lauantai 26. marraskuuta 2011

Unien maailmassa

Tämä juttu ei sitten liity ravintoon tai liikuntaan. Tämä liittyy ihmisen hyvinvointiin, ihmissuhteisiin ja uniin. Uskon, että jossain jokaisen sisällä on päätietokone, joka kertoo mitä pitäisi tehdä elämässä. Jos muun kiireen tähden se jää joskus itseltä huomaamatta, systeemi kertoo sen sitten unissa.

Olen parina yönä nähnyt ikäviä unia. Tänään olen herännyt aamuyöstä itkien. Unessa hyvä ystäväni oli kuollut pitkälliseen sairauteen, ja olin hänen poikaansa ja miestään tapaamassa. Kävikin niin, että kohtasin ystäväni haamun ja hän tuntui olevan tyynen tietoinen kuolemastaan ja huolehti lähinnä poikansa hyvinvoinnista.

Voimakkaaseen tunteeseen herätessä tuntuu mahdottomalta karistaa tunnetilaa vaikka kuinka tietääkin sen olevan vain unta. En herättänyt miestäni, enkä soittanut aamukuudelta ystävälleni varmistaakseni kaiken olevan kunnossa. Päivällä kuitenkin kerroin unestani miehelle ja pohdin sen merkitystä paljonkin. Iltaan mennessä oli pakko soittaa ystävälleni ja kertoa uni. Hän oli ihan kunnossa ja oma iloinen itsensä.

Mitä uni sitten tarkoitti? Luulen, että sen tarkoitus oli kertoa minulle ystävien tärkeydestä, siitä etten ole ehtinyt tavata ystäviäni riittävästi. Ehkä opetus oli, ettei pidä siirtää huomiseksi mitään minkä voi tehdä jo tänään? Oli hyvä soittaa ystävälle ja kuulla hänen ääntänsä. Myös iloisen poikalapsen omaa kieltä puhelimesta oli hassua kuunnella. Otolla olisi ollut selkeästi jotain kerrottavaa, mutta pitänee ottaa ensikerralla uudestaan puheeksi pikkumiehen kanssa mitä se jokin oli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti