lauantai 23. kesäkuuta 2012

Juhannuksen treenivinkit

Juhannuksena on syöty niin että napa ratkeaa. Pääosin viisaasti, mutta myös täysin vastoin järkeä eli liikaa ja pullaa sekä sämpylöitä. On santsattu ja santsattu ja syöty jälkiruuaksi kakkua. On juotu pari lonkeroakin... 6kg 6vk kirjan kirjoittajat kääntyilevät ruotsalaisissa sängyissään ;)

Lenkkipolun varrelta kauniita kukka
No jaa, juhannus on kerran vuodessa vaan! Ja olen minä sitten treenannutkin. On pelailtu mölkkyä, lautapelejä, heitetty rengasta ja saunottu sekä uitu. Kävin aloittamassa juoksukaudenkin. Tampereen Puolimaraton odottaa 23.9 joten on aika aloittaa treenit.

Minä lenkillä kirkkaan punaisena ja hikeä valuen :D
Juhannuksen treenivinkkejä tulee kaksi:

1. Juoksulenkit aikaa ja kilometrejä vastaan

 • Juokse niin että mittaat matkaa joko reitin pituuden tietämällä tai jollain älypuhelinsoftalla (esim. run keeper, sports tracker, nike gps+)
 • Päätä jokin "helpohkosti" saavutettavissa oleva matka ja aika
 • Päätä kuinka monta kertaa aiot tuon pätkän juosta
 • Lämmittele reippaasti kävellen noin 10min
 • Lähde taittamaan valitsemaasi matkaa ja aikaa. Jos aika täyttyy ennen matkaa, ensikerralla juokset vähän nopeammin. Jos taas matka täyttyy aikaa nopeammin, pitää seuraava pätkä juosta hitaammin. 
 • Kierrosten välissä aina 5-10minuutin kävelytauko
 • Itse vetäisin 2x 15min tai 2km lenkin ja alkuun 10min lämmittelyksi, välissä 6min taukoa ja loppuun vielä jäähdyttelyksi 8min hyttysten huitomista ja kävelyä

Polun päässä kajastaa valoa
2. Kahvakuulatreeni, joka sopii hyvin mökillä ahkeroitavaksi kun odottaa saunan lämpeämistä

 1. Kehon ympäri pyöritys. Voit haastaa nostamalla jalan ilmaan, keinumalla varpaille ja kantapäille tai pujottamalla kuulaa spiraalina itsesi ympäri nilkkojen ja lantion välimaastossa
 2. Eritasopunnerrus. Laita kaksi erikokoista kuulaa käsien alle kyljelleen kahvat maassa ja punnerra suorinvartaloin tai polvet maassa. Jos käytössä on vain yksi kuula voit pitää toista kättä myös maassa.
 3. Liikkuva askelkyykky kuula sylissä. Muista koukistaa molemmat jalat 90 asteen kulmaan, pidä ryhti hyvänä ja muutenkin keho hallinnassa
 4. Yhden käden kulmasoutu. Ota tukeva asento jossa vasen jalka on edessä koukussa ja kuula on oikeassa kädessä. Vasen käsi tukee vasempaan polveen ja yläkroppa on kannatettuna etukenossa. Oikea käsi tekee kyynärpääjohtoisen suorituksen aivan kyljen sivuitse ja lopussa puristat lapoja yhteen yläselän puolella.
 5. Etuheilautus. Liike lähtee lantiosta, kädet pidetään rentoina ja autetaan sopivasti jaloista. Muista saattaa kuula alaspäin lantiolla, ettet syöksy pää edellä alaspäin kuulan perässä.

Jylhempääkin lenkkimaisemaa nähty
Jokaista liikettä tehdään 1min ja yhden täyden kierroksen jälkeen pidetään 1min tauko. Tee aina parillinen määrä kierroksia, ja vaihda kierroksella aina puolta jos liike on toispuoleinen. Minimissään harjoitukseen menee 11min ja kierrosten määrän mukaan voit säädellä harjoituksen tehoa ja kestoa. Jo 30min treeni on todella tehokas!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti