sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kahvakuulakurssi by Antti Nurmi

Tiedättekö kuinka kivaa on olla toisen ohjattavana? Ihan huippua!!! Siksipä ilmoittauduin välittömästi kurssille kun kuukausi takaperin tarjoutui tilaisuus viettää isänpäivää kahvakuulan ja oman kehon painolla harjoitellen. Kurssipaikkana Ideaparkin Kuntocenter ja vetäjänä Spartan Gearin Antti Nurmi.

Eväät
Ensin edessä oli perusteita kahvakuulan saralta pari tuntia ja perään pari tuntia kahdella kuulalla tehtyjä harjoituksia sekä oman kehon painolla harjoittelua. Toiset sanoisivat toiminnallista, minä sanon että kaikkihan se toiminnallista on missä tehdään kroppaa halliten liikkeitä tarkoituksena vahvistaa kroppaa. 

Katjan kanssa yhdessä kevyesti :)
Ensimmäisessä parissa tunnissa ei sanottavasti uutta tullut, mutta ehkä jotain pientä tviikkausta omaan etuheilautukseen saatiin aikaiseksi. Ainakin opin pari uutta ajatusta joita voin istuttaa omien tuntilaisten päähän siitä miten tekniikkaa voi korjata. Ja jostain syystä hukkasin vasemman käden rinnallevedon tekniikan ja homma meni ihan vinksin vonksin. Paineessa näköjään tekniikkakin murtuu :)

Kyykky
Seuraava kaksituntinen oli jännää, koska tosi harvoin sitä tulee treenattua kahdella kuulalla. Ihan täysin uusi liike opeteltiin myöskin nimeltään omeletti. Pyöräytetään kuula räkkipidosta työntäen sivulle ylös ja käännetään takaisin rinnalle toisella puolella vetämällä. Ja sama kahdella kuulalla... Ainakin irvistys oli kova, jos ei nyt suoraan voikaan sanoa että homma meni ihan puikkoihin laakista. Irvistä en muuten siksi että paino olisi kova, vaan koska keskittyminen on hillitön.


Oman kropan painolla tehtävissä harjoitteissa aloitettiin punnertamisesta. Oma akilleen kantapääni, en kertakaikkiaan osaa punnertaa. Lapatuki tippuu, vaikka muutoin kropassa riittäisi voimia. Lapapunnerruksista aloitettiinkin, koska ilmeisesti en ole yksin heikkouteni kanssa. Siitä sitten jatkettiin punnerruksiin, T-punnerruksiin, kolmio-punnerruksiin ja vaikka mihin skorpionihässäköihin. Sitten kun homma hallussa perusteiden osalta aion kyllä perhana opetella sen skorpioninkin. Nyt jäi aika räpellykseksi. 

Ihan perus punnerrus
The scorpion!
Vuorossa oli vielä yhden jalan kyykkyjä ja yksi hillitön vatsalihasliike. Tanssijan taustalla yhdellä jalalla kyykkääminen sujui suhteellisen hyvin (kuten peruskyykytkin), mutta vatsalihaksissa olikin jo tekemistä. Näyttää videolla yllättävän kevyeltä, eikö? Vaan koittakaahan itse ja yllättykää :D

Loppuun huumorikuva leijuvasta kurssiohjaajasta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti