sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Flunssan kourissa pohditaan syntyjä syviä

Minulla on harvoin flunssa, mutta yleensä flunssa puskee itsensä muutamassa päivässä poskionteloihin asti. Homma on hoidettu nopealla antibioottikuurilla ja vuosien saatossa poskionteloiden paineeseen ja kipuun on tottunut niin ettei moinen aiheuta edes sairaslomapäiviä. Urheillessa on kuitenkin muistettava, että vaikka olo tuntuisi kohtalaiselta ei pidä riskeerata sydänlihastulehduksen kanssa. Enkä tahdo tartuttaa asiakkaitani omalla pöpölläni, joten PT-ohjauksetkin on pistettävä tauolle sairastaessa. PT joka ohjaa metrin päästä huutelemalla hengitysmaskin takaa voisi olla aika näky...

Flunssa rauhoittaa minut peiton alle, lukemaan kirjaa ja pohtimaan syntyjä syviä. Minä funtsaan kipeänä mikä on oman elämän suunta ja tunteilen normaalia enemmän. Katson esimerkiksi tällaisia videoita ja ajattelen "Niin. Kyllä. Näin se on! Näin minä teen!"Jälkikäteen naurattaa oma sentimentaalisuus ja harvemmin mistään päätöksestä hidastaa elämää tai aloittaa jooga tulee oikeasti mitään. Joku perusluonnettani vastustava voima vaan tempaa mukaansa kun elimistössä jyllää virus. Yhtäkkiä on aikaa ajatella, IHAN LIIKAA :)

Tämä viikonloppu on niiskutettu flunssassa. Olen kokeillut nenäkannua eli sarvikuonoa ensimmäistä kertaa eläessäni, vaikka sitä on minulle suositeltu jo vuosia sitten. Ikäväkseni täytyy todeta, että homma ei ole kaiken hehkutuksen arvoinen tai sitten teen jotain väärin. Nenä on niin tukossa, ettei vesi virtaa välillä ollenkaan ja vaikka virtaisikin niin nenä jää silti tukkoon. Nasolinin nenätipat sensijaan niittävät jälleen varauksetonta kiitosta. Muistakaa ihmiset, että nenäsuihke jää nenän etuosaan, mutta pipetillä tiputettu tippa valuu sinne missä tukoskin sijaitsee. Näin ainakin minun nenässäni tapahtuu.

Näyttäähän tämä pöntöltä, jopa käyttöohjeessa :D
Otan vastaan hyviä vinkkejä luonnon antibiooteista. Olen kuullut niistä, mutten vielä koskaan päässyt testaamaan itse. Paine otsassa sekä poskissa alkaa olla perinteinen, joten antibiooteille alkaa olla tarve. Luontaisia versioita voisin koittaa seuraavaksi.

2 kommenttia:

  1. Rakas anoppini ohjeisti luonnon antibiootiksi valkosipulikapseleita. Sillon Suomessa oli saatavilla Arizonan valkosipulikapseleita, joita ei ole nyt pariin vuoteen ollut saatavilla. Niitä kun otti REILUSTI (6 kpl/päivä) niin niillä oli antibioottien kaltainen vaikutus. Itse käytän nykyään kyolic-nimisiä valkosipulikapseleita ja niitä voi kans ottaa useampia kun sairastaa. Arizona auttoi minulla itselläni ja antoi sellasen vastustuskyvyn että antibiootit on pysyneet kaukana nyt kolmisen vuotta. Kyolic ei ole toiminut omalla kohdallani yhtähyvin (viikko5 flunssaa ja vielä jatkuu, mutta ei ole edennyt bakteeritulehdukseksi). Ja valitettavasti anoppi ei ole kertomassa montako sitä Kyoliccia pitäs ottaa... Lisäks sinkillä on tulehdusta estävä vaikutus, eli flungen kourissa kannattaa ottaa myös sinkkikapseleita.

    VastaaPoista
  2. Tämän vinkin pitää odottaa seuraavaan kertaan, koska lääkärisetä lahjoitti reseptillisen verran tehtaassa valmistettuja antibiootteja... Toivottavasti seuraavaan kertaan menee KAUAN! :)

    VastaaPoista