maanantai 25. kesäkuuta 2012

Mitä seuraa ylensyönnistä?

Tiedättekö te mitä seuraa ylensyönnistä ja mässäilystä juhlapyhinä? Minä tiedän. Ei ratkea napa, vaikka siltä voi hetkellisesti tuntua. Et liho järjesttömiin mittoihin viikonloppuna, vaikka moni voi niin väittää. Mutta kehität itsellesi pohjattoman nälän joka ei taitukaan tavallisella ruualla tai normaalilla ruuan määrällä. Lisäksi tutustutat elimistösi uudestaan sokeriin, jota aivot alkavat välittömästi himoita enenevässä määrin.

Huh sentään, että tänään on sitten syöty. Olen pyrkinyt kertomaan kropalle, että olen syönyt tarpeeksi. Hormonit ovat eri mieltä kuin aivot. Vatsa murisee, vaikka juuri söin munakkaan. Ei naurata, mutta aion pysyä tiukkana. Takaisin normaaliin syömisen rytmiin, määriin ja treeniä päälle.

Nopeita vinkkejä palautumiseen "syömisputken" jälkeen:

  • Palauta välittömästi tavallinen rytmi, eli ruokaa 3-4h välein
  • Kun olet syönyt aikomasi aterian on odotettava ja vaikka kärvisteltävä seuraavaan ateriaan asti. Ei santsikierroksia, ei jälkiruokaa, ei "jotain vähän vielä"
  • Muista juoda tasaisesti nestettä, päivässä 1,5 litraa tai enemmän jos urheilet
  • Syö terveellisesti, ja sisällytä jokaiseen ateriaan muutama hyvä proteiinin lähde, värikkäitä kasviksia ja laadukasta rasvaa (esim. öljyä)
  • Vältä sokeria, alkoholia ja isoja annoksia kuin ruttoa pari päivää. Älä esimerkiksi hankkiudu buffet-pöytien ääreen
  • Muista että olotila menee ohi muutamassa (maksimissaan kolmessa) päivässä 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti