maanantai 30. syyskuuta 2013

Ihmiskoe - pilleritaivaasta päivää osa 2

Lupasin palata pillerikasojen vaikutuksiin ja omiin tuntemuksiin nopeasti, ja täältä pesee.

Aluksi haluan laskea itselleni ja teille mitä kaikkea päivittäin elimistööni saan. Kaikki näistä menevät yli annetun saantisuosituksen. En halua verrata lukuja mihinkään, koska saantisuositukset ovat usein laskettu hieman alakanttiin. Aluksi on lista monivitamiinin aineista, ja plussalla perään merkityt tulevat erillisistä tabuista tai suihkeista. Perässä olevat omega-arvot tulevat toki kalaöljystä yksinään.

 • A-vitamiini 300 µg
 • B1 = tiamiini 1,4 mg
 • B2 = riboflaviini 1,6 mg
 • B3 = niasiini 15 mg
 • B5 = pantoteenihappo 4 mg
 • B6 = pyridoksiini 2,2 mg + 3 mg
 • B12 = syanokobalamiini 3 µg + 300 µg
 • Foolihappo 400 µg
 • Biotiini 30 µg
 • C-vitamiini 75 mg
 • D3-vitamiini (kolekalsiferoli) 10 µg + 75 µg
 • E-vitamiini 10 mg
 • Magnesium 120 mg + 300 mg
 • Sinkki 15 mg + 15 mg
 • Jodi 150 µg
 • Mangaani  2,5 mg
 • Kromi 30 µg
 • Seleeni 50 µg
 • Omega 3-rasvahappoja yhteensä 3600 mg, josta
  • EPA: 1800 mg
  • DHA: 1260 mg


Ensimmäinen huomio kalaöljyn lisäyksestä oli se, että tuote röyhtäsyttää jos sen syö ruoan päälle. Siirsin tabletit ruoan alkuun. Yritin aluksi niellä kolme-neljä tablettia kerralla aamulla, mutta tuollainen tablettimäärä saa äkkiä oksennusrefleksin aikaiseksi ja päätin jakaa tabut suosiolla muutamalle aterialle.

Kalaöljy heikentää veren hyytymistaipumusta tai vaikuttaa niin että verta voi alkaa tihkua kudosten läpi. Tästä syystä ennen isoja leikkauksia suositellaan jättämään kalaöljy tauolle. Sivuoireena meikäläisellä tämä esiintyy mustelmaisuutena. Saan normaalistikin paljon mustelmia, mutta nyt kuurin aikana homma on mennyt ihan eri tasolle. Minulla on mustelmia joiden synnystä ei ole mitään käsitystä.

Rasvaista menoa näillä tabuilla
Iho on rasvoittunut huolella, tavalliset kropparasvat ja etenkin naaman voitelu täyteläisillä voiteilla on ihan mahdoton ajatus. Eli terveisiä kaikille kuivasta tai pintakuivasta ihosta kärsiville, voidelkaa kroppaa sisältäpäin ja se näkyy myös päällepäin. Triglyseridiarvoja en ole mittaillut nyt vielä labrassa (ehkäpä mene senkin tekemään), mutta ehkäpä tällä hevoskuurilla on ollut siihenkin hyviä vaikutuksia?

Sinkkiä tahdoin syödä kynsien vuoksi, mahdollistaa kalaöljyn hyvä imeytyminen ja mahdollisuus korjata aknea. Terapeuttisen annoksen ollessa 95-135 mg sinkkiä, voitte kuvitella että 30 mg ei päästy vielä ihmeisiin. Ei havaittavaa muutosta. Vastustuskyky on ollut ilmeisen hyvä, koska yhtään flunssaa ei ole kärsitty sitten helmikuun. Koputtelen täällä pöytää ja päätäni varmistaakseni tämän hyvän tilanteen jatkumisen.

D-vitamiinilla halusin saavuttaa pirteyttä ja luiden kovana säilymistä. Ja pirteyttä on piisannut ihan hyvin, vaikkakaan en huomaa erityistä eroa. Aiemmat testit osoittavat, että kirkasvalolamppu on se juttu itselle kun pimeys hyökkää luihin ja ytimiin kylmyyden kera. Ei haittaa silti menoa ja spray maistuu karkille :)

Magnesiumin ajoituksessa ja annostuksessa on ollut pientä lievää aaltoliikettä. Kun otin yhden tabun sijasta kaksi tablettia ja niistä toisen vielä aamulla monivitamiinin kanssa antoi vatsa oireita varpusparven muodossa. Korjattuani annoksen yhteen tablettiin (+monivitamiinin sisältämä määrä) ja ottoajan iltaan on vatsa pysynyt pääosin kunnossa. Luin asiasta lisää Jaakkolan Kaisan blogista ja pääsin selvyyteen mikä vatsaa riivaa. Sen jälkeen olen kyllä huomannut jos iltamagnesium jää välistä. Kroppaa kivistää aamulla erilailla ja seuraava treeni menee vähän niin ja näin. Tämän valmisteen käyttöä aion siis jatkaa.

Univaikeuksista kärsivät ihmiset voivat myös hyötyä magnesiumlisästä. Ainakin kannattaa koittaa. Ei ole haittaa, paitsi liika-annostelulla vatsan löysyyttä. Korjaantuu vuorokaudessa tuokin vaiva kun annoksen korjaa oikeaksi.

Tämäkin on hyvä entsyymivalmiste. Kuva lainassa Puhdistamon verkkokaupasta

Entsyymit vaatinevat ihan oman postauksensa, mutta sanottakoot että vatsan oireista on hävinnyt aikalailla puolet kun olen noita kesän mittaan popsinut. Ei turvota, kiristä, murise, marise ja haise pahalle enää yhtään niin paljon kun joskus aikaisemmin. Probioottikuuri on silti edelleen edessä veikkaan, josko loputkin vatsanväänteet saataisiin kuriin.

Kuva Amazonin verkkokaupasta, josta tuotetta voi myös ostaa
Entsyymejä voi ostaa esim. Puhdistamon verkkokaupasta tai rapakon takaa iherbistä. Suosittelen kotimaista maahantuojaa, joka luo työllisyyttä kotimaahan ja maksaa tänne veroja. Puhdistamolla on näköjään käynnissä syysale, -30%. Omissa kuvissa näkyvä complete digestion saattaa tulla Puhdistamon valikoimiin lähiaikoina. Itse kuulun tuotteen testiryhmään.

4 kommenttia:

 1. Näyttäisi olevan hyvä paketti kasassa! Ehdottomasti probiootit vielä mukaan. Ja ei välttämättä edes kuuriluontoisesti, vaan jatkuvaan käyttöön. Hyvät bakteerit on meidän parhaita kavereita ;)

  VastaaPoista
 2. Juu, lähinnä nuo erityisen tehokkaat (#VSL3) valmisteet suositellaan kuuriluonteisina niin koitetaan niitä ensin niin. Parin viikon setti maksaa jo sen 60e jos kuurina ottaa. Voi olla että budjetti ei anna ihan päivittäisessä käytössä periksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hevosannos jo muutaman päivän ajan voi tehdä ihmeitä ja pari viikkoa tuollaisella määrällä on enemmän kuin riittävästi ;) Tosiaan ylläpitoannokseksi riittää paljon vähempi, mutta ihan ilman en olisi, koska hyvät bakteerit ovat luonteeltaan pikemminkin vierailijoita kuin vakiasukkeja. Jos taas vatsavaivat johtuvat ohutsuolen bakteerien liikakasvusta, kannattaa maitohappoja ottaa varoen (jos ollenkaan).

   Toivottavasti raportoit blogissa havaintojasi tämän asian suhteen myös jatkossa. Sanomattakin selvää, että nyt ollaan mun lempiaiheen äärellä :)

   Poista
 3. Ehdottomasti palaan asiaan. On kiva raportoida kaikelle kansalle suolensa liikkeistä ;) Oikeasti tärkeitä asioita ja toivon, että muutkin rohkaistuvat kärsimisen sijaan parantamaan omaa suolen ja vatsan terveyttä kun aiheesta vaan puhutaan. Eli raporttia tulee, ja yököttävimmät yksityiskohdat koitetaan maskeerata vähemmän yököttäviksi.

  VastaaPoista