keskiviikko 24. elokuuta 2011

Helsingin kaupungin kunto- ja voimailusali Pirkkolan urheilupuistossa testissä

Olin työpäivän päätteeksi Helsingissä ja asiakkaan kanssa oli tarkoitus käydä kuntosaliohjelmaa läpi. Asiakkaan työpaikan kuntosalille ei enää ulkopuolisia päästetä, joten piti etsiä kuntosali johon tutustua ja ohjata vanhoilla muistikuvilla treeni siellä.

Useiden ketjusalien kanssa törmäsimme valitettavasti seinään. Ulkopuolinen PT ei saa ohjata asiakastaan jäsenyyssalilla, vaan oletetaan että liittyessään jäseneksi asiakas siirtyy käyttämään keskuksen omia PT-palveluita. Osaako kukaan sanoa, mikä järki tässä on? Asiakkaani saattaisi hyvinkin hypätä käyttämään ison salin nykyaikaisia laitteita ja tiloja, mutta minä en tahdo luopua huippumotivoituneesta ohjattavasta, eikä hänkään tutun PT:n palveluista.

Lopulta tajusin, että Helsingin kaupunki ylläpitää useita liikuntapaikkoja ja niiden joukossa täytyy olla kuntosali. Tampereellakin on kaupungin ylläpitämiä saleja, esim. Nääshalli ja Kalevan uintikeskuksen kuntosali. Aion tulevaisuudessa testata nämäkin. Pirkkolan urheilupuiston yhteydessä on uimahalli ja kaksikin kuntosalia. Toinen on uimahallin yhteydessä, mutta testaamamme "voimailusali" oli erillisessä rakennuksessa.

Kuva lainattu Helsingin kaupungin Liikuntavirastolta
Näissä saleissa on sitä jotakin! 90-luvulta peräisin olevia laitteita, mahtavaa aromikasta hien ja muovilattian tuoksua, jykevääkin jykevämpiä painoja. Kyllä kelpasi treenata kellarin konehuoneen kokoisessa välitilassa kuntopyörää polkien. Treeni tuli tehtyä, ihmiset olivat ystävällisiä ja kohteliaita ja kaikessa oli vahva tekemisen meininki.

Moitin kahvakuulien puutetta, mutta mietin, josko ne ovat liian helposti mukaan lähtevää tavaraa? Valvontaa on kuitenkin todella hankala järjestää, kun tiloissa ravaa jatkuva virta ihmisiä. Moitin kuntosalin pieniä tiloja, joissa painotangolla "huitoessa" piti aina varmistaa viidesti ettei osunut kanssatreenaajia päähän tai saanut viereistä laitetta rikki.

Kiitän täysin kattavaa laitevalikoimaa, useampaa taljalaitetta ja vapaiden painojen riittävyyttä. Ylistän täydestä sydämestäni vuorossa ollutta vahtimestaria, joka palveli meitä hymyillen ja lämmöllä. Kiitos sinulle, olit päivän valopilkku!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti