maanantai 21. marraskuuta 2011

Mistä on hyvä ruoka tehty?

Mistä on pienet tytöt tehty, mistä on pienet tytöt tehty?Sokerista kukkasista inkivääristä kanelista;Niistä on pienet tytöt tehty !

Mistä on pienet pojat tehty, mistä on pienet pojat tehty?Etanoista sammakoista koiranhännän tupsukoistaNiistä on pienet pojat tehty !

Muistatteko tämän lorun? Jos pienet tytöt on tehty sokerista, kukkasista, inkivääristä ja kanelista niin pitäisikö tyttöjen elää noilla ihanuuksilla? Jos pojat on tehty etanoista, sammakoista ja koiranhännän tupsukoista, pitäisikö ravinto koostua niistä? Maailmasta löytyy taatusti joku, joka on vakuuttunut että näin on asioiden laita.

Paleo-dieetin ruokapyramidi
Seurasin männäviikolla kakkosen iltaohjelmaa ruuasta. Harmitti, että asioita oli aseteltu vastakkain. Harmitti, että osallistujat olivat ottaneet toistensa vastustamisen sydämen asiakseen. Harmitti, että niinkin luontaisesta asiasta on pakko tehdä niin kovin hankalaa.

Leipätiedotuksen versio virallisista ravitsemussuosituksista. Onkohan jollakulla oma lehmä ojassa tässäkin?
Miksi ruoka herättää intohimoja nykymaailmassa? Onko maailmasta loppunut tähdellinen kiisteltävä? Onko yhden mallin sovittava kaikille? Onko minulla tässä postauksessa yhtäkään vastausta, vai vain kysymyksiä...? :)

Kuva joka löytyy Googlen kuvahaulla "Ruokafilosofia"-hakusanalla
Oma ruokafilosofiani perustuu tiettyihin pääajatuksiin. Uskon vakaasti, että se mikä toimii minulla ei taatusti toimi sellaisenaan sinulla. Siksi kehoitan jokaista ohjattavaani, ystävääni, tuntematonta junamatkustajaa ja jokaista julkkistä sekä sellaiseksi haluavaa miettimään miltä kropassa tuntuu kulloinkin. Mihin ravintoon kroppa reagoi hyvin ja mihin huonosti, mihin hyvin huonosti?

Jotain totuuksia löytynee silti minunkin johtoajatuksistani. Ainakin jotain mitä voi testata omalla kohdallaan ja hyväksi tai huonoksi havaita. Tässä siis minun "teesini" ruuan suhteen. Saa ja pitää olla perustellun omakohtaisesti eri mieltä!


 1. Puhtaat, luonnolliset ruoka-aineet (EI eineksiä, lisäaineita ja labrassa valmistettua ruokaa jota olisi luonnollisenakin tarjolla)
 2. Suosi ruokaa josta näkee mitä se sisältää myös syödessäsi ulkona
 3. Syö ruokaa silloin kun on nälkä, riittävästi kerrallaan (EI liikaa) ja riittävän usein
 4. Juo paljon vettä, ainakin 1,5l päivässä
 5. Syö hyvällä omallatunnolla ja seiso tekemiesi ratkaisuiden takana. Jos keho vaatii suklaata ja päätät sitä ottaa on kyseessä harkittu valinta nautiskella, ei hallitsematon sortuminen
Huomaatteko? Ei sanaakaan hiilareista, virallisista ravitsemussuosituksista, luomusta, paleosta, ruuan poisheittämisestä/haaskauksesta, toisen ideologian mustamaalaamista, lihan ekologisesta kuormasta, jne.... Terveellinen syöminen voi olla kiihkotonta ja omaehtoista! Sinun tarvitsee elää vatsasi kanssa, vain sinun. Kohtele vatsaa sen ansaitsemalla kunnioituksella. Älä usko muiden totuuksiin, kukaan ei tunne vatsaasi niinkuin sinä.

2 kommenttia:

 1. http://pullapoliisi.blogspot.com/2011/11/tiedostava-syominen.html Hyvä linkki tiedostavasta syömisestä :)

  VastaaPoista
 2. Eniten naurattaa tässä se mun vuodatukseni sulle suklaasta ja karkista minkä olen ottanut takaisin elämääni, vähän ehkä kieroista syistä jotka oikeesti tiedostan vääriksi :)

  VastaaPoista