Nyt kun makkarakausi ja pihvi- sekä kanafilegrillajaiset ovat ylimmillään on aika ottaa osaa kilpavarusteluun ja kertoa MoveMe:n grillikasviksista. Suosittelen sekä kypsennettyjä kasviksia että tuoresalaattia grillattavan kanssa. Nyt kerron kuitenkin ensimmäisestä tarkemmin.
| Minun ja miehen annokset in the making |
Ainekset
- Kesäkurpitsaa
- Parsakaalia
- Tomaattia
- Porkkanaa
- Sipulia (punaista ja tavallista)
- Öljyä (oman maun mukaan, esim. oliiviöljyä)
- Nokare voita
- Pippuria, suolaa, chiliä, grillimaustetta, tuoreita yrittejä
- Pippurituorejuustoa
Valmistus
- Kuori porkkanat ja tee niistä tikkuja
- Kiehauta porkkanoista isoin rapsakkuus pois mikrossa tilkassa vettä (mulla on tupperware astia, mutta toiminee missä tahansa kipossa johon saat kannen)
- Pilko sopiviksi palasiksi loput ainekset
- Änkeä foliopaperi tai kaksi päällekkäin ja kokoa kaikki kasvikset keoksi tinapaperin päälle
- Ripottele ja heittele hyppysellisiä ja reilumpia kourallisia mausteita kunkin ruokailijan maun mukaan kasvisten päälle
- Roiskauta runsaasti öljyä kasvisten päälle ja veistä voilastu koko komeuden päälle
- Kerää foliopaketti kokoon ja pistä hautumaan grilliin noin 30-40minuutiksi
- Kun kasvikset ovat kypsiä nappaa paketit pois grillistä ja anna jokaisen lisätä haluamansa määrä tuorejuustoa tai vaikka raejuustoa kasvisten päälle.
- ps. Jos et ole varma kypsyydestä eivät paketit häiriinny pienestä haarukkatestistä matkan varrella. Muistat vain paketoida homman takaisin tiiviiksi. Ei suttaannu grilli, eikä mene paketin mehut hukkaan.
| Öljyä lorottelen reilun ruokalusikallisen verran. Ja reilusti mausteita |
Minun kuvissa näkyvässä määrässä kasviksia on annoksessa seuraavat kalorit:
Yhteensä 305kcal, josta
Proteiinia 7%
Hiilihydraatteja 20%
Rasvaa 73%
Kuituja 6g (päivittäinen suositus väh. 25g)
Jos annokseen lisää yhden kukkurallisen lusikallisen pippurituorejuustoa (rasvaa 12%), tulee kaloreita lisää 34kcal ja proteiinin määrä lisääntyy 1%, kun taas hiilihydraatit laskevat 1%. Tomaatin mehujen kanssa tuorejuusto tekee aika mahtavan kastikemaisen soosin kasvisten pohjalle. Voisin kutsua gourmeeksi jos tietäisin siitä jotain :)
ps. Valmiista ei ole kuvaa, koska nälkä oli liian suuri... :)
Nyt vasta hokasin että kuvaushetkellä ei ollut parsakaalia nyyteissä, mutta kalorilaskut täsmäävät ohjeeseen, eivät kuviin. Parsakaalia "kourallinen" eli noin 70-100g
VastaaPoista