maanantai 8. elokuuta 2011

Lisää keventämiskirjallisuutta - Kirja-arvostelu ja kilpailu

Tuli aika arvostella lisää laihduttavaa kirjallisuutta. Tällä kerralla vuorossa on "Keventäjän kirja" (kustantaja Tammi), jonka kirjoittamiseen ovat osallistuneet maikkarin Keventäjät palvelun tiimi. Kirjan kirjoitusaikaan (2008) tiimiin ovat kuuluneet Mikko Rantala, Kati Nappa, Mikael Fogelholm, Kirsi Pietiläinen ja Anette Palssa. Asiantuntevaa väkeä ja asiantunteva on kirjakin.

Havainnollisia tekstejä ja infolaatikoita esim. siitä miten saa kuitua lisättyä ruokavalioon
Tein aiemmin arvostelun Palssan kirjasta Keventäjä hallitsee syömistä (voit lukea sen täältä). Olen edelleen otettu kirjan suoraan ytimeen suuntaavasta otteesta. Keventäjän kirja ei ole yhtä ytimekäs, eikä se viehättänyt minua aluksi ollenkaan juuri tästä syystä. Mutta lopussa kiitos seisoo, ja niin tässäkin. Kirjan luettuani olen hengästynyt ja hämmästynyt kuinka paljon informaatiota se oikeastaan sisälsi. Lopussa oli vielä kannustava yhteenveto kaikesta. Ja siis kannustava on tässä se tärkein sana. On eri asia kertoa miten asiat ovat, kuin kertoa se niin että painon kanssa kamppaileva motivoituu tekemään ohjeen mukaan.

Kirja pyrki vastaamaan kysymyksiin siitä miksi toiset ovat lihavempia kuin toiset, miksi muille se laihduttaminen tuntuu olevan niin paljon helpompaa kuin itselle ja miksi ylipäänsä lihomme, kun se on terveydelle epäedullista. Itseäni viehätti huomio siitä kuinka kaikenmaailman laihdutusohjelmiin löydetään ne pelkällä pizzalla ja suklaapatukoilla elävät "laiduntajat". Heidän on helppo muuttaa elämänsä terveelliseksi, mutta mitä tekee tavallinen kaduntallaaja, jonka maito on jo rasvatonta ja salaattiakin lautasesta puolet? Niinpä... Työkaverin kanssa tätä joskus pohdittiin ja tultiin tulokseen että "kärsimyksen määrän tulee olla vakio". Suoraan sanottuna jokaista laihduttajaa täytyy ketuttaa yhtä paljon, kuin kanansiivillä ja oluella elänyttä laihduttajaa kun ruokavalio normalisoidaan. Kärsimyksen määrä on vakio riippumatta lähtötilanteesta.

Tuntuu, että kirja on suunnattu niille, jotka haluavat kaiken informaation ja tarvitsevat vakuuttelua sekä vahvoja perusteluita onnistuakseen. Kirjassa on kaikki mitä tarvitset rakentaaksesi itsellesi ohjelman, jossa pala palalta muutut hoikemmaksi sinuksi. Kirja rohkaisee rauhalliseen tahtiin, ja jopa myöntää, että tulee pysyä lihavana jos ei voi sitoutua pitkäaikaiseen elämänmuutokseen, jossa paluuta entiseen ei ole. Pidin tavasta, jolla lukija johdatellaan aiheeseen kertomalla ettei vika ole ainoastaan yksilössä. Lopulta kuitenkin sanotaan ihan suoraan, että itse jokainen tekee viimekädessä ratkaisut. Vaikka aloitustilanne olisi kuinka epäreilu, voi maaliin selvitä voittajana.

Paras kohta kirjassa oli kuitenkin "kiukuttelu" termin lanseeraus. Juuri se kiukuttelu mitä pikkulapset tekevät. Se kun inistään ja vikistään vaikka mitään syytä ei ole, harataan vastaan ja ollaan hankalia ihan kiusallaan. Noh, sitä tekevät myös aikuiset. Myös minä, sinä ja naapurin Minna. Meillä aikuisilla se on tekosyiden keksimistä sille miksi juuri me emme voi laihtua koska "syön jo niin terveellisesti", "ei tuo liikunta sovi minulle", "minä koitin sitä jo (ainakin kuvitelmissani), eikä se toiminut minulla". Jokaiseen ehdotukseen löytyy tekosyy. Esim. se, ettei voi lähteä lenkille koska sataa... Suihkuun sitä joutuu kuitenkin kun kotiin pääsee ja todistettavasti kaatosateessa juoksentelu voi olla hauskaakin :)

Arvottavia kirjapaketteja on kaksi!!!
Tämän enempää en kirjasta uskalla kertoa, vaan minä ja Keventäjät palvelu tahtovat että sinä voisit lukea nämä kaksi mahtavaa kirjaa itse!!! On vuorossa siis kisa, ja palkintona on molemmat arvostelemani kirjat. Posti kuljettaa opukset kotiisi, jos arpaonni suosii. Ja arpaonni suosii tällä kertaa kahta onnellista!!!

Mitä sinun tarvitsee tehdä? Kirjaudu julkiseksi lukijakseni oikeasta reunasta. Varmista että kuvasi/nimimerkkisi tulee lukijoiden listaan näkyviin. Ja sitten odottamaan arvontaa. Arvonta suoritetaan maanantain piristykseksi kahden viikon päästä eli 22.8 klo:21.00.

Jos kävisi niin ettet malta odottaa kirjoja arvontaan asti, voit tilata ne itsellesi esim. täältä.

4 kommenttia:

 1. jee, toivottavasti arpaonni suosii!

  VastaaPoista
 2. Noniin! Onnea kaikille arvontaan! Kannattaa vinkata kaverillekin, ja lisätä voittomahdollisuuksia. Kirjapaketteja on kaksi, ja jos kaveri voittaa voisin kuvitella että kirjat saa lainaan :)

  VastaaPoista
 3. jee, mie voisin vaikka voittaa! kiva blogi :)

  VastaaPoista
 4. Heippa sinullekin ja tervetuloa lukijaksi. Onnea arvontaan! :)

  VastaaPoista