keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Vinkki Juhannuksen ruokaostoksiin ja pieni haasteraportti

Tänään kaupassa tuskastellessa, tuli ensimmäistä kertaa tämän 6kg 6vk haasteen aikana olo, etten halua karkkia tai muutakaan kuraa kaupasta edes siksi että edessä on Juhannus. Ehkä siksi, että ruokailut on menneet kirjan mukaan ja muutenkin viisaasti tänään ja eilen. Sain jopa kokattua kirjan ohjeella jauheliha-vuohenjuusto-feta-munakoiso lasagnea.

Kuva wikipediasta
Lasagnelevyt siis korvattiin munakoisolla, ja sitten sisäinen kokkini heräsi säveltämään loppureseptin osalta vähän vapaammin. Juustokastikkeen korvasi ohjeenmukaisesti feta ja vuohenjuusto, mutta jauhelihakastikkeeseen en suostunut kermaa kaatamaan (eikä sitä kaapissa edes ollut). Laitoin silti reilun ruokalusikallisen chili-paprika tuorejuustoa. Tuli yllättävän hyvää, ja yllättävän vähän raskasta. Perinteinen lasagne on yleensä jymähtänyt vatsanpohjalle laakista ja tehokkaasti. Tämä versio oli hyvää, mutta ei lamauttanut koko naista syömisen jälkeen.

Sitten siihen vinkkiin, jolla selviät Juhannuksesta ja muistakin juhlapyhistä joiden tärkeä osuus on syöminen:

Sitä mitä et kaupasta osta, sitä on äärimmäisen hankala syödä.
Kuva lainassa täältä: http://www.mankeli.com/huumorikuvat/266/
Näillä ajatuksilla toivottelen hyvät jussit kaikille. Koittakaahan olla hukkumatta tai muuten telomatta itseänne tai läheisiänne.

2 kommenttia:

  1. Hyvä vinkki, täytyykin pitää mielessä tänään kauppareissulla :) tervetuloa vierailemaan myös mun liikuntablogissani http://inmotionblogi.blogspot.fi/ ja hauskaa juhannusta!

    VastaaPoista
  2. Näyttääpä kivalta sinunkin blogisi. Hyviä vinkkejä Juhannuksen viettoon :)

    VastaaPoista