lauantai 29. kesäkuuta 2013

Työpaikkojen kuntosalioptiot - miten saada hyöty irti?

Nyt kun lähes koko Suomi on kesälomalla on aika ottaa arvion alle työpaikkojen kuntosalit. Olen käynyt tutustumassa nyt aika moneen versioon PT-asiakkaiden kautta ja voi pojat että eroja löytyy! 

Toisilla on pannuhuoneen kuumuudesta hohkaava varastokoppi, jossa on 70-luvun loppupuolelta siskon-kummin-kaimalta perityt laitteet ja toisilla on täysin varusteltu tilava ja ilmava kuntosali. Hinnassa tämä ei välttämättä näy mitenkään. Hyvä sali voi olla ilmainen ja ahdistava koppi maksaa käyttäjälleen jopa puolet kaupallisen kuntosalin kuukausimaksusta. 

Nokian toimipisteissä eroa on ollut toistaiseksi eniten. Onnellisia ovat ne, jotka esim. pääkaupunkiseudulla voivat käyttää päämajan fasiliteetteja Keilaniemessä Karaportin sijaan. Karaportissa taisi olla useampia kuntosaleja, oma kokemus rajoittuu päätalon kellarikomeroon.

Kyykkytankoa, smithiä ja vapaita painojakin, peiliä joka paikassa
Viimeisimmät kokemukset ovat sitten positiivisimmasta päästä. Technopolis Yliopistonrinteen pommisuojaan on saatu rakenneltua kiva kuntosali ihan präniköillä laitteilla. Oma Sali:n kanssa solmittu yhteistyö auttoi tässä. Kävin tutustumassa paikanpäällä kun homma oli vasta alullaan ja tarjolla oli jostain vanhoina saatuja laitteita. Vienot vinkkini otettiin vastaan ja hommaan lähdettiin hakemaan laatua. Hienosti hoidettu!

Perjantaina pääsin vihdoin näkemään Tulli Business parkin kuntosalin. Etukäteen asiakas laittoi valokuvia, jotta pystyin suunnittelemaan treenin hänelle ennakkoon. Kyllä täytyy kehua, että oli ilmava, uusi, hyvä, hieno ja kattava kuntosali ja vielä ihan ikkunallisessa tilassa. Laadukkaita laitteita painottuen monipuolisiin taljalaitteisiin, kyykkyteline, smith ja runsaasti vapaita painoja sekä säädettäviä penkkejä. Jumppapallojakin löytyi pari. Ainut lisäys olisi ollut muutama kahvakuula, jos olisin saanut päättää. 

Aerobista laitteistoa (alareunassa soutulaite) ja taljalaitteita (alatalja, ja ylätalja)
Yksi on silti varmaa; työpaikan tarjoama kuntosalioptio tarkoittaa usein, että avut ja neuvot ovat kaukana. Kuntosalilla ei päivystä kuntosalivalmentaja valmiina tarjoamaan apuaan ja kynnys hypätä vakikävijöiden sekaan voi olla korkeakin. 

Tähän vaivaan mietin ratkaisuja ja tarvitsisin ideointiin apua teiltä rakkaat lukijat. Voisiko apu löytyä esim. kuntosalin ABC-kurssista pienryhmissä (esim. 3-5hlö, 3 kokoontumiskertaa) vai pitäisikö salilla olla PT:n päivystys  tiettynä päivänä kuusta? Mitä olisit valmis maksamaan tällaisista palveluista?

Kuvat ovat asiakkaan ottamia, kun itsehän en pysty keskittymään kuin yhteen asiaan kerrallaan, eli ohjaamiseen :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti