sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Tampereen synttärit ja visiitti vauvauintiin

Tampereen kaupunki täyttää tänä viikonloppuna vuosia. Perinteeksi on muodostunut avata museot ja taidepaikat ilmaiseksi yleisölle ja mahdollistaa joihinkin harvinaisuuksiin tutustuminen kaikille kaupunkilaisille. Eräänä vuonna pyörittiin kaverin kanssa muunmuassa raatihuoneella. Tänä vuonna reissut olivat vähän rauhallisempaa mallia: Pyynikin näkötornilla valokuvaamassa ja Poliisimuseossa ihmettelemässä.

Jo matkalla oli pakko näpsäistä yksi kuva 
Torniin vaan mars mars!
Lauantaina oli ihan täydellinen, kuulas, kirkas ja ihana keli. Ehdottelin miehelle polkupyöräreissua, mutta päädyttiin lopulta matkaamaan arviolta yhteensä 16km reissu autolla. Perillä kavuttiin torniin portaita, kun ihmistunku oli niin kova hissijonossa. Pyynikin näkötorni ei sinällään ole kovin korkea, mutta se sijaitsee korkealla harjulla, joten näköalat ovat messevät.

Näsijärven puolta ja Näsinneula
Pyhäjärven maisemaa
Matka jatkui kummipojan perheen kanssa poliisimuseoon. Todettiin että selkeästi männävuosina poliisien lookkiin on kuulunut viikset perinteisen virka-asun lisäksi. Istutettiin kummipoikaa poliisimopon selkään ja poliisimaijan takapenkille ja hihiteltiin erikoisnäyttelyn "Supon ovelle".

Alhaalla oli pakko nauttia munkkikahvit. Tässä annoksessa oli
hyvää hiilaria, ravintoarvoista viis :)
Tänään aamulla kävin vauvauinnissa kummipojan ja äitinsä seurana. Otettiin kuvia tuolla pokkarilla jossa on sukelluskotelo. Edellisestä vauvauinnista on kohdallani arviolta 16-vuotta, jolloin veljen esikoista käytiin mummun kanssa uittamassa. Tästä syystä otteet eivät ehkä kummitädillä olleet ihan hallussa ja Elias haukkasi vettä sukellettaessa, kun sormet olivat suussa. Isompaa vahinkoa ei silti tainnut sattua ja hymy saatiin palautettua pikkumiehen kasvoille nopeasti. Huh! :)

Viimeiseksi mahaliukua vesiliukumäestä
Seuraavana etappina taitaa olla miehen mummun 80-v. juhlat. Sitten aletaan valmistautua syksyn toistaiseksi kiireisimpään työviikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti