia) ja matkaan kohden rengaskorjaamoa. Aikaa kului 10minuuttia ja tuli hiki sekä syke nousi kattoon. Maksimisykkeillä siis suoritus ilman sen isompia lämmittelyitä, ellei hermostuksessa kohonnutta verenpainetta lasketa.

Renkaiden vaihdon jälkeen neuvoteltiin kesärenkaan paikkaamisesta, kunnes todettiin renkaan olevan korjauskelvoton. Jätin renkaan vaihdettavaksi ja pakkasin kotiin päästyäni taas kaksi kuutiota ulos, kolme kesärengasta sisään ja kuutiolliset tavaraa takaisin varastoon + 7kpl eri painoisia kahvakuulia auton takapenkin jalkotilasta säilöön varastoon.

Aamun kahvakuulailun lisäksi voin väittää että tänään on urheiltu riittävästi ja sangen tehokkaasti. Lisäksi sain samalla reissulla sovittua että haen kahvakuulatreenejä varten tuolta rengaskorjaamolta mukaani parit autonrenkaat. Rakkaat kahvakuularyhmäläiseni voivat siis odottaa tätä innolla. Ikävätkin asiat kääntyvät voitoksi, kun tarpeeksi kauan jaksaa niitä näin mielessään pyörittää. Tänään vielä pääsi pari ärräpäätä, mutta ehkä jo huomenna osaan nauraa tälle tapahtumalle koko sydämestäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti