maanantai 2. syyskuuta 2013

Helsinki workout - day 2

Varmaan odottelitte raporttia jo eilen lauantaisen Helsinki workoutin tunnelmista? Minä aattelin ottaa sunnuntain täysin itselleni ja muille jutuille enkä vilkaissutkaan tänne blogiin päin. Kävin tanssitreeneissä ja mökillä pikaisesti vilkaisemassa että sielläkin sataa lotkotti kovasti paljon. Mutta nyt on luvassa toisen päivän raporttia, olkaatten hyvät.

Lauantai starttasi hotellilla selvitellen miten suihkuun pääsisi ennen kotimatkaa. Kiitos Scandic Simonkentän henkilökunnan saatiin lupa tulla tapahtuman jälkeen suihkuun hotellin saunaosastolle ihan ilmaiseksi! Toki tämän tiedon jälkeen tapahtumapaikalla selvisi, että tarjolla olisi ollut pukutilat joissa muutama suihkukin... Perun pahat puheeni, mutta haluan mainita että ensi vuonna tapahtuman kyltit ja viitoitukset sekä yleinen informointi voisi pelata piirun verran paremmin. Ekakertalaiselle tapahtumanjärjestäjälle tämä sallittakoot :)


Aloitin aamun jatkamalla juttua Sportsetterin toisen omistajan kanssa, mutta tähän aiheeseen palataan sitten kun kerrottavaa on enemmän. Käykäähän kuitenkin tutustumassa palveluun ja laittakaa heille viestejä jos tahdotte palvelun laajentuvan myös tänne Tampereelle.


Naisten itsepuolustusta tarjosi tunnin verran HIPKO, eli Helsingin itsepuolustuskoulu. Nopean alkulämpän jälkeen aloitettiin heti erilaisista otteista vapautumisen harjoittelut parin kanssa. Julkaisen myöhemmin vielä erikseen postauksen näistä, koska tämä on hyödyllistä yleistietoa naisille ja miehillekin. Ensimmäisen ohjeen paljastan jo nyt. Kun joku pyrkii ylle, nosta kädet eteensi suojaksi ja ota tukeva asento. Et ole uhkaava, mutta selkeästi osoitat hyökkääjälle ettet arvosta hänen läheisyyttään tai yrityksiään ja olet niihin varautunut. Pyri tämän jälkeen luonnollisesti pitämään hyökkääjä etupuolellasi kunnes tilanne tavalla tai toisella ratkeaa.
No sitten ratkesin suunnitelmista poiketen BodyPump tunnille uudestaan, vaikka olin varannut Fight´n´Func tunnin. Isona syynä matkakaverini Katja, jolla tuo tunti oli ohjelmassa. Ne on kuulkaa askelkyykyt tässä ohjelmassa todella hapottavia! Pelkkää tuskaa luvassa 2 minuuttia per jalka ja kahden sekunnin tauolla. Varsinkin toisena päivänä alkoi verottaa naista. Toinen uutuus on uusilla painoilla mahdollistuva hauiskääntö. Jos omalla salilla ei ole uusia painoja, testatkaa isoilla käsipainoilla ja huomaatte eron varmasti.

Matkaseura <3 ps. yhtään ei ole hiki eihän?
Matka jatkui ripeästi juosten Gymstick muscle tunnille. Aika 80-lukulainen konsepti kun aerobic musan päälle miksattiin "laser pyssyn ääntä" ja möreä miesääni laski patterin suorituksen alun aina "five-four-three-two-one". Hymyä huuleen tuo lähinnä aiheutti ja treenattua tuli. Selkeä perus lihaskuntotunti, joka on valmiiksi paketoitu ja taatusti helppo ohjata ja helppo osallistua. Gymstick antaa painoihin verrattuna täysin erilaisen vastuksen ja ärsykkeen lihaksille. Suosittelen edelleen.


Tämän jälkeen oli itsellä tauko, mutta Katja pyyhälsi joogaan. Olisi pitänyt itsekin mennä seuraksi, mutta kun oma joogavaraus oli kolmelta ajattelin että ehdin välillä hoitaa sosiaalista puolta. Moikkailin Trainer4You:n porukkaa, LesMills nordicin Erikaa, vaatemerkkien maahantuojia ja kurssikavereita matkan varrelta. Ja myönnän että kävin ihailemassa mieskolmikkoa joka veti BodyCombattia... Otettiin tämän jälkeen yhteinen lounastauko ja katseltiin Grit cardio tuntia. Oli aikamoista vipeltämistä.Kun menin joogaa varten yläkertaan, tuli vastaan mies joka kertoi ohjaajan sairastuneen eikä sijaista oltu saatu. Iso pettymys detox joogan peruuntumisesta, mutta sellaista se joskus on. Menin testaamaan BodyVive tuntia hetkeksi. Lihaskunto-osuudet jätin väliin kun lihaksia kiristeli jo riittävästi.


Paluu takaisin omaan ohjelmaan ja rankka Bootcamp tunti edessä. Tehtiin liikepattereita crossfit hengessä ja hiki vaan lensi. Itse olen ohjannut pitkään Armybic tai Armybattery nimisiä tunteja ja uutuutena tuon Yliopistoliikuntaan tällä kaudella HIIT-tunnin. Tarkoitus on tehdä jotain samanlaista, jossa osallistujien ei ole tarkoituskaan pystyä puhumaan tunnin jälkeen. Täysiä, tehot tappiin ja perusliikkeitä. Bootcampia seurasi Paunosen noin 45 minuutin luento toiminnallisuudesta. Opin jälleen uutta, vaikka saman miehen koulutuksissa olen istunut kahtena vuonna peräkkäin juurikin tästä aiheesta.Illan viimeinen treeni oli Functionality 2.0 tunti Paunosen ja Jarnon ohjauksessa. Muuten tykkäsin harjoitteista, mutta kroppa (ja mieli!) oli niin väsynyt että hallinta oli täysin hakoteillä. Lopun pariminuuttinen täysillä vedetty harjoite oli jo sitten liikaa. Punnertaminen on muutenkin itselleni hankalaa, mutta siinä kohtaa kaikki voimat olivat ihan loppu ja homma jäi puolitiehen. Luulen että jos minä pitäisin vastaavaa tuntia, ei kertaakaan vietäisi kroppaa uupumukseen vaan haettaisiin nimenomaan hallinnan kautta kaikki asiat. Muuten hyvä paketti ja kivaa oli.

Vielä yksi juttu! Save the best for last tyyppisesti :) Jos tahdot lukea liput voittaneen Minnan juttuja tapahtumasta, niin tässä pari linkkiä. Muutenkin kiva blogi, pistäkäähän seuraten.
http://minnaoinaala.blogspot.fi/2013/08/hki-workout-30813.html
http://minnaoinaala.blogspot.fi/2013/09/hki-workout-31813-ja-midnight-run.html

2 kommenttia:

  1. Kiitos seurasta �� Niin se vaan on, että junat ja naiset ovat luotuja kulkemaan ��

    VastaaPoista
  2. Tirsk, sisäpiirivitsi sallittakoot :)

    VastaaPoista